פרס, טכנולוגיה והמגזר החרדי

שמעון פרס הבין לעומק את החשיבות שבפיתוח ההיי-טק הישראלי ובשילובן בו של אוכלוסיות שונות ● במסגרת זו, הוא השתתף בטקס השקת פרויקט תלפיות, שמקדם חרדיות בענף ● לזכרו

מאז ששמעון פרס, לשעבר נשיא המדינה וראש הממשלה, הלך לעולמו אתמול (ד') נישאו לזכרו הספדים יפים. רבים הזכירו את פרס כאדם, ובעיקר את תרומתו לביטחון, לשלום ולחברה.

צד אחד שפחות התייחסו אליו הוא האהבה של פרס למדע ולטכנולוגיה, והפעילות שלו לקידום נושאים אלה בישראל. הוא עודד וסייע לפיתוח הטכנולוגיה והמדע עוד בשנות ה-50', ובמידה לא מעטה אחראי על השם הטוב שיצא להיי-טק ולסטארט-אפים הישראליים בחו"ל.

כחלק מזה, הוא עמד על החשיבות שבקידום אוכלוסיות מוחלשות, כאלה שפחות משולבות בתעשיית ההיי-טק שלנו, וקידם את הפעילויות של חברות ישראליות ורב לאומיות לכך. פרס הבין ששילוב של אותן אוכלוסיות בענף תקדם את שני הצדדים, כמו גם את ישראל בכללותה.

במסגרת זו הוא השתתף לפני שבע שנים, בהיותו נשיא המדינה, בטקס ההשקה של פרויקט תלפיות מבית מטריקס, שפועל לשילובן של נשים חרדיות.

פרס אמר במעמד הטקס כי "פרויקט תלפיות הוא מפעל חשוב, שמסייע למגזר החרדי לצאת מהעוני ועוזר גם להיי-טק הישראלי".

צילום: פלי הנמר

צילום: פלי הנמר

המבנה במודיעין עילית שבו שכנו משרדי תלפיות.

צילום: פלי הנמר

צילום: פלי הנמר

המטה של תלפיות, בין קופת חולים, משרדי עורכי דין ועוד.

חדשנות דיגיטלית עם בנק הפועלים ו-AWS – חלק ב'

הנמר היה באירוע ההשקה של Poalim Startup Week - שבוע של אירועים שבמסגרתו יוכלו סטארט-אפיסטים להיפגש עם בכירי המערכת הבנקאית ולפתח מוצרים חדשניים בתחום

בנק הפועלים ואמזון (AWS) יקיימו בנובמבר הקרוב את Poalim Startup Week – שבוע של אירועים שיפגישו יזמי סטארט-אפים, משקיעים ובכירים בתעשיית ההיי-טק. השבוע יכלול האקתון בן 24 שעות לפיתוח אפליקציות בנקאיות. ההאקתון יאפשר למפתחים שימוש ב-API, שיכלול ממשק לנתוני מידע בנקאי ולנתוני פעולות בחשבונות הבנק.

Poalim Startup Week, שהושק השבוע, נערך ביוזמת חטיבת החדשנות בבנק, בראשותו של אבי כוכבא, המשנה למנכ"ל, שטבעה לעצמה מיתוג חדשני משל עצמה – POINT (ר"ת POalim INnovation Team) – ובשיתוף AWS ישראל, בראשותו של הראל יפהר, המנכ"ל. מדובר ביוזמה ראשונה מסוגה של בנק בישראל, כדי למסד ולחזק את מערכת הקשרים בינו לבין חברות סטארט-אפ וליצור ערוץ פתוח לשיתופי פעולה שיעודדו הטמעת חדשנות בתחום הבנקאות הישראלית.

כוכבא אמר כי "שבוע אירועי הסטארט-אפים מצטרף לשורה של יוזמות חדשניות שמוביל בנק הפועלים, במטרה לחזק את הקשרים עם קהילת הסטארט-אפים והיזמים בישראל. עבורנו, בנקאות פתוחה היא לא רק סיסמה אלא תפיסה אסטרטגית. לצד הרצאות, סדנאות ומפגשים אנחנו מאפשרים בראשונה לסטארט-אפים ולמפתחים עצמאיים הזדמנות לפתח עבור לקוחות פיננסיים פתרונות בעלי ערך, תוך שימוש בממשק שלא היה נגיש להם עד כה במערכת הבנקאות בישראל".


