באו לבקר במאורת הנמר: דובי שושן ושגית וינטר, AVCS

השבוע הגיעו לבקר במאורת הנמר שניים מבכירי חברת AVCS: דובי שושן, המנכ"ל והבעלים, ושגית וינטר, סמנכ"לית התפעול. השניים הגיעו למאורה לביקור גומלין, לאחר שביקרתי אותם במשרד שלהם בקיבוץ גבעת השלושה.

AVCS היא אחת מהחברות הבולטות בתחום האינטגרציה למולטימדיה. שושן ו-וינטר סיפרו לי על האופי הצעיר והחדשני של החברה, וציינו שהיא פועלת בכל המגזרים בתחומה ונותנת שירות ללקוחותיה בארץ ובחו"ל.

עוד הם אמרו כי AVCS היא החברה היחידה המשווקת מגוון רחב של מוצרי וידיאו קונפרנס – מתוצרתן של אוויה (Avaya), פוליקום (Polycom) וסיסקו (Cisco). גם במוצרי השליטה, הבקרה והמיתוג קיים אצלה מגוון – Crestron ,Jung ,Extron ו-Atlona. כמו כן, AVCS מספקת פתרונות שילוט דיגיטלי של Spinetix.

שושן ו-וינטר ציינו בפניי את הפרויקטים הגדולים שביצעה החברה השנה – בלקוחות כגון אורבוטק, דלתא גליל, משרדי אוויה, אלוני חץ, מיתר, שירותי בריאות כללית ומאוחדת שירותי בריאות.

"אנחנו חברה שידועה ביכולות הנדסה מהגבוהות בתחום. אנחנו מאפיינים פתרונות Custom לכל לקוח ולכל דרישה, ומהווים מצפן טכנולוגי ללקוחותיה", ציינו השניים.

הם העידו כי החברה מספקת ללקוחות "שירות מהיר ומצוין" גם בענף השירות, ונותנת שירותי OS מקצועיים באתרים.

כמו כן, מציעה החברה פתרונות בתחום האינטרנט של הדברים.

פוג'יטסו הדגימה בכנס השנתי במינכן את חזון הטרנספורמציה הדיגיטלית

לדברי רענן ביבר, מנכ"ל פוג'יטסו ישראל, "מהלך הכניסה של החברה לשוק המקומי הוא ללא כל ספק ציון דרך משמעותי, המעשיר את ההיצע במוצרים ובשירותים גם ללקוחות בישראל

רענן ביבר, מנכ"ל הסניף של פוג'יטסו (Fujitsu) ישראל שהושק לאחרונה, ליווה משלחת בכירים ל-Fujitsu Forum. בראיון לאנשים ומחשבים סיפר ביבר על החידושים המגיעים גם לשוק המקומי.

מה זה Fujitsu Forum ומה מטרתו?
"Fujitsu Forum הינו הכנס השנתי שעורכת פוג'יטסו ללקוחותיה ושותפיה באירופה. השנה התקיים הכנס במינכן, והוא הוכרז כאירוע הטכנולוגי הגדול ביותר באירופה של יצרן יחיד, בהשתתפות מעל ל-12 אלף איש. הישג זה מתעצם על רקע העובדה שפוג'יטסו ממוקדת אך ורק במגזר הלקוחות העסקיים ולא במגזר הצרכני".

"הכנס התקיים במרכז דמו ענק בשטח של 3,500 מ"ר והווה הזדמנות פז לשמוע ממקור ראשון ומפי האנשים הבכירים ביותר בחברה אודות המוצרים והשירותים החדשים, וכל זאת כאשר המשתתפים זוכים לחוות את החידושים באמצעות הדגמות חיות".

"כחודש לאחר שנפתח הסניף של פוג'יטסו בישראל, זכיתי להוביל בכנס משלחת ישראלית שכללה 11 בכירים, שכללה CTO’s וסמנכ"לי מכירות של השותפים העסקיים שלנו בארץ".

מה המסר העיקרי שיצא השנה מהכנס?
"הנעת הטרנספורמציה הדיגיטלית הייתה הנושא המרכזי של הכנס והמוטו הוא 'חדשנות המתמקדת באדם'".

"להיות דיגיטלי זה לא פשוט. ביצוע הטרנספורמציה ויציאה למסע הדיגיטלי דורשים מהארגון משאבים ניהוליים, תקציבים משמעותיים, נחישות ויכולת מנהיגות".

"לפוג'יטסו היכולת לספק מגוון עצום ורחב של כלי טכנולוגיה דיגיטלית הכרחיים – החל במגוון מוצרים לסביבת מחשוב הקצה ועד למרכזי עיבוד הנתונים הגדולים ביותר, עבור דרך הענן, Big Data ואנליטיקה, AI והאינטרנט של הדברים, כמו גם שירותים משולבים והיקפיים – והכל תחת קורת גג אחת בכדי לסייע ולקחת חלק מרכזי בכל הרבדים של ביצוע טרנספורמציה דיגיטלית בקרב לקוחותינו".

מימין: משה אמסלם מנהל פרויקטים חברת וואן1; קיריל דרמון CTO ניסקו-טק; יואל יעקובסון CTO אמת מחשוב; רוני דויד מנהל מכירות חברת וואן1; דיאנה רמפל סמנכ"לית אגף הפצה מערכות IT איסטרוניקס; אבי נטף סמנכ"ל מכירות חברת ניסקו-טק; דספינה מרקי מנהלת מרקטינג איזורית; רענן ביבר פוג'יטסו ישראל; רועי צור, מנהל אגף מערכות משולבות ,אמת מחשוב; איציק בן-טוב מנהל מכירות, יעל פתרונות. צילום: פלי הנמר

מימין: משה אמסלם מנהל פרויקטים חברת וואן1; קיריל דרמון CTO ניסקו-טק; יואל יעקובסון CTO אמת מחשוב; רוני דויד מנהל מכירות חברת וואן1; דיאנה רמפל סמנכ"לית אגף הפצה מערכות IT איסטרוניקס; אבי נטף סמנכ"ל מכירות חברת ניסקו-טק; דספינה מרקי מנהלת מרקטינג איזורית; רענן ביבר פוג'יטסו ישראל; רועי צור, מנהל אגף מערכות משולבות ,אמת מחשוב; איציק בן-טוב מנהל מכירות, יעל פתרונות. צילום: פלי הנמר

אילו מהכרזות הפורום רלוונטיות לשוק הישראלי?
"כל ההכרזות רלוונטיות לישראל. בשלב הנוכחי אנו מתמקדים בטכנולוגיות של המוצרים, תוך השלמת סל המוצרים בשירותים המסופקים על ידי שותפינו העסקיים בישראל".

