באו לבקר במאורת הנמר: אפרים קרמר ויוחאי אנגלסמן, אשת טורס

באו לבקר במאורת הנמר: מימין - יוחאי אנגלסמן, מנמ

בעיצומה של עונת הנסיעות ובפתח חגי תשרי, שמחתי לארח במאורת הנמר את אפרים קרמר, מנכ"ל אשת טורס, ואת יוחאי אנגלסמן, מנמ"ר החברה, ולשמוע מהם על הטכנולוגיות העדכניות, שמעבירות את תעשיית התיירות אל העולם הדיגיטלי.

אשת טורס, שהוקמה לפני יותר מ-30 שנים וכיום מדורגת כקבוצת התיירות השנייה בגודלה בישראל, עברה בשנים האחרונות מהפך: מחברת תיירות מסורתית לחברת תיירות דיגיטלית, עם מחלקת פיתוח טכנולוגי פנימית, שתפקידה להסב את החברה לדיגיטל, ולשפר את ממשק המשתמש באתר ובמובייל.

"תחום התיירות הוא בין התחומים שהושפעו הכי הרבה מהאינטרנט, מאחר שהטכנולוגיה מאפשרת לקצר בקלות יחסית את הקשר בין הסוכן ללקוח הסופי", ציין קרמר. על אשת טורס הוא אמר כי "בשנים האחרונות החלטנו להשקיע בפיתוח פנימי משלנו, הכולל את התכנון, האפיון והביצוע – על מנת להפוך ל- OTA (סוכנות תיירות אונליין – Online Travel Agency) וליצור חבילות נופש עם תוכן ייחודי".

על רקע השינויים המהירים בעולם התיירות והתעופה, קרמר ואנגלסמן ציינו בפניי עוד שלב בהתפתחות הטכנולוגית, עם השקת מנוע חיפוש טיסות חכם, שיאפשר להזמין ולהשוות בין טיסות לפי רמות מחיר מותאמות אישית. הפיתוח החדש של מחלקת ה-IT של אשת טורס שולב באתר החברה – בגרסאות הווב והמובייל כאחד. "מנוע החיפוש החדש מהיר ויאפשר תצוגה של מגוון 'קבוצות מחיר' (Family Fare) לכל אפשרות טיסה, כך שהלקוח יוכל להשוות ולבחור את חבילת הטיסה והמחיר המתאימים לו, ללא צורך לדלג בין אתרי חברות התעופה השונות", הוסיף קרמר. "בנוסף, הלקוחות יוכלו לבחור בין אפשרויות סינון מתקדמות: שילוב תוצאות מחברות סדירות, חברות לואו-קוסט, טיסות צ'רטר וטיסות אשת טורס; אפשרות חיפוש במחלקת שירות מסוימת (תיירים, עסקים או ראשונה); אפשרות הגבלה למשך הטיסה, שעות הטיסה, מספר העצירות, שילוב בין חברות תעופה שונות ועוד".

חיבור הבק אופיס לדיגיטל

אנגלסמן אמר ש-"הארגונים שהצליחו במעבר הטכנולוגי חיברו את הבק אופיס לדיגיטל, וכך קרה גם באשת טורס – ללא מתווכים. עקרונות נוספים שלנו בפיתוח הם להיות פתוחים לשיתופי פעולה ולהשקיע בארכיטקטורה של האתר".

פעילות אשת טורס כוללת שלוש זרועות: חבילות נופש לחו"ל, תיירות פנים, הכוללת מלונות והופעות בישראל, וטיולים מאורגנים – תחום שבו החברה היא הגדולה ביותר בשוק.

במבט קדימה, קרמר סיפר על החזון הטכנולוגי של החברה, שכולל פיתוח ממשק ידידותי להזמנת חבילות דינמיות (מלונות וטיסות בנפרד). "במאה ה-21, כל לקוח רואה את עצמו כאינדיבידואל", הוא אמר. "טיסות הלואו-קוסט שינו את התמונה מקצה לקצה. המטרה שלנו היא להציג בתחילת 2019 באתר את חבילות הנופש הפתוחות עם מבחר גדול של חברות תעופה ובתי מלון".

בא לבקר במאורת הנמר: גיל-עד חריש, לשובע

באחרונה בא לבקר במאורת הנמר גיל-עד חריש, המייסד והיו"ר הפעיל (בהתנדבות) של עמותת לשובע.

לשובע היא עמותה שאין להמעיט בחשיבותה: מטרתה היא להבטיח לנזקקים הנמנים על המאיון התחתון את הצרכים הבסיסיים ביותר לאדם. היא עושה זאת באמצעות 30 מוסדות הפזורים ברחבי הארץ.