יפהר ציין ש-״אמזון מספקת שירותים לחברות הגדולות בעולם ואנחנו שמחים לשתף פעולה עם בנק הפועלים, כבנק הגדול בישראל, ולהיות שותפים להטמעת חדשנות במערכת הבנקאית הישראלית. אנחנו שמחים לקחת חלק ב-Poalim Startup Week ורואים כיצד רוח היצירתיות והיזמות של קהילת הסטארט-אפים בישראל לוקחת חלק בהתוויית בנקאות העתיד המקומות".


AWS חזקה גם בשירותי ענן למגזר הפיננסי, שחייב ברגולציה קפדנית ואבטחת מידע עילאית. כך קמה לה ב-AWS חטיבה פיננסית חזקה.

רשימה של מבחר מוסדות בנקאיים בעולם, לקוחות מרוצים של AWS, בבחינת יהללוך זרים ולא פיך.


לצד המוסדות הבנקאיים, השמרנים ביותר, יש בין לקוחותיה של AWS גם מהגופים הנועזים ביותר בתעשייה – הרי הם הסטארט-אפים. על המסך מופיעה רשימת 50 הסטארט-אפים הנבחרים של פורבס (Forbes), שכולם, ללא יוצא מן הכלל, בחרו ב-AWS.

לחלק א' לחצו כאן.

בא לבקר במאורת הנמר: סורש וסודבן, מנכ"ל נימבל סטורג'

בעת ביקורו הקצר והעמוס בישראל לא פיספס סורש וסודבן, מנכ"ל נימבל סטורג' (Nimble Storage), ביקור במאורת הנמר, אליה הגיע יחד עם רפי שקולניק, מנכ"ל הסניף הישראלי של החברה, ויעל אברהם, מנהלת השיווק והמכירות.

בשיחה דיברנו על החדשנות בעולם האחסון וההבדלים בין הדור הקודם של האחסון לזה הנוכחי. האורחים ציינו שנימבל סטורג' היא החברה הצעירה ביותר שנבחרה על ידי גרטנר (Gartner) לרביע המובילים בתחום.

"נימבל סטורג' מגדירה מחדש את שוק האחסון עם פלטפורמה היברידית ופתרון All-Flash מתקדמים. אנחנו מאפשרים לארגונים להשיג שיפורים משמעותיים בביצועים, בנפח האחסון ולמנוע צווארי בקבוק הנובעים מאחסון ישן", ציין וסודבן.

"ה-InfoSight, מערכת הניהול והתמיכה של נימבל סטורג' המבוססת ענן, יכולה להתריע על בעיה עוד לפני שהארגון גילה אותה בכלל. היא מקטינה את הצורך במגע יד אדם לכמעט אפס וחוסכת לו משאבים רבים", אמר.

לדבריו, "יש לנו כיום יותר מ-9,000 לקוחות בכל העולם, ובישראל אנחנו פועלים שנתיים וכבר יש לנו עשרות רבות לקוחות. אנחנו רק הולכים וגדלים ברחבי העולם, ובעיקר משתפרים ומשפרים את פתרונות האחסון שלנו כל הזמן".

חדשנות דיגיטלית עם בנק הפועלים ו-AWS – חלק א'

הנמר היה באירוע ההשקה של Poalim Startup Week - שבוע של אירועים שבמסגרתו יוכלו סטארט-אפיסטים להיפגש עם בכירי המערכת הבנקאית ולפתח מוצרים חדשניים בתחום

בנק הפועלים ואמזון (AWS) יקיימו בנובמבר הקרוב את Poalim Startup Week – שבוע של אירועים שיפגישו יזמי סטארט-אפים, משקיעים ובכירים בתעשיית ההיי-טק. השבוע יכלול האקתון בן 24 שעות לפיתוח אפליקציות בנקאיות. ההאקתון יאפשר למפתחים שימוש ב-API, שיכלול ממשק לנתוני מידע בנקאי ולנתוני פעולות בחשבונות הבנק.

Poalim Startup Week, שהושק השבוע, נערך ביוזמת חטיבת החדשנות בבנק, בראשותו של אבי כוכבא, המשנה למנכ"ל, שטבעה לעצמה מיתוג חדשני משל עצמה – POINT (ר"ת POalim INnovation Team) – ובשיתוף AWS ישראל, בראשותו של הראל יפהר, המנכ"ל. מדובר ביוזמה ראשונה מסוגה של בנק בישראל, כדי למסד ולחזק את מערכת הקשרים בינו לבין חברות סטארט-אפ וליצור ערוץ פתוח לשיתופי פעולה שיעודדו הטמעת חדשנות בתחום הבנקאות הישראלית.