"במהלך הכנס הוכרזו מספר משפחות מוצרים מרכזיות וחשובות כמו גם שירותים חדשים, ביניהם מערכת אחסון מרכזית לסביבות מחשוב ארגוניות: מערכת ETERNUS AF, הכוללת דגמי כל-פלאש, שהיא מערכת האחסון המהירה אי-פעם של החברה ללקוחות הזקוקים למערך אחסון דינאמי וסופר-מהיר בעלויות סבירות".

מימין: קיריל דרמון, ניסקו-טק, מבצבץ מאחור משה אמסלם One1; רענן ביבר, מנכ"ל פוג'יטסו ישראל; אבי נטף, ניסקו-טק; חואן פורקר סגן נשיא איזורי, דיאנה רמפל איסטרוניקס. פלי הנמר

מימין: קיריל דרמון, ניסקו-טק, מבצבץ מאחור משה אמסלם One1; רענן ביבר, מנכ"ל פוג'יטסו ישראל; אבי נטף, ניסקו-טק; חואן פורקר סגן נשיא איזורי, דיאנה רמפל איסטרוניקס. פלי הנמר

"עוד הוצג דור חדש למחשבים הניידים העסקיים LIFEBOOK U7X7, הכרזת הזמינות של Windows Server 2016 על שרתי Primergy וכן המערכות האחודות Primeflex, השקת פלטפורמת K5 שהינה פלטפורמה כשירות PaaS וכן פלטפורמת שירותי הענן למגזר הפרטי, השקת פלטפורמת ה-Cloud IoT הנשענת על שירות הענן 5K, השקת עסקי אבטחת סייבר חדשים באזור EMEIA, ועוד השקות ושיפורים משמעותיים של מוצרי ושירותי החברה".

מימין: פראן קנטוס' מנהל שותפים עסקיים איזורי; רענן ביבר, מנכ"ל פוג'יטסו ישראל; רועי צור, אמת מחשוב. צילום: פלי הנמר

מימין: פראן קנטוס' מנהל שותפים עסקיים איזורי; רענן ביבר, מנכ"ל פוג'יטסו ישראל; רועי צור, אמת מחשוב. צילום: פלי הנמר

מה הבשורה עבור הלקוחות בישראל?
"מהלך הכניסה של פוג'יטסו לישראל הוא ללא כל ספק ציון דרך משמעותי, המעשיר את ההיצע במוצרים ובשירותים גם ללקוחות בישראל".

"ההדגמות רבות העוצמה המחישו כיצד גישת היצירה המשותפת מאפשרת ללקוחות פוג'יטסו לנצל את הכוחות המשנים את השוק בכדי להשיג יתרון תחרותי ממשי. זה מסר חזק שאנו מביאים לישראל בעבודה סינרגית ומשותפת עם שותפינו העסקיים המקומיים".

"ההתלהבות והרצון להביא את הבשורה גם לשוק בישראל הייתה תחושה לא רק אצלי, אלא גם בקרב כל נציגי השותפים שלנו שהשתתפו בכנס. אני גם מקבל משוב מאוד חיובי שמגיע מהלקוחות, למהלך הכניסה האסטרטגית של פוג'יטסו לשוק הישראלי".

בא לבקר במאורת הנמר: חנן מרקוביץ', יועץ ומרצה

באחרונה הגיע לבקר במאורת הנמר חובב חתולים מושבע ואיש בעל חוש הומור משובח – חנן מרקוביץ'. מיד בתחילת הפגישה נזכרנו בפגישתנו הקודמת, שבה חוש ההומור שלו גזל את מרבית הזמן.

מרקוביץ' הוא יועץ ומרצה, מומחה בתחומי האינטרנט של הדברים ויזמות. את ניסיונו והידע הרב שצבר הוא חולק במגוון חברות ומוסדות לימוד, והוא אף משמש מנטור בתוכנית היזמות הטכנולוגית CityTechLab.

"אנחנו חיים בעידן שבו הדבר היחיד שקבוע הוא השינוי", הוא אמר לי. "כל אחד מאיתנו יכול וצריך להיות יזם".

שוחחנו על שתי מהפכות שקורות בימים אלה וכמו שזורות זו בזו – האינטרנט של הדברים והצורך ביזמות. עם עליית כוח המחשוב, מזעור הרכיבים, הקישוריות וירידת המחירים, כיום, יותר מתמיד, קל לפתח פתרונות אינטרנט של הדברים למגוון רחב של יישומים. עם זאת, דומה שמגוון רחב שכזה של פתרונות והזדמנויות עלול לבלבל חברות ויזמים, ולמקד אותם בטכנולוגיה יותר מאשר במתן ערך ללקוחות. כאן נכנסות לתמונה החשיבה והגישה היזמית, שמחפשות בקביעות אחר בעיות ואתגרים ואחר הדרכים המיטביות למענה על צרכי הלקוחות, תוך יצירת ערך עבורם.

לצורך כך פיתח מרקוביץ' קורסים והרצאות בתחומי האינטרנט של הדברים, יזמות עסקית וערים חכמות. תוכן ההרצאות מציע כלים מעשיים ועדכניים להתמודדות עם המהפכות שהוזכרו והנוכחים בקורסים יכולים להיעזר בשירותיו של מרקוביץ' פרטנית לצרכי החברות שלהם.

בדומה לעולם האינטרנט של הדברים, שמשלב טכנולוגיות מולטי-דיסציפלינאריות עם מודלים עסקיים, כך ניסיונו של מרקוביץ' מזה כ-15 שנים הוא בעסקים מגוונים ובטכנולוגיות רבות, תוך התמקדות בשנים האחרונות בערים חכמות ובהתייעלות אנרגטית. בעברו היה מייסד סטארט-אפ בתחום איסוף ואנליטיקת מידע מהמרחב העירוני, סמנכ"ל פיתוח עסקי בגעש תאורה, דירקטור שיווק מוצר במטרולייט, מנהל מוצר קסדות טייסים באלביט ומהנדס מערכת באפלייד מטיריאלס (Applied Materials).

בא לבקר במאורת הנמר: ירון לונדון

מימין: ירון לונדון ופלי הנמר. צילום: רונן זרצקי

לקראת סוף השבוע האחרון עשה ירון לונדון מעשה שאמר ולא עשה, זה כ-15 שנים: הוא בא לבקר במאורת הנמר.

לונדון הוא איש שנדמה שאין צורך להציג – הוא מוכר כמעט בכל בית בישראל. הוא עיתונאי, שחקן, פובליציסט, קריין, פזמונאי, שדרן רדיו ומנחה טלוויזיה ישראלי, והצלע שנותרה מהצמד לונדון וקירנשבאום.

סיפור המעשה הוא כזה: לפני כ-15 שנים, קבוצת אנשים ומחשבים עברה למשכנה החדש (יחסית) בקומה ה-24, במרומי מגדל הפניקס (אז הוורד) בגבעתיים. באותה שנה הגיעו לונדון ומוטי קירשנבאום לערוץ 10, שנמצא באותו הבניין, כדי להתחיל בשידור לונדון וקרישנבאום. שמצליחה עד היום, גם יותר משנה לאחר לכתו של קירשנבאום.