חריש סיפר לי כי העמותה מפעילה 20 בתי נוער בשם קדימה לחינוך משלים של ילדים ונוער בפריפריה החברתית והגיאוגרפית. 10 מהם נמצאים בתל אביב ובשאר גוש דן, ועשרת האחרים פרושים מקריית שמונה ועד ערד ואופקים. עם קרוב ל-1,000 חניכים, מטרת בתי הנוער היא לצמצם חסכים, לגשר על פערים ולהבטיח את השתלבותם בעתיד במרכז החברה ולא בשוליה המסוכנים. צוות ההדרכה כולל 110 מתנדבי שנת שירות ובנות שירות לאומי.

העמותה מפעילה בנוסף שישה בתי מחסה להומלסים – ארבעה לגברים ושניים לנשים, שמעניקים להם מיטה נקייה, רחצה, בגדים, טיפול רפואי ותחילת הליך השיקום. כל זאת ללא תשלום. עוד היא מפעילה שלוש מסעדות (בתי תמחוי) – בתל אביב, עכו וכרמיאל, שבהם יכול כל אדם לקבל ארוחה מלאה ומשביעה, ללא שאלות ותשלום; בגד – שירות איסוף וחלוקה של בגדים מיד שנייה; וטל-לשובע – חבילה סלולרית מוזלת ומסובסדת לנזקקים, במחיר של 35 שקלים לחודש, שכוללת שיחות, הודעות וגלישה בנפח של שישה ג'יגה-בייט. מאחר שלנזקקים אין פעמים רבות כרטיס אשראי, החבילה חוסכת עבורם את הצורך בכרטיסי חיוג יקרים.

פעילות העמותה נסמכת על תמיכות מהעיריות ומהממשלה, שמהוות כ-20% מתקציבה; תרומות כספיות מחברות, יחידים וקרנות; תרומות מזון והצלת עודפי מזון; וכ-200 מתנדבים קבועים שפועלים בהתמדה וברציפות במוסדותיה. חריש הדגיש כי "אנחנו זקוקים למתנדבים רבים נוספים, במיוחד מתחום ההיי-טק, להדרכת יישומי מחשב, סיוע בהכנת שיעורי בית, הדרכת חוגים וחונכים אישיים. כמו כן, אנחנו זקוקים למתנדבים במסעדות לשובע, לצורך הגשת הארוחות ונהיגת רכבים לאיסוף עודפי מזון ממוסדות ואולמות אירועים".

תרומות כספיות ניתן להעביר ללשובע באמצעות אתר העמותה ואם אתם רוצים להתנדב בה, אתם מוזמנים ללחוץ כאן. אין ספק שבכל אחד משני המקרים תעשו מצווה, במיוחד לקראת החגים.

באה לבקר במאורת הנמר: שירי גרין-אלגביש, OpenValley

באה לבקר במאורת הנמר: שירי גרין-אלגביש, מנכ

נדמה כי את המונח Startup Nation, שנטבע בעולם היזמות בקשר לישראל כבר לפני שנים, צריך היה לעדכן מזמן ולשנות לצמד המילים Startup City. אין מה לעשות – איך שלא נהפוך את הדברים, התבוננות פשוטה במפת הפעילות היזמית בישראל מציגה עשייה הממוקמת בעיקרה בגוש דן ובשרון. יזמים, משקיעים, אקו-סיסטם מפותח – את רובם תמצאו בין תל אביב להרצליה. ככל שמתרחקים מהן לפריפריה הגיאוגרפית של ישראל, המראה הולך ונעשה עגום למדי, ויש פחות ופחות חברות היי-טק וסטארט-אפים.

לאתגר הגדול – להפוך את ישראל כולה לאומת סטארט-אפ אמיתית – בחרו להיענות מייסדי רשת מתחמי היזמות OpenValley, שאת מנכ"לית החברה, שירי גרין-אלגביש, אירחתי באחרונה במאורת הנמר.

גרין-אלגביש סיפרה לי על הצורך הרב בהקמת אקו-סיסטמים באזורי הפריפריה הגיאוגרפית, שיהוו קרקע פורייה ליזמים המעוניינים לפתח את המיזמים שלהם במקומות אלה. היא ציינה כי רשת מתחמי היזמות של OpenValley עושה בדיוק את זה ופרוסה, נכון להיום, בשלושה ישובים: רמת ישי, יקנעם וקיסריה. הרשת נמצאת לקראת הקמת מתחמים נוספים באזור הצפון.

יזמות ליד הבית – במקום לנסוע שעות על גבי שעות

כיום, סטארט-אפים ויזמים שמתגוררים באזורים המרוחקים מהערים הגדולות, ושמעוניינים להתקדם ולהתפתח, חייבים להעתיק את מקום מגוריהם מהצפון או הדרום לתל אביב, או לנסוע שעות על גבי שעות בכל יום לעיר הגדולה. זהו אבסורד, שכן אזור ייחודי כצפון הארץ, לדוגמה, שמרכז מפעלי תעשייה רבים, מוסדות אקדמיים מובילים, נותני שירות מהמעלה הראשונה ועוד, לא מהווה אבן שואבת ליזמים, שבאופן טבעי צריכים היו לרצות ולהתמקם בסמוך לסביבות אלה, ולהקים את חברות הסטארט-אפ שלהם שם.