שבוע האירועים יתקיים בין 13 ל-17 בנובמבר במתחם ראצ'ה בנווה צדק בתל אביב, ויכלול הרצאות וסדנאות מעשיות בתחומים שונים שקשורים לבנקאות העתיד, כמו פינטק, Big Data ואנליטיקה, האינטרנט של הדברים ובנקאות דיגיטלית.

את הסדנאות המעשיות יובילו מומחים מ-AWS מהארץ ומהעולם, והמשתתפים יוכלו להתנסות בכלים המתקדמים שמציעה החברה בענן.

השותפים למיזם. מימין: הראל יפהר, מנכ"ל AWS ישראל; אבי כוכבא, משנה למנכ"ל בנק הפועלים וראש חטיבת החדשנות בבנק; וטוני ואן דה ברג', מנהל החטיבה הארגונית (אנטרפרייז) ב-AWS לאזור EMEA.

כאמור, היום האחרון של Poalim Startup Week יוקדש להאקתון בן 24 שעות, שבמהלכו יוכלו מפתחים לפתח אפליקציה תוך שימוש ב-API, שיציע גישה למידע בנקאי ולנתוני ביצוע פעולות בנקאיות דוגמת העברת כספים וביצוע תשלומים. לרשות משתתפי ההאקתון יועמדו ללא עלות כלי הפיתוח של AWS.

בנק הפועלים הוא הבנק הישראלי הראשון ואחד הראשונים בעולם שמציע שירות כזה למפתחים. ההתחברות לאתר הבנק מתוך האפליקציה החיצונית נעשית תחת נהלי אבטחת מידע מחמירים, והנתונים של הלקוחות לא נחשפים לאפליקציה החיצונית.

חטיבת החדשנות של בנק הפועלים, שהוקמה בתחילת השנה, נועדה להוביל את השינויים בו לעבר בנקאות העתיד, תוך דגש על עולמות הטכנולוגיה, חוויית המשתמש ושיתופי פעולה אסטרטגיים עם גופים וארגונים, חברות סטארט-אפ ופינטק. מבנה החטיבה מעיד על כוונותיה להתעסק בכל תחומי החדשנות ב-IT הפיננסי.

כפי שהתבטא כוכבא, הבנקים הגדולים והוותיקים לא ייעלמו בגלל הסטארט-אפים הקטנים, החדשים והזריזים, כי הם ייערכו להציע ללקוחותיהם אותם השירותים באותן היעילות והזריזות. כוכבא סיפר שגייס נבחרת של בכירים מצטיינים לעמוד בראש המיזמים הדיגיטליים בחטיבתו.

זה מה שקורה דיגיטלית כבר כיום בבנק הפועלים, שמשרת את לקוחותיו 24 על 7, כיאה לזירה החדשה.

לחלק ב' לחצו כאן.

בא לבקר במאורת הנמר: דורון אופק, מנכ"ל SuSE ישראל

לפני ימים אחדים הגיע לבקר במאורת הנמר דורון אופק, מנכ"ל SuSE ישראל.

SuSE מציעה הפצות Linux לארגונים ומתמקדת בשוק העסקי. אופק מחזיר אותה בימים אלה לארץ, לאחר מספר שנים של היעדרות.

הוא אמר לי כי "אנחנו מציעים שירותי תמיכה, הדרכה ואת כל סדרת המוצרים של SuSE, בהם מערכות הפעלה, Clusters, תוכנות אחסון ומערכת ענן. יצרנו סינרגיה בין כל המוצרים שלנו ואנחנו בונים את המרצדס של עולם ה-Linux".

אופק ציין ש-"מדובר במערכת ענן אליה ניתן לחבר מערכות אחסון מוגדר תוכנה, מערכות של זמינות גבוהה, Live Patching ועוד. הייחוד של המערכות הללו הוא שהן מצליחות לספק לסביבת האנטרפרייז את כל שרתי הליבה הקריטיים, כולל מערכות ליווי ותשתית. כך, למשל, פיתחנו מערכות ניהול שמאפשרות לטפל במגוון של שרתי Linux, מכל ההפצות השונות, ולנהל אותן מלוח בקרה אחד. כמו כן, המערכת מאפשרת להתחבר ל-System center של מיקרוסופט (Microsoft), מה שמאפשר לנהל את כלל השרתים הארגוניים, בין אם מבוססי Linux או מיקרוסופט, מנקודה אחת".