לונדון והנמר מכרים ותיקים – כבר עשרות שנים, ועוד יותר מאז שאורי לונדון, בנו הבכור, הופיע על שער המגזין המחשב האישי של קבוצת אנשים ומחשבים כשהוא ואביו משתמשים בסלון ביתו במיקרו-פרוססור של אז (1983), שנקרא מיקרו-פרופסור. כך התוודה אורי לעולם המחשבים, נשבה בו ובהמשך עבר לעבוד במיקרוסופט (Microsoft) בסיאטל.

בכל פעם שנפגשו, הבטיחו לונדון וקירשנבאום לעלות ולבקר במאורת הנמר, ובעיקר לפגוש את דליה אסיא-פלד, הקוסמת הגדולה ומנכ"לית הקבוצה. קירשנבאום עשה זאת לא מכבר ולונדון הגיע, כאמור, בסוף השבוע האחרון. הוא היה כולו מלא הנאה ופליאה על כך שקבוצת אנשים ומחשבים קיימת ומשגשגת כבר כ-36 שנים ומאורת הנמר פורחת, לצד מערת הקסמים המדהימה של הקוסמת.

בדרך כלל, אני לא מופיע בתמונות במדור זה – אני הוא הצלם. הפעם התנדב לצלם אותנו רונן זרצקי, הבעלים של חברת הייעוץ BSD-IT, שמוכר מתפקידו הקודם, כסמנכ"ל הטכנולוגיות וכמנמ"ר של ישראכרט. הוא נלווה לפגישה וניצל את ההזדמנות "לצלם את הצלם". לדבריו, "מי שמצלם תמיד אחרים, ראוי שיצולם הוא עצמו". אמרה חזקה יותר שלו היא תמצית פעילותו בתעשייה ובכלל: Before I take (hi-tech) – I give. אמת לאמיתה שראוי לאמצה.

 

באו לבקר במאורת הנמר: אריאל אמור ופול גלנד, בנדא

אריאל אמור, מנכ"ל בנדא, ופול גלנד, סמנכ"ל השיווק של החברה, ביקרו השבוע במאורת הנמר, שם הם נפגשו איתי לשיחה ארוכה ומרתקת.

שוחחנו ארוכות אודות הפעילות הענפה של החברה בשוק הטכנולוגיה הישראלי – פעילות שהחלה לפני כ-30 שנים, במהלכן ביססה החברה את מעמדה כיבואנית של מגוון רחב של מותגי חדשנות בינלאומיים, ביניהם Xbox ,TP Link ,DJI, פיליפס (Phillips), סנדיסק (SanDisk), ווסטרן דיגיטל (Western Digital), לוג'יטק (Logitech) ועוד מגוון פתרונות לארגונים ולמשתמשים פרטיים, שפרוסים ביותר מ-5,000 נקודות מכירה ברחבי הארץ.

בא לבקר במאורת הנמר: פול גלנד, סמנכ"ל השיווק של בנדא

בא לבקר במאורת הנמר: פול גלנד, סמנכ"ל השיווק של בנדא

"החזון של בנדא, שלמענו אנחנו פועלים בכל יום ושעה, הוא להביא למשתמשים בישראל, הארגוניים והפרטיים, טכנולוגיה מתקדמת הכי מהר, בליווי שירות אמין ובמחיר משתלם", ציין אמור. "אנחנו מקפידים, לאורך שנים, לעשות את מה שאנחנו הכי טובים בו – הפצה ומעטפת לוגיסטית מקיפה עבור המותגים אותם אנחנו מייצגים כאן, בישראל".

בנדא, שהוקמה ב-1987 על ידי מרדכי (מוקי) בן דוד, הפכה זה מכבר לשם נרדף לאיכות בשירות. נקודה מעניינת במיוחד עלתה כאשר סיפר לי אמור שבבדיקה שערך בשנים האחרונות נמצא שבכל בית או משרד בישראל נמצא לפחות מוצר אחד מבית בנדא, ובמקרים רבים הרבה יותר מאחד.

אמור, המכהן כמנכ"ל בנדא כבר למעלה מעשור, התחיל את דרכו בחברה ב-1999 ומילא, עד לתפקידו הנוכחי, שורה של תפקידי מכירות ושירות בחברה. גלנד, סמנכ"ל השיווק של החברה ב-10 השנים האחרונות, החל את דרכו בה ב-2004, ובמסגרת תפקידו מוביל את אסטרטגיית השיווק שלה בשוק הישראלי.

"אני לא הכי ותיק בחברה", הדגיש אמור. "המשאב הכי יקר שיש לי, כמנכ"ל, הוא האנשים שעובדים איתי, מעל 140. זה משאב יקר יותר מכל המלאי, המשרדים והמרכז הלוגיסטי שלנו, שנמצאים בעמק חפר. בנדא חרטה על דגלה לפני הכול לטפח ולשמר את המשאב האנושי, מתוך הבנה שבדיוק מהמקום הזה מגיעה גם הצמיחה העסקית".

חזון הטרנספורמציה הדיגיטלית על פי פוג'יטסו

לדברי רענן ביבר, מנכ"ל פוג'יטסו ישראל, "מתרחש שיבוש של הסדר המוכר לנו - טכנולוגיות דיגיטליות חדשות הופכות את הדינמיקה של השוק על פיה, ויוצרות דרישות חדשות לגמרי של הצרכנים"

בשבוע שעבר במינכן, גרמניה, מקום מושב המטה שלה, ערכה פוג'יטסו (Fujitsu) את Fujitsu Forum 2016 הכנס השנתי העשירי שלה לאזור EMEIA (אירופה, המזרח התיכון, אפריקה והודו) בהשתתפותם של מעל ל-12 אלף מקצועני IT ומנהלי לקוחות ושותפים עסקיים.

התוכנית המקיפה של הכנס על עשרות המסלולים וההרצאות, המחישה כיצד פוג'יטסו משתפת פעולה עם לקוחותיה ביצירה משותפת של עסקים המתאימים לעידן הדיגיטלי.

דגש חזק הושם באירוע על השקעתה המתמשכת של פוג'יטסו בטכנולוגיות דיגיטליות: בתחומי הענן, האינטרנט של הדברים, בינה מלאכותית ואבטחת סייבר.

Fujitsu Forum 2016. צילום: פלי הנמר

Fujitsu Forum 2016. צילום: פלי הנמר

הנעת הטרנספורמציה הדיגיטלית הייתה הנושא המרכזי של כנס, שהוכרז כאירוע הטכנולוגי הגדול ביותר באירופה של יצרן יחיד. בכנס השתתפה משלחת ישראלית בראשותו של רענן ביבר, מנהל משרד פוג'יטסו בישראל, וכללה 11 בכירים: CTO’s וסמנכ"לי המכירות של השותפים העסקיים של פוג'יטסו בישראל מחברות One1, ניסקו, יעל, אמת מיחשוב ואיסטרוניקס. המוטו של היה של חדשנות המתמקדת באדם.