"בדיוק משום כך בחרנו להקים את מתחמי היזמות שלנו באזור הצפון – על מנת לבנות מערך הוליסטי מלא ליזמים, הנהנים מתשתית תפעול איכותית במתחמי היזמות והעבודה וליווי צמוד מטעם רשת המנטורים הוותיקים שלנו. בראשם עומדים יוסי אקרמן, לשעבר נשיא ומנכ"ל אלביט, ואופיר דובובי, ממקימי קמינריו", אמרה גרין-אלגביש.

היזמים המצטרפים לרשת של OpenValley חוברים לקהילה עסקית ענפה, המנגישה את המיזמים השונים לשותפים פוטנציאליים, משקיעים אסטרטגיים, חברות וקרנות הון-סיכון, ולרשת של קשרים, ידע והשראה. המתחמים מאפשרים ליזמים לעבוד בתנאי עבודה מגוונים ונוחים, המעניקים סביבה מאובזרת ומעוצבת.

"אין למעשה עוד רשת כמונו", מתגאה גרין-אלגביש. "אנחנו מבודלים משמעותית משוק מתחמי העבודה שפועל כיום בישראל. בשונה מיתר המתחמים, הקהילה העסקית שלנו נבחרת בקפידה טרם כניסתה למתחמים וכוללת אך ורק חברות המקדמות יזמות באשר היא. אנחנו עוטפים את החברות בליווי וייעוץ מטעמנו ככל הנדרש, ובאחוז משמעותי מחברות הסטארטאפ הממוקמות במתחמים אנחנו מקדמים מימון וגיוס כספי משקיעים או משקיעים באופן עצמאי".

אקדמיה לחדשנות ויזמות

בימים אלה עומדת הרשת בפני הקמת האקדמיה לחדשנות ויזמות ביקנעם, שתקיים מערכי לימוד והכשרה לארגונים, חברות בשלות ויזמים בתחומי היזמות וקידום תהליכי חשיבה חדשנית פנים ארגונית. "אנחנו משתלבים בתהליכי הובלת שינוי וחשיבה חדשנית בארגונים רבים, שרואים בנו כתובת מקצועית ללימוד והכשרת דרגי הניהול בחברה. כרשת המונעת מתוך חזון לקידום ופיתוח תחום החדשנות, היה זה טבעי מבחינתנו להקים מתחם ייעודי ללימודי יזמות, שיאפשר למידה מקצועית, בתוך האקו-סיסטם עצמו, וישלב תוכן לימודי לצדBest Practice של יזמים ושחקנים משמעותיים נוספים בזירת היזמות", ציינה.

גרין-אלגביש ואני מכירים קרוב ל-20 שנה וכנמרי קרבות ותיקים, ראינו את שוק מערכות המידע ותחום ההיי-טק הישראלי מתפתחים והולכים, משנים את פניהם משנה לשנה. החזון לייצר מקפצה משמעותית לתחום היזמות והטכנולוגיה משותף לכולנו, אבל אין לי ספק שרשת OpenValley מביאה עמה לעשייה הישראלית מודל בעל חשיבות לאומית, ומעל הכל הזדמנות מקיפה ואיכותית לקידום סטארטאפים ויזמים באשר הם.

באו לבקר במאורת הנמר: עידית רוזנברג ומיכל זילבר, רימון-כהן

ידידותיי הטובות והוותיקות עידית רוזנברג ומיכל זילבר הגיעו באחרונה לבקר במאורת הנמר, בכדי לאחל לי מזל טוב ליום הולדתי ולהעניק לי מתנה מקורית – בול של דואר ישראל עם תמונתי המנומרת כמיטב המסורת.

רוזנברג וזילבר משתלבות מזה שנים רבות בנוף ההיי-טק המקומי והגלובלי: שתיהן מתמחות בייעוץ אסטרטגי ויחסי ציבור בענף זה, וכיום הן שותפות במשרד הייעוץ התקשורתי הוותיק רימון-כהן ומנהלות יחד את מחלקת ההיי-טק הענפה שלו.

השתיים מכירות שנים ומספרות כי ברמה האישית הן דומות להפליא ובעבודה הן לגמרי משלימות זו את זו.

רימון-כהן היא חברת ייעוץ תקשורתי אסטרטגי, יחסי ציבור, ניהול משברים ומאבקים תקשורתיים, שמייסדיה, רוני רימון ובני כהן, פעילים בתחום יותר מ-20 שנים.