"גאווה נוספת שלנו היא יכולות ההקמה של מחשוב הענן", אמר אופק. "המערכת שלנו מאפשרת להקים ענן פרטי או היברידי בטווח של כמה ימים במקום בחודשים ספורים, כפי שהדבר קורה בשיטות אחרות. היא גם מספקת כלי ניהול מרכזיים המתבססים על גרסה ייחודית שלנו ל-Open Stack, המאפשרת ניהול והקמה מהירים ויעילים".

מה מיוחד בהפצות של SuSE?
"יש לנו מערכת מיוחדת, שנקראת Live Update. היא מאפשרת ביצוע עדכונים תוך כדי עבודה, בלי לאתחל את השרתים, כולל בטיפול ותיקון של הקרנל. מדובר ביכולת שלא קיימת ברוב הפצות ה-Linux והדבר חיוני במיוחד לחברות שיש להן שרתי Linux שהן לא יכולות לסבול הורדה שלהם אפילו לכמה דקות.

דבר מעניין נוסף הוא האחסון מוגדר התוכנה שאנחנו מציעים. הוא יכול להיות מחובר למאגרי דיסקים או אחסון אחר, אבל בכל מקרה הופך את ניהול האחסון בארגון לווירטואלי. הדבר מוזיל בצורה דרסטית את עלויות האחסון. אנחנו מביאים בצורה הזו את מהפכת הוירטואליזיציה של השרתים אל עולם האחסון ומשנים אותו באופן רדיקלי".

אתם שחקנים קטנים בשוק. איך אתם מתמודדים עם הדגים הגדולים יותר?
"אנחנו מנסים להיות יצירתיים יותר ולהשקיע יותר. אנחנו עובדים עם הלקוחות ושמים אותם במרכז, לאו דווקא כספקים אלא כשותפים לדרך. SuSE היא הפצת ה-Linux השניה בגודלה. המעמד הזה מביא אותנו להתאמץ יותר ולנסות גישות שונות וחדשות. כבר כיום אנחנו מובילים את שוק מחשבי המיינפריים ואת ההתקנות של שרתים גדולים, מערכות ייעודיות לסאפ (SAP) ומערכות זמן אמת. 80% מהארגונים בעולם שמחזיקים שרתים גדולים עושים שימוש ב-SuSE. אנחנו מכוונים את המאמצים שלנו לגופים הגדולים במשק".

מה אתם מתכננים לעתיד?
"בחודשים האחרונים עשינו הרבה: הקמנו את מרכז המכירות ומינינו כ-30 שותפים, בהם אינטגרטורים, חברת הפצה ושותפי הדרכה. בשלב הבא נבצע הכשרות לכל השותפים,בהן הכשרות טכנולוגיות והכשרות לצוותי המכירות לכל האקו-סיסטם המקומי. ההכשרה הקרובה מתחילה בימים אלה. בהמשך, אנחנו מתכננים לטפל במרכזי התמיכה ובכוונתנו אף להקים בארץ מרכז פיתוח".

חדשנות נוסח סמסונג – חלק ב'

Samsung Next TLV, מרכז החדשנות של החברה, הושק בתחילת השבוע במתחם שרונה, ומציע ליזמים ולחברות סטארט-אפ תוכניות ואפשרויות השקעה לצמיחה ● הנמר היה, ראה, התרשם וצילם

ברוכים הבאים למרכז החדשנות של סמסונג (Samsung) בתל אביב, שהושק בתחילת השבוע. המרכז, Samsung Next TLV, נמצא בלב הפועם של תל אביב – מתחם שרונה – שהרבה יותר נגיש מאזור ההיי-טק של שדרות רוטשילד. מדובר במקום שמשלב חדשנות והיסטוריה – בבניין בו שוכן המרכז שכנו בעבר משרדי ממשלה שאכלסו אישים כגולדה מאיר ויצחק רבין.

הסניף התל אביבי הוא חלק מ-Samsung GIC. זהו הסניף השלישי בלבד בעולם והראשון אחרי ארצות הברית. השניים האחרים פועלים בסן פרנסיסקו ובניו-יורק. עובדה זו מהווה הבעת אמון של הנהלת סמסונג העולמית, ושל הנהלת המיזם, בהיי-טק ובקהילת הסטארט-אפים בישראל.