האירוע המחיש כיצד פוג'יטסו משתפת פעולה עם לקוחותיה בכל העולם ביצירה משותפת של עתיד המונע באמצעות הדיגיטל, מאיצה את החדשנות באמצעות דיגיטציה המתמקדת באדם ומספקת תוצאות עסקיות רבות ערך בכל מגזרי התעשייה, מקמעונות עד פיננסים ומלוגיסטיקה עד שירותי בריאות.

הטרנספורמציה הדיגיטלית מחוללת גל של שינויים בכל הענפים והכנס המחיש כיצד פוג'יטסו ממשיכה להשקיע ולחדש בתחומים דיגיטליים מרכזיים כגון הענן, האינטרנט של הדברים, בינה מלאכותית ואבטחת סייבר, ומסייעת ללקוחותיה לנווט בין האתגרים וההזדמנויות של הטרנספורמציה הדיגיטלית.

המעבר לדיגיטל בעיצומו. צילום: פלי הנמר

המעבר לדיגיטל בעיצומו. צילום: פלי הנמר

לדברי ביבר, "הטכנולוגיה הדיגיטלית משבשת את הסדר המוכר לנו. טכנולוגיות דיגיטליות חדשות ושירותים חדשים המבוססים בענן, Big Data, שירותים ניידים והאינטרנט של הדברים, הופכים את הדינמיקה של השוק על פיה ויוצרים דרישות חדשות לגמרי של הצרכנים".

"פוג'יטסו מגיבה לכך באמצעות שיתוף פעולה עם הלקוחות ביצירה משותפת של עולם דיגיטלי חדש". ביבר אמר כי "ב-Fujitsu Forum סיפקנו הדגמות רבות עוצמה כיצד גישת היצירה המשותפת מאפשרת ללקוחות פוג'יטסו לנצל את הכוחות המשנים את השוק בכדי להשיג יתרון תחרותי ממשי".

ביבר סיכם ואמר כי "ככל שהדיגיטציה תמשיך ותחולל שינויים משמעותיים בכל מרכיבי העסקים, גישת היצירה המשותפת של פוג'יטסו תאפשר ללקוחותינו למקסם את יכולותיהם ולפרוץ גבולות חדשים".

מבחר ממצאים חשובים בסקר הארגונים של פוג'יטסו. צילום: פלי הנמר

מבחר ממצאים חשובים בסקר הארגונים של פוג'יטסו. צילום: פלי הנמר

כחלק מההתמקדות האסטרטגית בטרנספורמציה הדיגיטלית אצל הלקוחות, פוג'יטסו הכריזה והציגה:

● סקר חדש שמאשר ששינוי הכללים הדיגיטליים הוא הנורמה החדשה: יותר ממחצית (52%) המנהיגים העסקיים אומרים ששינוי הכללים הדיגיטליים (digital disruption) יגרום לכך שהארגון שהם מנהלים לא ימשיך להתקיים במתכונתו הנוכחית עד 2021. למרות שכמעט כל המשיבים לסקר (98%) אמרו שהארגון שלהם כבר הושפע וממשיך להיות מושפע משינוי הכללים הדיגיטליים, 92% מכירים בכך שהעסק חייב להשתנות על מנת לשגשג בעולם דיגיטלי ו-75% סבורים שהמגזר שבו הם פועלים יעבור שינויים משמעותיים בחמש השנים הבאות.

● תנופה מתמשכת בהשקת שירות הענן של פוג'יטסו 5K, שהינו מרכיב מרכזי באיפשור הענן של החברה ובאסטרטגיית הטרנספורמציה הדיגיטלית של החברה: פוג'יטסו ממשיכה להשיק את הפלטפורמה כשירות (PaaS) 5K שלה ואת שירותי הענן למגזר הפרטי ובכך מעניקה ללקוחות אפשרות בחירה רחבה יותר לאחסון נתונים אזורי ומקומי, על מנת לציית לדרישות חוקיות מקומיות לגבי ניהול מידע רגיש באמצעות ניצול של טכנולוגיות מחשוב וענן חדשות ומהירות.

אסטרטגיית הצמיחה של פוג'יטסו ותחומי המפתח. צילום: פלי הנמר

אסטרטגיית הצמיחה של פוג'יטסו ותחומי המפתח. צילום: פלי הנמר

● פלטפורמת אינטרנט של הדברים חדשה בענן: פלטפורמת ה-Cloud IoT של פוג'יטסו, הנשענת על שירות הענן 5K, מפשטת ומאיצה את התכנון, האספקה והניהול של פתרונות ארגוניים  עתירי ביצועים ומבוססי אינטרנט של הדברים. היא מבטלת את המורכבות המאפיינת את פריסות האינטרנט של הדברים המוקדמות ומאפשרת אינטגרציה קלה של נתוני הבינה העסקיים ממגוון מקורות בכל התחומים העסקיים והתהליכים העסקיים המרכזיים.

● עסקי אבטחת סייבר חדשים באזור EMEIA: פוג'יטסו משיקה פעילות אבטחת סייבר באירופה, המזרח התיכון, הודו ואפריקה, על מנת לסייע לעסקים לחזק את עמידותם במתקפות סייבר כחלק מהיצע אבטחה חדש ומשולב ברמה הגלובלית. פוג'יטסו שואפת להגן על נכסי הלקוחות ולהבטיח רציפות עסקית באמצעות ניטור רצוף של המערכות, על מנת לחזק את העמידות בפני כל צורה של איום או מתקפה מקוונים.

● התמקדות מוגברת בפתרונות הבינה המלאכותית של פוג'יטסו, כגון פתרון חדש של שירותי בריאות שנועד לשפר את קבלת ההחלטות הקלינית, בעקבות ניסוי שנערך בבית החולים הקליני סאן קרלוס במדריד. פתרון זה, שפותח בעקבות מחקר מעמיק ביישום אנליטיקת נתונים מתקדמת בשירותי בריאות, העניק ללקוח טכנולוגיות אנונימיזציה מתוחכמת וטכנולוגיות אנליטיקת נתונים של פוג'יטסו, שהותאמו למילוי הצרכים הספציפיים של מגזר הבריאות המקומי בספרד. הטכנולוגיה תהווה את הבסיס לממשק חדש לתכנות יישומים לשירותי בריאות שייפרש בענן של החברה או יסופק באופן מקומי באשכול (cluster) או דרך ענן פרטי.