לרוזנברג ולזילבר רקורד מפואר בעבודה עם החברות המובילות בענף ההיי-טק, כך שמחלקת ההיי-טק במשרד מהווה אחד העיסוקים המרכזיים של החברה וכוללת טיפול בלקוחות גלובליים, חברות מקומיות, יזמים ומשקיעים, חברות סטארט-אפ, קרנות הון-סיכון, חממות ואקסלרטורים מובילים. בין הלקוחות שהן עובדות אתם ניתן למצוא חברות כמו דרופבוקס, פוג'יטסו, האקסלרטור של בנק ברקליס וטקסטארס, קרן טרה והחממה ביקנעם, קבוצת יעל ו-PTC. לצד העיסוק בהיי-טק מתמחות השתיים בעבודה עם עמותות וארגונים חברתיים, וזה, כפי שהן מעידות, "בעיקר לנשמה". מבט על רשימת הלקוחות שלהן בתחום זה מעלה ארגונים כמו קרן אייסף לחינוך, עמותת מחשבה טובה וקרן מעגלים.

השתיים מספרות שמה שמייחד אותן הוא העובדה שמעבר ליחסי ציבור "קלאסיים", שמהותם לחשוף את הארגון בערוצי הטלוויזיה, הרדיו, האינטרנט, העיתונים, הבלוגים והפודקאסטים, הן מציעות דבר חשוב אחר: לקבל תמיכה מקיפה ו-"עוטפת" בכל המהלכים השיווקיים של הארגון. הכוונה היא לתמיכה בפעילות ברשתות החברתיות, בהפקת ימי עיון וכנסים, בעריכת תכנים לאתר האינטרנט ובכתיבת חומרים שיווקיים, יצירת שיתופי פעולה עם גורמים רלוונטיים ועוד. "למעשה", הן אומרות, "ניתן לקבל יותר, באמצעות בחירת השותף שילווה את הארגון בכל המהלכים שנועדו לבנות ולטפח את תדמיתו".

שמחתי שבין פגישה עם לקוח – קיים או פוטנציאלי, בין סגירת אייטם בעיתון לראיון טלוויזיוני, רוזנברג וזילבר מצאו את הזמן לשמח אותי ביום הולדתי.

באו לבקר במאורת הנמר: צביקה בן נון, סיגלית לויט ורויטל אוחיון, טרנד מיקרו

לפני כמה ימים זכיתי לביקור מחברים בצוות המנהל את טרנד מיקרו בישראל. באו לבקר במאורת הנמר: צביקה בן נון, מנהל לקוחות גדולים, סיגלית לויט, מנהלת לקוחות, ורויטל אוחיון, מנהלת לקוחות ושותפים בחברה.

קשה להניח שיש קורא/ת של שורות אלה שלא שמע/ה על טרנד מיקרו, שהרי מדובר במובילה עולמית (יפנית במקור) באספקת פתרונות באחד התחומים הסקסיים והמדוברים כיום – סייבר ואבטחת מידע. הפתרונות של החברה לצרכנים ביתיים, עסקים וארגונים ממשלתיים מספקים שכבות הגנה לדטה סנטרים, סביבות ענן, רשתות ונקודות קצה. כל הפתרונות עובדים יחדיו על מנת לשתף איומים מודיעיניים ולספק הגנה מקושרת, מהירה ואפקטיבית יותר, המנוהלת ממרכז אחד.

לחברה יותר מ-5,000 עובדים ביותר מ-50 מדינות, ויש לה גם מרכז מודיעין עולמי מתקדם. הנציגות של טרנד מיקרו בישראל פועלת ממשרדיה בשרונה, תל אביב, ומוצריה מופצים ללקוחות העסקיים בארץ על ידי זברה טכנולוגיות – המפיצה הרשמית. היא עושה זאת לעשרות אינטרגרטורים ומשווקים בשוק הישראלי, ומציעה הדרכה והכשרה של המשווקים ושירות שוטף, שניתן לאורך חיי המוצר.

הצוות סיפר לי שיש לחברה אלפי לקוחות – החל בלקוחות פרטיים וכלה בארגונים גדולים. אחד הבולטים שבהם הוא הממשלה. "טרנד מיקרו זכתה בשנית במכרז החשב הכללי ותמשיך לספק את צרכי משרדי הממשלה גם בשנים הקרובות", הסבירה אוחיון.

הצוואה של תמיר סגל ז"ל לטרנד מיקרו

היא ציינה כי "תמיר סגל ז"ל, המנהל הנערץ שלנו, שנפטר לפני כחודשיים, השאיר אחריו צוואה ברורה, שאותה קיבלנו עלינו כולנו: להמשיך להגדיל את נתח השוק של טרנד מיקרו בישראל, ולהמשיך להגן על ארגונים ישראליים באשר הם מפני פעילות סייבר עוינת. על פי החזון והתכנית העסקית שסגל התווה ואנחנו מיישמים, הוכפל כוח האדם שלנו גם בתחום הטכני וגם בתחום המכירות. באחרונה גייסנו אנשים מצוינים, שיהיו חלק מתנופת הגידול של החברה בישראל".