ואמנם, במרכז מתכוונים לקדם חברות חדשניות ורעיונות מקוריים – לטובת שני הצדדים, כמובן. מלבד חלל עבודה, Samsung Next TLV מציע ליזמים ולסטארט-אפים אפשרויות השקעה ותנאים טובים לצמיחה. שש מבין החברות שהשתתפו במיזם בארצות הברית אף נרכשו על ידי חברת הענק.

המרכז הושק במסיבת עיתונאים שהתקיימה במקום, שבה דיבר אייל מילר, מנהל פעילות Samsung Next TLV, והשיב לשאלות. ניצלתי את ההזדמנות לצלם את המקום היפה – ולפניכם התוצאות.

דיוויד אן, מנהל Samsung GIC, מחפש את הסטארט-אפים שיוסיפו לחומרה של סמסונג את המוח בצורת תוכנה, והוא עושה זאת בין היתר בתל אביב. אן, שנבצר ממנו להגיע למפגש, מסר: "ההחלטה על פתיחת הסניף הישראלי שלנו התקבלה בזכות האקו-סיסטם החזק של הסטארט-אפים המקומיים וההון האנושי באזור זה, שהינו ברמה עולמית. בנוסף, לישראל יש רקורד מוכח בתחומי התוכנה ושירותי החדשנות, ומומחיות עמוקה בתחומים שמעניינים אותנו במיוחד".


Samsung Next מציעה לסטארט-אפים וליזמים שיתארחו אצלה שלושה אופני עבודה שיתוף פעולה: מרעיון טוב למוצר מעולה – Build, כאשר סמסונג מממנת את הכול; Grow – החברה מבטיחה לפתח את המוצר של המשתתפים לכדי ביזנס; ו-Scale – כשלחברה יש כבר פעילות עסקית, היא מציעה מינוף לחברה גלובלית ושימוש בפלטפורמות, קווי המוצר ובאקו-סיסטם שלה בעולם.

מילר ציין שאין לחברה מגבלת תקציב להשקעות בחברות. המטרה היא להשקיע בחברות מתחומי המציאות הרבודה והווירטואלית, ה-AI, ה-NLP, הסייבר, AR/VR,האינטרנט של הדברים, הבינה המלאכותית, הענן וה-Big Data.

Samsung GIC תתמוך בחברות ישראליות באמצעות שלושה מסלולים של רכישות, השקעות ושיתופי פעולה: סטארט-אפים בשלבי Seed, A ו-B יזכו להשקעה של עד מיליון דולר (כאשר החברה גמישה גם מעבר לכך); יזמים מנוסים יזכו להשקעה לתקופה של עד שנתיים, במסגרת תוכנית EIR (ר"ת Entrepreneur In Residence), שמאפשרת ליזמים בשלבי רעיון ראשוני לפתח את המוצר בזמן קצר יחסית, בתמיכתה של סמסונג הן בהיבט הפיננסי והן בהיבט המקצועי, במטרה שבסוף התקופה יתבצע גיוס של מימון נוסף או רכישה; ופעילות למען קהילת הסטארט-אפים והיזמות.


מילר וסמסונג מציעים השקעות, ליווי אישי וקהילה תומכת.


זהו רועי בן יוסף מ-Samsung Next. הצוות מונה כיום שלושה אנשים ומילר שואף להרחיבו בקרוב. הם מגייסים איש השקעות, מנהל טכנולוגי ראשי ומומחים במוצרים ובחוויית לקוח.

יתרונות גדולים שיש לסמסונג במתחם שרונה הם הרחבה הענקית העומדת לרשות המרכז והצמידות למשרדי WeWork.

לחלק א' לחצו כאן.

חדשנות נוסח סמסונג – חלק א'

Samsung Next TLV, מרכז החדשנות של החברה, הושק בתחילת השבוע בתל אביב, ומציע ליזמים ולחברות סטארט-אפ תוכניות ואפשרויות השקעה לצמיחה ● הנמר היה, ראה, התרשם וצילם

ברוכים הבאים למרכז החדשנות של סמסונג (Samsung) בתל אביב, שהושק בתחילת השבוע. המרכז, Samsung Next TLV, נמצא בלב הפועם של תל אביב – מתחם שרונה – שהרבה יותר נגיש מאזור ההיי-טק של שדרות רוטשילד. מדובר במקום שמשלב חדשנות והיסטוריה – בבניין בו שוכן המרכז שכנו בעבר משרדי ממשלה שאכלסו אישים כגולדה מאיר ויצחק רבין.