נגישות עם רגישות טכנולוגית

המשתתפים הרבים שפקדו את כנס נגישות טכנולוגית של עמותת נגישות ישראל ובנק הפועלים עמדו על החשיבות שבחיבור לטכנולוגיה של כלל האוכלוסייה, כולל אנשים עם מוגבלויות ● הנמר היה וראה

בערב שכולו התרוממות רוח, מעל השגרה היומיומית, נערך אתמול (ב') כנס נגישות טכנולוגית על ידי עמותת נגישות ישראל בשיתוף הנהלת בנק הפועלים. הכנס, שהתקיים במועדון בנק הפועלים בתל אביב, כלל תערוכת מוצרי טכנולוגיה נגישה ומתחם התנסויות.

באירוע השתתפו השרה לשוויון חברתי, גילה גמליאל, וכן מנכ"לים ובכירים מחברות מרכזיות במשק. המסר של כולם היה אחד: צריך יותר רגישות לנגישות.

מקים העמותה הוא יובל וגנר, שלפני 26 שנים כמעט קיפד את חייו בתאונת מסוק, אבל בעזרת כוחות כמעט על אנושיים אסף את עצמו ושיקם את חייו לחיים של תרומה לחברה.

לפני כ-17 שנים, לאחר שהתרעם על חוסר תשומת לב והנגשה במוסדות המדינה, דחף אותו נשיא המדינה דאז, עזר ויצמן (כך מספר וגנר), להקים עמותה שמטרתה הגברת הנגישות לאנשים עם מוגבלויות.

הנמר בדרכים

הנמר בדרכים

המוטו של העמותה הוא "נגישות טובה לעסקים". היא מקדמת עסקים ומתוך כך שואפת להגביר את המודעות במדינה לנושא הנגישות.

"עבור אנשים עם מוגבלויות, הטכנולוגיה משנה מציאות"

את הכנס פתחה מיכל רימון, מנכ"לית העמותה, שתיארה את פעילויותיה לאורך השנים האחרונות ועמדה על ההתקדמות בנושא מצד מוסדות המדינה וחברות פרטיות.

השרה גמליאל אמרה בדבריה כי "עבור רוב בני האדם, המהפכה הדיגיטלית משפרת ומייעלת את החיים. עבור אנשים עם מוגבלויות היא משנה מציאות. כשרה לשוויון חברתי, המובילה את ישראל דיגיטלי, אפעל לצמצום הפער הדיגיטלי ולהנגשת ההזדמנות שמביאה הדיגיטליזציה לאנשים עם מוגבלויות".

השרה לשוויון חברתי, גילה גמליאל, ומנכ"ל בנק הפועלים, אריק פינטו, מאזינים לדוברים.

מנכ"ל בנק הפועלים, אריק פינטו, התרגש לשאת דבריו בכנס, כמי שהנושא קרוב לליבו. "אני עצמי אדם בעל מוגבלות פיזית (צולע – פ"ה) ואני מכיר על בשרי את חשיבותה העצומה של ההנגשה", אמר.

הוא ציין כי "חשוב לי להדגיש שהרווח בשילוב בעלי מוגבלויות בחברה לא בא לידי ביטוי רק ברמה המוסרית. חברה שתדע לשלב באופן מלא את בעלי המוגבלויות תרוויח פעמיים: פעם אחת בצד הערכי ופעם שנייה בתרומה למשק. יש כאן אוכלוסייה עם פוטנציאל תרומה אדיר למדינת ישראל וככל שחלקים גדולים יותר ממנה ייכנסו למעגל העבודה, כך המדינה תצא נשכרת".

"בנק הפועלים רואה בנגישות לאנשים עם מוגבלויות נושא מהותי וחובה עסקית, כחלק בלתי נפרד מתפישת השירות והאחריות החברתית שלו", אמר פינטו. "אנחנו רואים את עצמנו מחויבים לכך שגם השירותים הבנקאיים הטכנולוגיים יהיו שימושיים וידידותיים לכולם, ובפרט לאוכלוסיית בעלי המוגבלויות".

השרה גמליאל מדברת ומתורגמת לשפת הסימנים. נגישות בפעולה.

בהמשך דבריו נתן המנכ"ל דוגמאות להנגשה בבנק – בבנקטים, סניפים מונגשים, מערכות אינטרנט מונגשות ועוד. פינטו ציין את היקף המועסקים בעלי מוגבלויות הקיים בבנק והדגיש שעובדים אלה נבחרו לתפקידם בגלל כישוריהם, כאשר הדבר המשמעותי הוא שהמוגבלות לא היוותה חסם עבורם.

התרגשות נרשמה בקהל כש-וגנר סיפר על הפציעה שהותירה אותו משותק כשהתרסק עם מטוסו, בעת ששירת כטייס בחיל האוויר. "18% מהאוכלוסייה הם אנשים בעלי מוגבלות. אסור לנו לאפשר עתיד שלא יהיה נגיש טכנולוגית לחמישית מתושבי ישראל. אם ניצור מחויבות מצד ארגונים, כדור השלג ירתום את כולם למטרה", אמר.

"כוח אדם מגוון יוצר חדשנות"

אורן שגיא, מנכ"ל סיסקו (Cisco) ישראל, ציין ש-"אנחנו, בסיסקו, מסתכלים פנימה, ורואים צורך חשוב בגיוון כוח האדם ובהכלה. כוח אדם מגוון יוצר חדשנות. אנחנו גם משקיעים רבות בפן החברתי – כיצד לשלב אוכלוסיות חלשות, איך לחבר חולים ונזקקים לטכנולוגיה. סיסקו משקיעה מאמץ טכנולוגי רב, למשל בתוכנית להאצת הדיגיטציה, שאנחנו עובדים עליה בשיתוף עם הממשלה ועם שותפינו העסקיים".

בהמשך הערב נערך פאנל בהשתתפות בכירים בתעשייה. שגיא אמר בפאנל כי "סיסקו, כחברה טכנולוגית בינלאומית, מסתכלת על הנגישות וההנגשה הטכנולוגיות הן מבחינה תעסוקתית פנים ארגונית והן בפיתוחים הטכנולוגיים אותם היא מפתחת עבור בעלי מוגבלויות. דוגמה לכך היא הפיתוח בעולם הבריאות המחוברת, שבאה לחבר שימוש בכלי טכנולוגיה ולבצע שיתוף בין סיסקו לחולים בכל הגילאים, כדי להקל על הניתוק הנכפה עליהם כתוצאה מאשפוז או מצב בריאותי מיוחד שמונע מהם תנועה חופשית. הדבר מתייחס גם לאנשים קשישים שלעתים מאבדים את הקשר עם בני משפחה רחוקים או מתקשים להגיע ולצרוך שירותי רפואה בצורה סטנדרטית, למשל על ידי הגעה למרפאה".

המנכ"לים מהתעשייה מאזינים.

שגיא קרא לנוכחים לחבור לסיסקו בפעילותה במסגרת התוכנית להאצת הדיגיטציה של מדינת ישראל, שמטרתה חיבור הפריפריה למרכז, הנגשה ודיגיטציה של מערכות החינוך, בריאות, תעסוקה, עידוד יזמות ועוד.