במהלך שיחתי עם הצוות שאלתי אותם מה מייחד את טרנד מיקרו ממתחרותיה. התשובה שלהם הייתה הטכנולוגיה המתקדמת של החברה, שאף זוכה, זו השנה השלישית ברציפות, בהכרה של צמרת חברות המחקר הבינלאומיות, כמו גרטנר ופורסטר. הם ציטטו בהקשר זה את פורסטר, שכתבה בשיקולי הבחירה בטרנד מיקרו כמובילה כי היא "ממשיכה להציע את החבילה הכוללת ביותר והגמישה ביותר בשוק, וממשיכה להוביל את השוק באמצעות המהפכה שעשתה במנועי האיתור והמניעה שהוסיפה לחבילה שלה, כך שכיום, הפתרון שלה לתחנות הקצה הוא הטוב ביותר בתחום".

ההכרזה של פורסטר, סיפרו לי אורחיי, פורסמה מספר חודשים לאחר שטרנד מיקרו מוצבה כמובילה בריבוע הקסם של גרטנר ל-2018 לפתרונות הגנה לתחנות קצה. הדבר מוכיח שטרנד מיקרו ממשיכה להוביל את התחום – כאמור, זו השנה השלישית ברציפות.

בא לבקר במאורת הנמר: זיו אלול, פייבר

בא לבקר במאורת הנמר: זיו אלול, מנכ

זיו אלול, מנכ"ל חברת האד-טק הגרמנית פייבר, הגיע באחרונה לבקר במאורת הנמר. בביקור הוא סיפר לי על הדרך הארוכה ויוצאת הדופן שאותה עבר בהיי-טק הישראלי. לפני מספר שנים, כשעוד היה מנכ"ל של סטארט-אפ קטן, מיודענו כמעט החליט לוותר על הכל ולנטוש את התחום.

אלול גדל בקריית אתא ושירת כחייל וכקצין כטכנאי גדרות מערכת ביחידת אל-אופ של חיל החימוש. תוך כדי הצבא הוא למד לתואר ראשון ואחר כך שני (EMBA) באוניברסיטה העברית, ומצא את עצמו כאיש צבא יחיד בכיתה בין מנכ"לים, סמנכ"לים ואנשי ממשל. אלול החליט לנטוש קריירה צבאית משגשגת ולהמר על כספי הפיצויים מצה"ל עבור אינראקטיב – הסטארט-אפ שהקים עם חברו הטוב מהיחידה, עופר יהודאי, בתחום האד-טק.

ב-2012 החליטו אלול ויהודאי לפרוץ לשווקים בחו"ל, לאחר שראו שככל שמוסיפים היצע ליצרני האפליקציות, כך העסק צומח. סוכני פרסום היו באים ליצרנים שיש להם טראפיק משמעותי ומוכרים להם פרסומות. "באנו ליצרנים ואמרנו להם שלעבוד לבד מול רשת פרסום תהיה מבחינתם משימה קשה, כי אין להם חשיפה לכל מה שקורה בעולם הזה. אמרנו להם שאנחנו נחבר אותם למאות סוכנים, ונביא להם את הפרסומת האחת שתניב עבורם הכי הרבה כסף. ככל שהתחברנו ליותר רשתות פרסום, כך הגדלנו את היכולות ואת הצמיחה שלנו. בשלב מסוים גייסנו כסף מקרן הון-סיכון שמתמחה בתחום האד-טק וראתה בנו פוטנציאל. ואכן, החברה גדלה והתחילה להניב יותר הכנסות. כאן הגיע החיבור לפייבר – חברה ציבורית שנסחרת בבורסה הגרמנית ושהוקמה על בסיס דומה למוצר שלנו", ציין.

ממנכ"ל סטארט-אפ למנכ"ל חברת ענק – בכמה חודשים בלבד

לפני כשנתיים, כאשר הסכים ומכר את אינראקטיב ב-86 מיליון דולר לפייבר, הוא לא חלם שלאחר מספר חודשים, כאשר קברניטי החברה ראו את הביצועים של הסטארט-אפ הישראלי בתוך כלל הקבוצה, הם יחליטו למנות אותו בצעד בזק למנכ"ל החברה כולה. פייבר אוחדה ממספר חברות קטנות שפעלו בנישות שונות בתחום האד-טק לענקית בתחום.

כמנכ"ל החברה המאוחדת, אלול נמצא על הקו שבין ישראל למרכזי החברה בברלין ובמקומות נוספים בעולם, וכן ממשיך בניהול הסניף בישראל, שהכפיל את גודלו לכ-100 עובדים – במטה ובמרכז המחקר והפיתוח. פייבר השיקה באחרונה את משרדיה החדשים בישראל, שיהיו הגדולים מבין משרדי החברה בעולם. המשרדים, בהם הושקעו כ-10 מיליון שקלים, מתפרשים על פני 2500 מ"ר בארבע קומות בבניין אינטרגרין 2 החדש בפתח תקווה.