הסניף התל אביבי הוא חלק מ-Samsung GIC. זהו הסניף השלישי בלבד בעולם והראשון אחרי ארצות הברית. השניים האחרים פועלים בסן פרנסיסקו ובניו-יורק. עובדה זו מהווה הבעת אמון של הנהלת סמסונג העולמית, ושל הנהלת המיזם, בהיי-טק ובקהילת הסטארט-אפים בישראל.

ואמנם, במרכז מתכוונים לקדם חברות חדשניות ורעיונות מקוריים – לטובת שני הצדדים, כמובן. מלבד חלל עבודה, Samsung Next TLV מציע ליזמים ולסטארט-אפים אפשרויות השקעה ותנאים טובים לצמיחה. שש מבין החברות שהשתתפו במיזם בארצות הברית אף נרכשו על ידי חברת הענק.

המרכז הושק במסיבת עיתונאים שהתקיימה במקום, שבה דיבר אייל מילר, מנהל פעילות Samsung Next TLV, והשיב לשאלות. ניצלתי את ההזדמנות לצלם את המקום היפה – ולפניכם התוצאות.


כך נראה המרכז מבפנים – ישראלי עם אווירה בינלאומית. המרכז מתמקד בהשקעות, רכישות ושותפויות בתחום התוכנה.

ארון "הקודש" – אוצר המכשירים הסלולריים של סמסונג.


מוטיבציה על הקירות: אתגר את הסטטוס קוו. המשפט הזה, שנמצא על הקיר במרכז החדשנות של סמסונג, מתאים למוטו של הנמרים: מתי בפעם האחרונה עשית משהו בפעם הראשונה – שונה, נועז, מפחיד, חריג? סמסונג רוצה לעשות זאת עוד ועוד. בכל יום, אם אפשר.

המשרד של המיזם הראשון שנכנס ל-Samsung Next TLV, ובראשו מתן גוטר וארז ויינרוט.

המשרד של המיזם השני שנכנס למרכז – Data Dynamics. יש בקומה הראשונה של המרכז חדר נוסף, למיזם השלישי, וקומה שנייה, לבאים אחריו.


אייל מילר, מנהל הפעילות של המרכז, הוא רכש חדש, שהובא לאחר שמילא שורה של תפקידים בגוגל (Google). בין היתר, הוא הקים את הקמפוס של החברה בתל אביב.

כאמור, הסניף הוא השלוחה הראשונה של Samsung GIC מחוץ לגבולות ארצות הברית, כיאה לסיליקון ואדי. בראש Samsung GIC עומד דיוויד אן, לשעבר נשיא חטיבת המדיה ב-AOL וסגן נשיא בגוגל. פעילויות המרכז כוללות רכישות, שותפויות והשקעות בתחום התוכנה ליחידות ה-Consumer Electronics של סמסונג, בהן קבוצות המובייל, הטלוויזיה ומוצרי הצריכה. הוא מסייע לסטארט-אפים בשלבי מחזור חיים שונים, משמש כחממה לרעיונות חדשים של יזמים ומבצע השקעות בשלבים המוקדמים – משלב ה-Seed ועד סבב השקעות B.


סמסונג משקיעה 40 מיליון דולר בכל יום במחקר ובפיתוח. שלושה ממרכזי הפיתוח שלה נמצאים בישראל – לסלולר, לטכנולוגיות ולחדשנות.

המשך יבוא…

באו לבקר במאורת הנמר: אייל בירן ודנה פרידמן, דאטה טאפאס

אייל בירן ודנה פרידמן, הבעלים המשותפים של דאטה טאפאס, הגיעו לפני ימים אחדים לביקור במאורת הנמר, להמשך תכנון שיתופי הפעולה המוצלחים בינה לבין אנשים ומחשבים. על הפרק עומדת פעילות נרחבת בליווי ועזרה לארגונים במסע להיותם מוכווני נתונים (Data driven).