ניתן לסכם את הערב במשפט שהפך לסלוגן הנתינה בקהילת ההיי-טק, ושאביו ומולידו הוא רונן זרצקי, מנכ"ל BSD-IT ולשעבר סמנכ"ל ומנמ"ר ישראכרט, שאמר: Before high-tech (I take) I give.

neg2

מימין: נתי אברהמי, מנכ"ל טלדור; רונן זרצקי, מנכ"ל BSD-IT; אבי כוכבא, משנה למנכ"ל וראש חטיבת החדשנות בבנק הפועלים; ויחיאל גפנר, מנמ"ר שירותי בריאות כללית.

מאנשי עמותת נגישות ישראל. מימין: ערן כדורי, רואה חשבון; אבי ישראל, יו"ר הוועד המנהל; ומיכל רימון, המנכ"לית.

צוות סיסקו ישראל במפגש. מימין: מלי לוזון, מנהלת השיווק; אורן שגיא, המנכ"ל; ונורית חטב, מנהלת שותפים עסקיים לאזור EMEAR וסמנכ"לית משאבי אנוש מכירות גלובל.

מימין: יובל וגנר ורונן זרצקי.


בתצוגת הפתרונות: איילת ניצן, סמנכ"לית השיווק של טלדור, שמשווקת את פתרון הנגישות USER1ST.

מימין: אורן שגיא, מנכ"ל סיסקו ישראל; ודורון קורץ, מנכ"ל איגוד תעשיות האלקטרוניקה והתוכנה.

 

 

"אחרי שמדברים עליו 50 שנה – הפעם עידן הבינה המלאכותית באמת כאן"

"אם עד לא מכבר, המעבדים שאמורים לטפל בהיקף הנתונים העצום ובסיבוכיות החישובים לא היו זמינים, בזמן האחרון נרשמה פריצת דרך", אמר ד"ר יוזף רגר, ה-CTO של פוג'יטסו לאזור EMEAI ● בראיון לאנשים ומחשבים הוא מדבר על הסניף הישראלי החדש ולאן פניה של החברה בעתיד

ד"ר יוזף רגר הוא בין הפנים המוכרות לעולם של פוג'יטסו (Fujitsu), ענקית ה-IT היפנית. בתפקידו כ-CTO הוא פעיל בחטיבות השונות של החברה מזה 14 שנים ובשנתיים האחרונות הוא התמנה למנהל הטכנולוגיות הראשי של אזור EMEAI – אירופה, המזרח התיכון, אפריקה והודו. כך הוא מתחבר לשוק הישראלי, בו הושק בחודש שעבר המשרד המקומי של פוג'יטסו, בניהולו של רענן ביבר.

ד"ר רגר הגיע לפוג'יטסו לפני 18 שנים מיבמ (IBM), בה כיהן, בתפקידו העיקרי, כארכיטקט ראשי ויועץ בכיר באירופה. כך הוא הכיר ישראלים לא מעטים מעולם ה-IT והתרשם מאוד מיכולותיהם. הוא אף ביקר בארץ לפני עשור. ד"ר רגר מתלהב מהרוח והישראלית ומספר שבכל מקום שבו הוא נתקל בישראלים, הוא חש שהם חכמים ויזמים יוצאי דופן.

פוג'יטסו, או, בשמה המלא, Fujitsu Technology Solutions – FTS, נוסדה עוד ב-1935, וכיום היא חברת ה-ICT הגדולה ביפן והחמישית בגדולה בעולם. הכנסותיה השנתיות הן 41 מיליארד דולר, יש לה הצע רחב ומגוון של מוצרים טכנולוגיים, פתרונות ושירותים והיא מעסיקה 156 אלף עובדים, שתומכים בלקוחות ביותר מ-100 מדינות ברחבי תבל. יצוין כי פוג'יטסו מאפשרת ללקוחותיה לנצל הזדמנויות דיגיטליות, בשילוב בין טכנולוגיות ICT וחדשנות דיגיטלית.

הנושא המרכזי של הכנס של החברה לשנה זו, שהתקיים בשבוע שעבר במינכן, היה הטרנספורמציה הדיגיטלית. 39 אלף איש עובדים בחטיבה של פוג'יטסו שעוסקת בתחום ובאירוע הושם דגש על פורטופליו הפתרונות הדיגיטליים של החברה המיועד לכך.

המוטו של פוג'יטסו: לשתף את הלקוח ביצירת הפתרונות שלו, הלכה למעשה. צילום: פלי הנמר

המוטו של פוג'יטסו: לשתף את הלקוח ביצירת הפתרונות שלו, הלכה למעשה. צילום: פלי הנמר

מהי האסטרטגיה של החברה בישראל, לאחר השקת הסניף המקומי?
"אנחנו מציעים, גם בישראל, את הפתרונות שלנו, שכוללים מערכות שרתים ומחשבים שולחניים וניידים עתירי ביצועים, כמו גם מערכות אחסון מתקדמות ביותר, כולל All-Flash. בשלב הבא נשקול גם להציע שירותים מקצועיים ופתרונות בעולמות החדשים של האינטרנט של הדברים, הבינה המלאכותית והמהפכה התעשייתית הרביעית (Industry 4.0)".

המנמ"רים בישראל התרגלו עשרות שנים לספקים בינלאומיים ענקיים כמו יבמ, דל ו-HP. למה דווקא פוג'יטסו?
"פוג'יטסו היא כמו קרחון ענק, שרק קצהו בולט מעל פני המים – הניידים, המסכים, השרתים והאחסון. מתחת לקצה הזה יש היצע ענק של שירותים ותוכנה, שמספקים פתרונות מתקדמים למבחר לקוחות בעולם בנושאים כמו בריאות, אבטחה, תחבורה, תעשייה וממשל. אלה פתרונות שמתאימים מאוד גם למנמ"רים ולארגוניהם בישראל, כי אנחנו פועלים תמיד בשיטת Co-creative – יצירתיות משותפת. בשיטה הזו אנחנו מתאימים לכל לקוח את הפתרון המתאים לו, כי אנחנו מניחים שהתבונה לא נמצאת במקום אחד בלבד, אלא בעבודת צוות של לקוח עם ספק בינלאומי כמונו ועם השותפים העסקיים שלנו".