כחלק מתהליך הצמיחה, מחלקת הפיתוח של החברה מגייסת בתקופה הקרובה עשרות עובדים, על מנת לתמוך בפעילותה ברחבי העולם: אנשי DevOps, ג'אווה, שרתים, Big data, אבטחה, FullStack, מנהלי מוצר ועוד.

הנמר בא לבקר – ואכל גספצ'ו

מנהלי נטאלייזר, המפתחת את פלטפורמת הענן Gazpacho, אירחו את הנמר במשרדים שלה בגבעתיים, הסבירו לו על פתרונות החברה והכינו עבורו ארוחה טעימה במיוחד

מאת: פלי הנמר.

גספצ'ו הוא מאכל מאוד טעים – בפרט לאוהבי מרקים ואוכל ספרדי קלאסי. כמו הטעם הערב לחיך של המרק, כך ערב לי הביקור במשרדים של נטאלייזר, מפתחת פלטפורמת הענן Gazpacho, שמנהליה אירחו אותי בהם באחרונה.

המשרדים של נטאלייזר נמצאים במגדל השחר – אחד מבנייני המשרדים היפים בגוש דן, שעומד ממש על נתיבי איילון. עם כניסתי למשרד, כיבדו אותי המארחים בארוחת צהרים טעימה, מעשה ידיו של השף (שהוא גם "במקרה" הבעלים והמנכ"ל של החברה), ג'ון רוזינסקי. ישבנו שנינו לשולחן ביחד עם הבעלים הנוסף, דני בלטוך. הארוחה כללה, כמובן, מנת מרק גספצ'ו, וכן ריזוטו עם אגסים ובצל לצד בקבוק פינו גריג'ו.

דלת הכניסה עדיין נושאת את השם הוותיק של החברה, נטאלייזר, ולצידו את השם החדש, גספצ'ו. צילום: פלי הנמר

דלת הכניסה עדיין נושאת את השם הוותיק של החברה, נטאלייזר, ולצידו את שם הפלטפורמה, גספצ'ו. צילום: פלי הנמר

שוחחנו על הקשר, הלא מקרי, בין הכנת מרק גספצ'ו טרי וטעים לבין מוצר הדגל של החברה – פלטפורמת Gazpacho בענן, שמעניקה ללקוחות את היכולת להגדיר בקלות ולממש יישומי מובייל ארגוניים בתוך מספר דקות, בדומה להכנת המרק.

דיברנו על המגוון הרחב של תעשיות ולקוחות שעושים שימוש במערכת, מייצרים יישומים מגוונים ו-"טעימים", ונהנים מהתועלות המתקבלות מהשימוש ב- Gazpacho, על מגוון תוכנותיה.

מייסדי נטאלייזר וגספצ'ו: מימין - דני בלטוך, סמנכ"ל הפיתוח העסקי; וג'ון רוזינסקי, המנכ"ל. צילום: פלי הנמר

הבעלים של נטאלייזר: מימין – דני בלטוך, סמנכ"ל הפיתוח העסקי; וג'ון רוזינסקי, המנכ"ל. צילום: פלי הנמר

דני בלטוך מצביע על אותות הוקרה שבהן זכתה גספצ'ו בתחרויות שונות. צילום: פלי הנמר

דני בלטוך מצביע על אותות הוקרה שבהן זכתה החברה בתחרויות שונות. צילום: פלי הנמר

החמאתי לאנשי גספצ'ו על עיצוב המשרד החדש, שמביע את ערכי החברה ומוצריה: איכות ללא פשרות, חשיבה מחוץ לקופסה וחוויה אישית המותאמת במדויק לטעמו של הלקוח.

היה זה מפגש מרתק של שלושה אנשים שיש להם היכרות בת יותר מ-20 שנים של חוויות ותהפוכות בשוק ה-IT הישראלי. תענוג.

נוף העגורנים בגוש דן, המרקיעים שחקים, כפי שנצפה ממגדל השחר בגבעתיים, שבו שוכנים משרדי גספצ'ו, לשעבר נטאלייזר. צילום: פלי הנמר

נוף העגורנים בגוש דן, המרקיעים שחקים, כפי שנצפה ממגדל השחר בגבעתיים, שבו שוכנים משרדי נטאלייזר. צילום: פלי הנמר

לסיום, הנה פרופיל קצר של גספצ'ו:

בעלי החברה: ג'ון רוזינסקי, דני בלטוך וקבוצת אליפים.

שנת יסוד: 1999.

שמות מלאים ותפקידי ההנהלה: ג'ון רוזינסקי, מנכ"ל; דני בלטוך, סמנכ"ל פיתוח עסקי; ו-ולדימיר רזניצקי, CTO.

