בזק השיקה השבוע במסיבת עיתונאים במודיעין מנוע צמיחה חדש ומעודכן שלה: את פלטפורמת העיר החכמה, שמסייעת לניהול של מגוון השירותים העירוניים בכל יישוב.
הנהלת החברה הציגה כיצד הפלטפורמה החדשה תשפר את השירות לתושבים, תוך התייעלות וחיסכון במשאבים עירוניים, באמצעות הטכנולוגיה.
המערכת מאגדת אליה מידע ממגוון רחב של התקנים המפוזרים ברחבי העיר, וכלים לניתוח מידע ותיאום בין משאבים עירוניים בזמן אמת, על מנת לייעל את תהליך קבלת ההחלטות. היא גם לומדת את כלל ההתרחשויות בעיר ומסייעת להכנה מראש של תרחישים אפשריים.
המודל שעל בסיסו בנוי הפתרון כולל שלושה מרכיבים מרכזיים: פריסת תשתית סיבים אופטית וטכנולוגיה אלחוטית, התקנת חיישנים באופן מודולרי ועל פי צרכי הרשות הספציפית, ומערכת ניהול ומידע מרכזית, שמבצעת אינטגרציה בין אלפי החיישנים הפזורים ברשות העירונית. כמו כן, היא מאפשרת להוסיף אפליקציית עיר חכמה שכל תושב יוכל להוריד לטלפון האישי שלו, באמצעותה יהיה באפשרותו לצפות בזמן אמת במקומות מרכזיים בעיר, לגלוש בה בחינם, לקבל הודעות מהעירייה ולשלוח הודעות למוקד העירוני.
מדובר בפלטפורמה פתוחה, שמאפשרת הוספת שירותים חכמים מרגע הבשלתם, כך שבבזק מבטיחים שהשירות ילך ויתפתח עם הזמן.
בזק כבר החלה בפיילוט בעיר מודיעין וחיים ביבס, ראש העיר, שנכח באירוע, אישר כי היא מתאימה לחזון העיר החכמה שלו. מודיעין בת ה-20 (שבהמשך צורפו אליה מכבים ורעות) היא עיר בעלת קרוב ל-90 אלף תושבים, שמתכוונת להיות העיר החכמה הראשונה יחד עם השותף שבחרה – בזק.
צפו בעיר חכמה צעד אחר צעד עם ראשי בזק והעיר מודיעין.
סטלה הנדלר, מנכ"לית בזק מ-2013 ותושבת מודיעין, קיבלה את פני הנאספים למסיבת העיתונאים, באומרה ש-"בזק מסייעת למודיעין להיות עיר חכמה". יצוין כי עיריית אשדוד פרסמה במאי האחרון מכרז לקבלת הצעות לעיר חכמה.
מימין: יקי זנו, סמנכ"ל טכנולוגיות ורשת בבזק; שחר מי-און, חבר מועצת העיר מכבים-רעות-מודיעין ומנהל שותפים עסקיים בלנובו (Lenovo) ישראל; וחיים ביבס, ראש עיריית מודיעין-מכבים-רעות, שנבחר לתפקידו בשנית ב-2013 ברוב של 90% מהתושבים, ויו"ר מרכז השלטון המקומי.
גיא הדס, דובר בזק, פותח את מסיבת העיתונאים.
חיים ביבס, ראש העיר מודיעין, מוביל בשתי ידיו את המיזם "מודיעין עיר חכמה". בתשובה לשאלה מי ינהל את כל המידע בקונסולה של מרכז השליטה והבקרה הוא השיב ללא היסוס: "אני". כך זה יצליח.
גיל רוזן, סמנכ"ל השיווק והחדשנות של בזק, מפליא במצגת מפורטת, ארוכה ומעניינת, ומחזיק את הקהל דרוך לשמיעת כל החידושים לתושבים. החידושים האלה מצויים כולם בשליטה מרכזית מהחיישן הקטן, הנעוץ באדמה או בעמוד החשמל, ועד מרכז השליטה והבקרה אצל ראש העיר. הכול מצוי בענן – של בזק כמובן.
האתגר שבזק לקחה על עצמה, שצפוי להניב לה צמיחה נוספת, הוא "להביא את המהפכה הדיגיטלית לערים", שמשרתות את רוב תושבי ישראל.
למה ערים? כי 70% מאוכלוסיית העולם תתגורר בהן, הן צורכות 75% מהאנרגיה, מייצרות שיאי זבל (למחזור ושלא למחזור) ובלי להיות עיר חכמה, מאבדות 50% מהמים הראויים לשתיית התושבים. אלה רק חלק מאלפי סיבות טובות ונכונות.
המשך יבוא…