בפגישה עדכנו אותי השניים על ההתפתחות האחרונה בדאטה טאפאס, במסגרתה החברה מקימה מיזם משותף עם G-STAT, שבעליה הוא אפרים גולדין. המיזם יציע לחברות פתרון כולל להקמה ויישום תשתית של Big Data מבוססת כלי לימודי מכונה ביישום מהיר, מקצועי ומותאם לצרכי החברה, ובמחירים אטרקטיביים. בירן ופרידמן אמרו שהלקוחות יכולים ליישם את הפתרון בענן או בשרתי הארגון ובתוך זמן קצר להתחיל לתחקר, לנתח וליצור תובנות עסקיות, ללא צורך בתהליכים מורכבים או גיוס הון אנושי ייחודי.

המיזם מאפשר בנוסף הכשרה של אנליסטים מתוך הארגון לעבודה בכלי קוד פתוח וכולל יישומים של סטרימינג בזמן אמת.

יצוין כי המיזם החדש מצטרף לשורה של פתרונות שהחברה מציעה לארגונים בעולם הדאטה. הראשון שבהם הוא Fabric מבית K2VIEW – חברה ישראלית שפעילה בשוק האמריקני במגוון מגזרים, בהם טלקום ופיננסים. הפתרון של החברה מאפשר ליצור שכבת דאטה מעודכנת בזמן אמת וכולל ETL מובנה, ללא צורך בפתרונות נפרדים ובזמן אינטגרציה מהיר ביותר.

מוצר חדשני אחר שמפיצה דאטה טאפאס, אמרו השניים, הוא של Octopai. מדובר במנוע חיפוש מעל מערכות המידע בעולם המטה דאטה. באינטגרציה מהירה, מקבל הארגון יכולת לאתר כל קובץ, רכיב מידע או שדה, בתהליך שחוצה את כל המערכות ובסיסי הנתונים של הארגון

לדברי בירן ופרידמן, "הפתרונות המופצים על ידי דאטה טאפאס עונים לעקרון של פשטות יישום, אינטגרציה מהירה, חדשנות ומקסום ערך מיידי. עקרון זה מצטרף לתפיסת הייעוץ של החברה, שמלווה ארגונים במסעות הדיגיטל והדאטה, לבניית אסטרטגיה או ניהול תוכנית עבודה באופן פרקטי תכליתי וממוקד".

 

שנה טובה עם RBS Projects

לפני ימים אחדים קיימה החברה בחצר של המשרדים שלה בקריית אונו טקס חגיגי, שבו סיכמה שנה מוצלחת ● הנמר היה וצילם

כמדי שנה, קיימה RBS Projects לפני ימים אחדים טקס חגיגי והרמת כוסית יין משובח לרגל השנה החדשה, תשע"ז.

שי שרגל, מנכ"ל החברה, קיבל את פניהם של עשרות המשתתפים שהגיעו לטקס, שהתקיים בחצר המשרדים שלה בקריית אונו.

שרגל בירך את המשתתפים והודה לעובדים, ללקוחות ולשותפים העסקיים על תרומתם לצמיחת החברה ולשגשוגה בתחום יישום מתודולוגיות לניהול פרויקטים ומערכי E PMO בארגונים רבים בארץ ובעולם.


מימין: צבי קרפל, מנכ"ל אסטרונאוטיקס; יאיר ארליך, PMP ב-RBS; בטי חנוכי, יועצת ארגונית; ירדן צלניק, יועצת ארגונית; נמרוד בלומקין, מנהל הטכנולוגיות הראשי של RBS; ואיזי פלד, PMP ב-RBS.


מימין: רו"ח אלון כשר, תנובה; אודי ויזנר, מנכ"ל אפקון תוכנה; סא"ל אלכס גורביץ', אגף טכנולוגיה ולוגיסטיקה בצה"ל; שי צור, PMP ב-RBS; ואורן שיאור, PMP וסמנכ"ל תוכניות ב-RBS.


מימין: אבי גרוסמן, E PMO של מקורות; אריה ארדיטי, טבע; אולגה לבריק, PMP ב-RBS; עו"ד שירי אייל חבה, PMP ב-RBS; קרן סוזאש, תדיראן; מיכל שלומי, PMP ב-דל (Dell); גילי רשתי, יועץ תגמול ותמרוץ; ארז קלאוס, PMP וסמנכ"ל ההדרכה של RBS; פביאן פיינמאן, PMP; ואלי רונן, לשעבר יו"ר מקורות.

מימין (במרכז התמונה): ליאון ונטורה, שותף עסקי; הוגו סילברמן, סמנכ"ל ב-XtremIO, שנרכשה על ידי EMC; ותא"ל (מיל') עדן אטיאס, יו"ר הדירקטוריון של RBS.