מגדל השחר, שבו נמצאים משרדיה של גספצ'ו. צילום: פלי הנמר

מגדל השחר. צילום: פלי הנמר

המוטו של החברה: איכות, יצירתיות ושירות אישי מכל הלב.

האני מאמין של רוזינסקי: "יושר, יחסי אמון ומסירות בשירות הינם הבסיס להצלחה ולקשר רב שנים עם הלקוחות. בנוסף, חשיבה לטווח אורך וחיפוש מתמיד כיצד לתת את המענה הטוב ביותר את הערך המוסף המרבי ללקוחות".

לקוחות מרכזיים: לאומי קארד, חברת החשמל, יוניליבר, עיריית תל אביב-יפו, פז, Ferrero Israel, דיפלומט, לילית, שסטוביץ', שטראוס, בנק הפועלים, קימברלי קלארק, Reckit Benkiser, החברה למשק וכלכלה, בית החולים אסף הרופא, ביואקולוגיה, רנואר, מגער, הגיחון, ארד ועוד.

סיפורי הצלחה: פרויקטים בכל הלקוחות הרשומים לעיל. לכולם יישומים הפועלים עם אלפי משתמשים 24 שעות ביממה, שבעה ימים בשבוע, 365 ימים בשנה.

פרויקטים חשובים שהסתיימו באחרונה בהצלחה: בביואקולוגיה – ניהול מערך הפינוי והכילוי של פגרי בקר ומרעה בכל הארץ. מהרפתן, דרך מערך הפינוי, מפעל הכילוי, הווטרינר, חברת קנט ומשרד החקלאות.

בדיפלומט – הפעלת מערכת למאות אנשי שטח של החברה במספר מדינות בו זמנית.

פרויקט באיטליה – הפעלה של מערכות עבור מספר לקוחות במדינה, בתחומי התחבורה, החקלאות, הפרמצבטיקה, ההפצה ואחרים.

בלאומי קארד – השקה של שלבים חדשים בניהול מערך רישום הלקוחות והספקים בעזרת טאבלט מהשטח.

היכן תהיו בעוד שלוש שנים? "נטאלייזר תוביל תהליכי טרנספורמציה דיגיטלית באמצעות המובייל עבור מאות חברות ברחבי העולם".

באילו פעילויות של אנשים ומחשבים אתם משתתפים? כנסים ותחרות יישומי IT.

מה עוד אתם רוצים להגיד? "המטבח והלב שלנו פתוחים – בואו לבקר!"

 

צלמים, אדריכלים או מעצבים? יש מדפסות חדשות עבורכם

HP השיקה שתי מכונות הדפסה חדשות בסדרת DesignJet - ה-Z6 וה-+Z9 ● הנמר הלך לבדוק ולגלות עד כמה הן חדות, יעילות ומהירות

עולם המדפסות הוא אחד העולמות המרתקים והמתפתחים בתחום הטכנולוגיה. בכל זמן קצר יוצאות מדפסות חדשות שמשנות את פני העולם הזה – בתחום שצובר הייפ, הלוא הוא התלת ממד, אבל גם כאלה שאינן בטכנולוגיה זו.

HP, כמעט שאין צורך להציג, היא אחת הענקיות בתחום, והחלה להשיק מדפסות לפני הרבה שנים. הבוקר (ג') היא השיקה בארץ את הדור החדש של המדפסות בפורמט רחב (24/44 אינץ') בסדרת HP DesignJet. למכונות הללו יש את כל היתרונות: הן מאפשרות הדפסה בחדות וברזולוציה גבוהות במיוחד, בזמן שיא, בגמישות תפעולית ובעלויות נמוכות. המוצרים החדשים מסדרה זו – Z6 ו-Z9+ – מיועדים לשימושם של צלמים מקצועיים, אדריכלים ומעצבים, וכן לקמעונאים שמחפשים פתרון זול, מהיר ואיכותי להדפסה של גיליונות גדולים.

ה-DesignJet Z6. צילום: HP#

ה-DesignJet Z6. צילום: HP#

הסדרה החדישה מיועדת למגוון יישומים, ובכלל זה לתערוכות צילומים, תכניות בנייה ו-GIS, הדפסה אישית ויצירת קמפיינים מהירים על ידי קמעונאים ועסקים קטנים.

ב-HP מציינים שהודות לטכנולוגיית ההדפסה והצבע המתקדמת שלה, המדפסות החדשות מאפשרות הדפסה איכותית וחדה במיוחד גם בפורמט רחב, על כמעט כל מצע אפשרי ותוך שמירה על הצבע המקורי. כן הן מציעות עמידות גבוהה עוד יותר בפני מים וקרני השמש, וזאת בשימוש ב-HP Vivid Photo Inks, שמונעים גם דהייה טבעית של הצבע.