אחד מפתרונות הבינה המלאכותית של פוג'יטסו: ניטור, בקרה ושליטה ברימזור, להזרמת תנועה יעילה. צילום: פלי הנמר

אחד מפתרונות הבינה המלאכותית של פוג'יטסו: ניטור, בקרה ושליטה ברימזור, להזרמת תנועה יעילה. צילום: פלי הנמר

מדוע אתם מנפנפים בבינה המלאכותית דווקא השנה? כבר כ-50 שנים הנושא מתעורר מדי עשור ונמוג לקראת אמצעיתו…
"נכון, פתרונות בינה מלאכותית (AI) הם משאת נפשם של אנשי ה-IT בעולם מזה שנים רבות, אך עד לאחרונה, המעבדים שאמורים לטפל בהיקף הנתונים העצום ובסיבוכיות החישובים לא היו זמינים. כלומר, הם היו חלשים מדי. פריצות דרך בתוכנות בינה מלאכותית מצריכות כוח חישוב בעוצמות של שלושה סדרי גודל ממה שהיה מוכר בתעשייה עד כה. והנה, בזמן האחרון, המעבדים – בעיקר הגרפיים (GPU) אבל גם ה-CPU – מאפשרים מהירות, ויחד עם התבססות מהירות העיבוד בענן ברוחב פס עצום מתחיל עידן פתרונות הבינה המלאכותית.

פוג'יטסו, כספקית פתרונות טכנולוגיים, רואה את עצמה כחלוצה ורוצה להוביל בתחום זה ובעולם האינטרנט של הדברים. צריך לזכור שיש לנו גם מסורת של ייצור מחשבי מיינפריים, ופיתוח תוכנה ויישומים מתאימים.

העיקר הוא שאנחנו תמיד קשובים ללקוחותינו, שהם צמרת ארגוני האנטרפרייז בעולם. גם בישראל, אנחנו משרתים את לקוחותינו יחד עם השותפים העסקיים המקומיים. השותף העסקי שלנו בישראל מכיר היטב את הלקוח וצרכיו. התפיסה שלנו היא גלוקלית: חשוב גלובלית, פעל לוקלית (Glocal: Think Global, Act Local)".

לסיכום ניתן לומר שד"ר רגר הוא ידען, מקושר וצבעוני, ושיהיה מעניין לראות אותך בישראל, מרצה על מגמות בתעשייה ולאן הטכנולוגיה מובילה אותנו.

הכותב הינו שליח אנשים ומחשבים לכנס.

"הבשורה של האג'יליות הולכת ומתפשטת – והמודעות לכך גוברת"

כך אמרה אנג'לה טוצ'י, המנהלת הכללית של תחום ניהול האג'ייל ב-CA Technologies ● לדבריה, "כל הארגונים המעוניינים להתחרות ולהצליח חושבים על אג'יליות"

"הבשורה של האג'יליות הולכת ומתפשטת, והמודעות לכך גוברת. מי שמוביל את הדרך הם ארגונים העוסקים בפיתוח תוכנה. התחום הזה מתחיל להמריא בכל הקשור לאימפקט שיש לו על הארגון בכללותו", כך אמרה אנג'לה טוצ'י, המנהלת הכללית של תחום הניהול האג'ייל ב-CA Technologies.

טוצ'י אמרה את דבריה בראיון לאנשים ומחשבים שנערך ב-CA World, הכנס השנתי של CA Technologies שהתקיים בלאס וגאס. CA Technologies מיוצגת בישראל על ידי NessPRO, קבוצת מוצרי התוכנה של נס.

"כל הארגונים המעוניינים להתחרות ולהצליח חושבים על אג'יליות", אמרה טוצ'י. "למעשה כל החברות שוקלות את  זה וכל אחת נמצאת בשלב כלשהו של פעולה בכיוון האג'יליות".

לדבריה, "ניתן לראות 'כיסים' בארגונים גדולים הפונים לכיוון של מתודולוגיית פיתוח אג'ייל. ברחבי העולם אנו רואים חברות תוכנה שמאמצות פרקטיקות אג'ייל. אנו מתחילים לראות יותר ארגונים שמאמצים אג'יליות ברמת הארגון – כולל צוותים המתקבצים יחדיו כדי לפתח תוכנות".

"אנו רואים יותר ויותר ארגונים המתחילים להתבונן לכיוון פונקציונליות החוצה את הארגון – לא רק פיתוח, אלא גם תפעול, תכנון ואיסטרטגיה, והשתתפות של התחום העסקי".

האם קיימת בחברות התנגדות לאג'יליות עסקית?
"באופן כללי אנשים לא אוהבים שינויים", אומרת טוצ'י. "יש צורך במישהו בארגון שיהיה 'סוכן שינויים' – או יותר נכון מנהיג של שינוי ושיאמר גם מהי הסיבה לשינויים, ואז האנשים ילכו בעקבותיו. הארגונים שמאמצים אג'יליות הם אלו שבהם ישנו אותו 'סוכן שינויים' וישנן סיבות כגון יחידה עסקית חדשה ולחצים שונים כגון לחצים רגולטוריים".

"המפתח להצלחה בסביבת אג'ייל הוא עובדים. CA מציעה את הכלים הדרושים להם כדי לעבוד במהירות וביעילות", אמרה טוצ'י. "לעתים קרובות מדי, חברות נאלצות לבחור בין פלטפורמת אג'ייל המוכנה לפעולה ברמת הארגון, לבין כלים המתמקדים בפונקציונליות ברמת הצוות. החל מעתה חברות לא צריכות לוותר על העוצמה למען קלות שימוש. עם CA Agile Central יש להן את שני הדברים".

CA technologies חשפה בכנס CA World את המהדורה העדכנית של CA Agile Central. תכונות חדשות שנוספו מאפשרות לצוותים לבצע תכניות אסטרטגיות מהר יותר, תוך האצת האג'יליות ברחבי הארגון במטרה להפחית את הזמן לערך הלקוח (customer value).

להאיץ את אימוץ האג'ייל

מחקרים מראים כי אימוץ פרקטיקות אג'ייל מתקדמות מביא לתוצאות טובות יותר, כולל עליה של 33% באימפקט העסקי כגון אג'יליות, צמיחה, התמקדות בלקוח ויעילות תפעולית*.

פלטפורמת CA Agile Central כוללת עתה יכולות חדשות המאפשרות למשתמשים גישה מהירה למידע הרלוונטי ביותר לעבודתם היומיומית, תוך שמירה על יכולתם לנהוג על פי האסטרטגיה של הארגון. תכונות ה-Personal Navigation וה-Quick Detail שהוכרזו בכנס, מעבירות את עוצמת הפלטפורמה לידיו של כל משתמש כדי להאיץ את אימוץ האג'ייל והשימוש בו בארגון.

CA Agile Central מספקת "רכזת" (hub) עבור הצוותים על מנת לתכנן, לתעדף ולעקוב אחר העבודה בשיתוף פעולה ובאופן מסונכרן. תכונת ה-Personal Navigation מקצרת את הנתיב בין המשתמש לבין העבודה שיש לסיים, בכך שהיא מאפשרת למצוא ולהשתמש בקלות בדפים הנצפים ביותר – ומעבירה לרקע את הדפים שבהם כמעט ולא נעשה שימוש.