מימין: רחל שרגל, מאמנת אישית להעצמה; מירב פיצ'וטו, PMP שמונתה לתפקיד E PMO במוריה; רפי הוד מאוניברסיטת תל אביב; ועדינה פישמן, לשעבר מנהלת הסיכונים של טבע.

פינת השתייה במשרדי RBS.

החגיגה הדיגיטלית של בנק הפועלים – חלק ג'

בכירי הבנק התכנסו בתחילת השבוע על מנת לחגוג את השקתו של הסניף הדיגיטלי החדש של הבנק ● הנמר היה, ראה והתרשם מהחדשנות שבסניף הנוצץ

בתחילת השבוע, בלב רמת החייל ההולכת ומצטופפת בתל אביב, שמגדלים חדשים מתווספים בה חדשות לבקרים, הושק הסניף הדיגיטלי הרביעי של בנק הפועלים. ראשי הבנק התכנסו בלב אזור ההיי-טק של תל אביב, על מנת להשיק את הסניף החדשני והנוצץ.

מהפכת הסניפים הדיגיטליים של בנק הפועלים ממשיכה להתרחב, וזה הסניף הדיגיטלי השני שלה בתל אביב. הסניפים הדיגיטליים הנוספים של הבנק הם הראשון, שהוקם לפני כשנה בפינת הרחובות שדרות נורדאו ואבן גבירול בתל אביב, והסניפים בחיפה וברחובות. כולם משתלבים בתפיסת השירות הרב ערוצית של בנק הפועלים ומציעים שירותים חכמים וזמינים, המתאימים לעידן החדש – הדיגיטלי, כמובן.

מימין: אבי כוכבא, משנה למנכ"ל והממונה על חטיבת החדשנות בבנק הפועלים, ויאיר סרוסי, המנכ"ל, הממונה גם על קידום הבנק בעידן הדיגיטלי.

צמרת גיתם BBDO, משרד הפרסום של בנק הפועלים. מימין: מודי כידון, בעלים שותף ונדל"ניסט משובח, ועידו הרטוג, מנכ"ל משותף.

יאיר סרוסי, היו"ר הוותיק והדינמי של הבנק, שמבטיח שהדיגיטליות היא הדרך הטובה והנכונה להיטיב עם הלקוחות – משיפור השירות ועד הגברת הזמינות.

אריק פינטו, המנכ"ל שנמצא בחודש השני בתפקידו, נאם ברהיטות ובהתלהבות לא מועטה כשחיוך נעים נסוך על ארשת פניו, ואז הטיל את הפצצה: הוא תיאר את שלושת הבנקים הגדולים במדינה – האחד מחדש טכנולוגית כדי לשפר את השירות ללקוחות, השני מחדש טכנולוגית לשם החידוש והשלישי טרם סגר את הפער הדיגיטלי. זכות התגובה לבנק לאומי ולבנק דיסקונט.

שעון חכם לקביעת פגישה – משעון הלקוח לשעון הנציג בסניף. הסניף החדש של בנק הפועלים דיגיטלי לאורך כל הדרך: הלקוחות מזוהים בכניסה לסניף באמצעות המכשיר הסלולרי שלהם, הסניפים הם ללא נייר ונעשה בהם שימוש בחתימה דיגיטלית בטאבלטים. כמו כן, הלקוחות מקבלים שירותי ייעוץ פיננסי מרחוק, באמצעות חדרים פרטיים לביצוע שיחות וידיאו עם יועצים פיננסיים של הבנק. בסניפים גם מוצבים שולחנות מגע שמאפשרים ללקוחות לבנות לעצמם סימולציות פיננסיות.

גיתם BBDO – הצמרת המורחבת: אסף אזולאי, שמונה לא מכבר למנכ"ל משותף של BBDO IM; קרן בכר, סמנכ"לית לקוחות; עידו הר-טוב; ומושיק תאומים, מהצבעוניים ביותר בתעשייה, שבין יתר עיסוקיו הוא בעליה של קבוצת התקשורת והפרסום גיתם. הקבוצה כוללת מספר חברות, בין היתר את משרד הפרסום גיתם BBDO ואת משרד יחסי הציבור גיתם פורטר-נובלי.

לחלק א' לחצו כאן.

לחלק ב' לחצו כאן.

צרו קשר

הנמר תמיד עונה (גם אם לפעמים זה לוקח יום-יומיים)