היטאצ'י (Hitachi) והחברה הבת Hitachi Vantara הכריזו בכנס NEXT2017 על פלטפורמת האינטרנט של הדברים המסחרית הראשונה של הענקית בשם Lumada.
פלטפורמת ה-IoT Lumada מושקת בגרסת 2.0 ועם ארכיטקטורה מעודכנת, אלגנטית וניידת, המאפשרת לה לפעול באתר הלקוח (On Premise) ובענן ולתמוך בפריסות אינטרנט של הדברים תעשייתיות בקצה הארגון או בליבה.
Lumada תוכננה כדי לסייע ללקוחות לקבל תובנות, תחזיות והמלצות במהירות ובקלות מהנתונים שלהם המגיעים מחיישנים ומערכות אינטרנט של הדברים, והיא ניתנת להתאמה קלה כדי לתמוך בסביבות בקנה מידה בינוני עד גדול.
הכלים האנליטיים המתקדמים המשולבים ב-Lumada עברו מקצה שיפורים עם פונקציונליות של בינה מלאכותית (AI). מדובר בפלטפורמה גמישה ואינטליגנטית המביאה לתוצאות מהירות עבור ארגונים ולקוחות תעשייתיים, כמו גם יעילויות תפעוליות מוגברות וחיסכון בעלויות, בטיחות תפעולית משופרת, שיפור בניצול נכסים, ניהול ביצועים ואיכות מוצר, ויצירת מודלים עסקיים חדשים.
אחד החידושים הבולטים ב-Lumada אלו הם האווטארים של הנכסים (asset avatars). מדובר בגישה הייחודית של היטאצ'י למה שלרוב מכונה "Digital Twins". אווטארים אלו מספקים ייצוג דיגיטלי של נכסים פיזיים ומטה-דטה עשיר עבור אנליטיקות, ומשמשים כנציג דיגיטלי עבור נכסים עסקיים ותעשייתיים ומספקים תובנות מבוססות נתונים מהירות לגבי הביצועים שלהם, עם ערכי חיישנים המתעדכנים בקביעות.
גישה זו מסייעת לחסל את השטחים המתים במערכות תפעוליות קריטיות על ידי אספקת גישה משופרת ותובנות לעסקים, לנתונים מכניים ואנושיים, אשר יכולים לעזור למשתמשים לנוע במהירות רבה יותר ממדידה עסקית לניהול ואז לשיפור.
Lumada מספקת לעוסקים בתחום האינטרנט של הדברים כלי תכנון ועיצוב עוצמתיים ומאפיינים המפשטים את היצירה והפריסה של פתרונות אינטרנט של הדברים תעשייתיים, עם תובנות המתקבלות במהירות רבה יותר.
"פלטפורמת Lumada של הדור הבא מדגימה את המומחיות הייחודית של היטאצ'י בתחומי ה-OT וה-IT, ומחזקת את המחויבות שלנו להיות שותפה ללקוחותינו בתחום החדשנות בעידן האינטרנט של הדברים", אמר טושיאקי היגאשיהארה, נשיא ומנכ"ל היטאצ'י.
לדבריו, "עם השיפורים העוצמתיים המסופקים היום, הלקוחות והשותפים שלנו יכולים כעת לבחור לרתום את מלוא העוצמה של הבינה המלאכותית של Lumada, האנליטיקה המתקדמת והיכולות של אווטארים של הנכסים במטרה לפשט את פריסת פתרונות האינטרנט של הדברים שלהם או להאיץ את יוזמות הטרנספורמציה הדיגיטלית שלהם בפרויקטים משותפים עם היטאצ'י. כך או כך, אנחנו מאמינים כי היטאצ'י מספקת פתרון אינטליגנטי וייחודי, המאתגר את הסטטוס קוו של שוק פלטפורמות האינטרנט של הדברים התעשייתיות".
בתוך כך, Hitachi Vantara ובריטיש טלקום (BT), אחת מספקיות השירותים ופתרונות התקשורות המובילות בעולם, הכריזו בלאס וגאס על שיתוף פעולה גלובלי במטרה ליצור יחד פתרונות חדשניים בתחום האינטרנט של הדברים התעשייתי והארגוני.
השותפות מאחדת את תשתית הרשת הגלובלית, יכולות הענן והמומחיות בתחום אבטחת סייבר של BT יחד עם המומחיות של היטאצ'י בתחום הטכנולוגיות התפעוליות (OT) וטכנולוגיות המידע (IT), יחד עם פלטפורמת Lumada, שירותי IoT משולבים ופורטפוליו הפתרונות של החברה.
הטכנולוגיה, התשתית והמומחיות המשולבות של שתי החברות יסייעו ללקוחותיהן המשותפים לנצל במלואם את המודיעין המחובר ויכולות האנליטיקה המתקדמות כדי לייעל תהליכים ולמטב ביצועים עסקיים בקנה מידה גלובלי.
מטרת השותפות היא להניע תוצאות עסקיות טובות יותר עבור לקוחות גלובליים, ובככל זה יעילות טובה יותר, פרודוקטיביות וחיסכון בעלויות. החברות יתמקדו בתחילה בחקירה ותכנון מודיעין נכסים ופתרונות תחזוקה בעלי יכולת חיזוי אשר יספקו את התוצאות הרצויות עבור לקוחות במגזרי התעשייה השונים.
באס בורגר, CEO שירותים גלובליים בבריטיש טלקום, אמר כי "שיתוף הפעולה עם היטאצ'י יסייע לנו להאיץ חדשנות ולפשט את הדרך לדיגיטליזציה ולאינטרנט של הדברים עבור לקוחותינו ברחבי העולם".
"המומחיות של היטאצ'י בתחומי ה-OT, IT וה-IoT, הקשרים ארוכי הטווח עם הלקוחות ופלטפורמת Lumada, ישולבו בצורה אידיאלית עם התשתית הגלובלית שלנו, שירותי הענן והמומחיות בתחום הסייבר במטרה ליצור פתרונות אינטרנט של הדברים רבי עוצמה אשר יסייעו למקסם את ההצלחה של לקוחותינו במסעם לעבר הטרנספורמציה הדיגיטלית".
"האינטרנט של הדברים מייצג נקודת מפנה קריטית, בה האינטרסים של העסקים, התעשייה והחברה מצטלבים ומסתדרים זה לצד זה בצורה שלא נראתה בעבר", אמר רויצ'י אוטסוקי, CEO ב- Hitachi Vantara וסגן נשיא בהיטאצ'י.
"אנו רואים את יצירתם של שיתופי פעולה אסטרטגיים עם חברות מובילות כמו בריטיש טלקום כבסיס משמעותי לאסטרטגיית האינטרנט של הדברים של היטאצ'י, בבואנו לקדם את החברה שלנו לשלב הבא בהתפתחות שלה".