תכונת ה-Quick Detail החדשה מאפשרת למשתמשים לעדכן את כל הפרטים הרלוונטיים של פריטי העבודה מבלי לעזוב את הדף שהם עובדים עליו. דבר זה יוצר יעילות רבה יותר בדרך שבה הם ניגשים למידע החשוב ביותר שתומך בעבודתם ומשתמשים בו.

תכונות חדשות נוספות של CA Agile Central כוללות:
● סינון מתקדם וצפיות שמורות: ניתן למצוא בקלות את מה שצריך באמצעות מסננים מהירים ומסננים מתקדמים רבי עוצמה.
● Webhooks: בניית אינטגרציות קלות המופעלות כאשר משתנים נתונים ב-CA Agile Central. המשתמשים מקבלים נתונים בזמן אמת כשהם משתנים, כמו עדכון מיידי אוטומטי, כדי לשמור על עמידה בלוח הזמנים של הפרויקטים, בין הצוותים.
● Subscription App Catalog: הגדרה מחדש של התאמה ב-CA Agile Central – משתמשים יכולים להוסיף אפליקציות מותאמות כדי לקבל דיווח לגבי תובנה עסקית ואוטומציית Workflow.

*Keeping Score: Why Digital Transformation Matters, Coleman Parkes Research, May-June 2016

הכתבה בשיתוף NessPro.

CA השיקה פתרון להרחבת האג'יליות בניהול אפליקציות, להאצת תהליכי DevOps

היכולות החדשות כוללות ניתוח חכם לטיפול בבעיות ואינטגרציה של אפליקציות עבור שירותי ענן ורשתות וירטואליות

CA Technologies, המיוצגת בישראל על ידי NessPRO, קבוצת מוצרי התוכנה של נס, הכריזה בכנס CA World על תוספות חדשות לסל מוצרי ה-DevOps של החברה. מדובר בתוספות המשלימות סל מוצרים במגוון תחומים, החל מפיתוח ועד לייצור, כולל הטכנולוגיות התומכות – מענן ועד להתקנים. בחברה מציינים כי המטרה היא לשפר את חוויית המשתמש באפליקציות, תשתיות ורשתות, שמשתנות באופן דינמי.

הגרסאות החדשות של מוצרי ניטור אפליקציות הליבה והתשתיות של CA מאיצות איטרציות של אפליקציות באיכות גבוהה ומשפרות את חוויות הלקוח, אומרים בחברה. השיפורים והאינטגרציות החדשות של מוצרי CA Application Performance Management (CA APM), CA Performance Management ו-CA Virtual Network Assurance מביאים לשיתוף פעולה טוב יותר בין צוותי DevOps, במטרה להגביר את מהירות שחרורן של תוכנות.

"CA מעניקה לחברות את היכולת לספק שירותי תוכנה משולבים במלואם, שפועלים תמיד", אמר אלי סידיקי, המנהל הכללי של תחום ה-Agile Operations ב-CA Technologies. "כדי לתמוך ביותר מאשר אפליקציות ותהליכים עסקיים סטטיים, CA מספקת לתפעול ה-IT את הנראות והאוטומציה הנדרשות כדי להתאים את מהירות החדשנות עבור אפליקציות ושירותים רבים בענן".

יכולת אנליטית חדשה ב-CA APM, לצד ממשק שעוצב מחדש, משפרים את הניטור של חוויות המשתמש באפליקציות ענן, אפליקציות ניידות וכאלה שמותקנות בתוך הארגון, מציינים ב-NessPro. עוד הם אומרים כי CA APM לומד במהירות ומתאים את עצמו כדי להוביל, תוך חיזוי, משתמשים מתחילים לאבחנה של בעיות באפליקציות, עם הפחתה של הזמן והמומחיות הנדרשים.

בנוסף, עבור ארגונים שמעוניינים לספק חוויית לקוח אמינה בערוצים דיגיטליים רבים, אינטגרציה של CA APM עם CA App Experience Analytics מאפשרת תובנה מקיפה לגבי חוויית המשתמש, פרטים של ביצועי האפליקציה, וה-"בריאות" הכוללת של אפליקציות ווב, אפליקציות ניידות ואפליקציות לבישות. כתוצאה מכך, לדבריהם, כל בעיה פוטנציאלית בתחום הביצועים מתוקנת באופן אוטומטי, במהירות ובקלות.

"כדי לספק חוויה חלקה, מעוצבת היטב ואמינה, אנחנו צריכים לדעת בדיוק מה ביצועי המערכות שלנו בכל רגע נתון ומה ההשפעה של כל בעיה על הלקוח הבודד", אמר קווין קיי, ראש התפעול והבטחת השירות בבנק Absa. "עם פתרונות ה-APM וניהול התשתיות של CA, אנחנו יכולים להבין במהירות איזה רכיב של המערכת אחראי לחוויית לקוח שהיא פחות ממושלמת, מה ההשפעה שלו על לקוחות, ואיך לטפל בו. כמו כן, על ידי הבנת התנהגות הלקוחות בכל הערוצים הדיגיטליים שלנו אנחנו מסוגלים לשפר את עיצוב הממשק ולשפר את חוויית הלקוח".

מחברי הענן ויכולות נוספות

כאשר ארגונים מבקשים לשלב את האפליקציות שבארגון עם שירותי ענן, מחברי הענן (Cloud connectors) של CA APM מספקים לצוותי DevOps את הגמישות להשתמש בטכנולוגיות מודרניות. הרחבות עבור Docker, Nginx ו-RabbitMQ ניתנות להורדה מ-CA APM Marketplace.

לשחרור מהיר יותר של תוכנות, CA הודיעה גם כי CA BlazeMeter, פתרון בדיקות ביצועים שמבוסס על קוד פתוח, מוסיף אינטגרציה עם CA APM. על ידי שילוב של CA BlazeMeter עם CA APM, מפתחים יכולים לדמות את חוויית המשתמש תוך קורלציה לפרטים של ביצועי האפליקציה ולזהות בעיות ביצועים פוטנציאליות לפני השפעתן על חוויית הלקוח.

עם CA Virtual Network Assurance המשופר באמצעות CA Performance Management, החברה מציעה את התמיכה העמוקה והרחבה ביותר לרישות מוגדר תוכנה (SDN) ולארכיטקטורות ענן כגון Cisco ACI, Juniper Networks Contrail, OpenContrail, Nokia Nuage, OpenDaylight, OpenStack ו-VMware NSX. יחד, הם מספקים את פלטפורמת הרשת והפלטפורמה האנליטית המקיפה ביותר עבור יכולת הרחבה גבוהה, בעלות נמוכה, עם תובנה קלה לגבי ביצועי רשת מודרנית ויושרה של שירות עסקי.

הכתבה בשיתוף NessPro.

צרו קשר

הנמר תמיד עונה (גם אם לפעמים זה לוקח יום-יומיים)