משתמשים מתרשמים מהתוצרים של המדפסות החדשות של HP. צילום: HP#

משתמשים מתרשמים מהתוצרים של המדפסות החדשות של HP. צילום: HP#

מה עם הממשק? אתם שואלים. ובכן, הוא נוח וקל לתפעול, וכולל זיכרון פנימי מוגדל וכלי עיצוב מגוונים, שמתאימים לדרישות בפורמט הרחב. הסדרה החדשה אף כוללת פתרונות אבטחה מתקדמים ומאפשרת חסכון משמעותי בצריכת הדיו, אומרים בחברה.

אם להתעכב לכמה שורות על ה-Z9+, ובהחלט שווה להתעכב עליה: היא מאפשרת הדפסה איכותית של קבצים ברזולוציה של עד 2,400 על 1,200 DPI; הדפסה מהירה במיוחד – של עד כ-74 מטרים בשעה; מגוון מצעים, כגון קנבס, נייר, מדבקות ונייר פוטו; וספקטרום צבעים גדול במיוחד: מג'נטה, ילו, ציאן, אדום כרומטיק, שחור פוטו, שחור מאט, ירוק כרומטיק, כחול כרומטיק ואפור.

השוואת מדפסות HP שהוכרזו לאלה של המתחרות, קנון ואפסון. צילום: פלי הנמר

השוואת מדפסות HP שהוכרזו לאלה של המתחרות, קנון ואפסון. צילום: פלי הנמר

מחירי הדגמים השונים של HP DesignJet Z Series. צילום: פלי הנמר

מחירי הדגמים השונים של HP DesignJet Z Series. צילום: פלי הנמר

טאטיאנה אליעזר, מנהלת השיווק של HP לאזור CEE ולישראל. צילום: פלי הנמר

טטיאנה אליעזר, מנהלת השיווק של HP לאזור CEE ולישראל. צילום: פלי הנמר

וולפגנג פאלווקה, מנהל מדפסות רחבות ב-HP לאזור CEE ולישראל. צילום: פלי הנמר

וולפגנג פאלווקה, מנהל מדפסות רחבות ב-HP לאזור CEE ולישראל. צילום: פלי הנמר

בא לבקר במאורת הנמר: ארז טצ'ר

באחרונה בא לבקר במאורת הנמר ידיד ותיק ושותף לדרך – ארז טצ'ר, מנכ"ל אג'יילספרקס, שחוגגת בימים אלה עשור לפעילותה העסקית.

טצ'ר סיפר לי כי יש לחברה מאות לקוחות בפריסה בינלאומית, כשליש מפעילותה הוא בייעוץ לחברות מעבר לים והיא אוחזת בסניפים בבוסטון שבארצות הברית ובפונה שבהודו.

"יש לנו קבוצת דיון פנימית בה אנחנו משתפים מידע וחוויות, ולא נדיר שבאותו היום מוחלפות תמונות מסדנאות שנערכות במספר אתרים בעולם. כך, למשל, לא מזמן נערכו במקביל סדנאות בבוסטון, קייב, תל אביב, בנגלור ומינכן", סיפר טצ'ר.

את חגיגות העשור בילו עובדי החברה בסוף שבוע מגבש, חווייתי ובעיקר עמוס אדרנלין, שכלל הופעת רוק בועטת של להקת מרסדס בנד, לינה מול נוף ים במלון האמנויות אלמא בזכרון יעקב, ארוחה במסעדה האיטלקית מנואלה במדרחוב המושבה וגולת הכותרת – צניחה חופשית בחוף הבונים. עובדי החברה שלא השתתפו בצניחה נהנו לצפות במפגן המרשים, להריע, לקלוט את עמיתיהם על קרקע מוצקה ולתעד את החוויה. "דיברנו, צחקנו, העלינו זיכרונות וחילקנו לכל עובד שי בדמות מטען נייד, על מנת להטעין את האווירה באנרגיות חיוביות", ציין טצ'ר.

משמאל: יעל רבינוביץ', סיגל פסטרנק, זהר פיצ'ון, עופר כהן, שגיא סמולרסקי וארז טצ'ר. צילום: אג'יילספרקס

משמאל: יעל רבינוביץ', סיגל פסטרנק, זהר פיצ'ון, עופר כהן, שגיא סמולרסקי וארז טצ'ר. צילום: אג'יילספרקס

הוא אמר כי "האנשים בחברה שלנו מיוחדים. הם אנשים בכירים ו-ותיקים (הגיל הממוצע עומד על 50+), שכבר עשו כמה דברים בקריירה שלהם ורואים את הייעוד שלהם בלעזור לחברות לבצע טרנספורמציות לאג'ייל, מחשוב רזה ו-DevOps. יש להם רצון לקדם את הידע שלהם, ללמוד ולהתפתח כל הזמן, ומצד שני להיות שייכים לצוות של יועצי בכירים שבחרו בלייף סטייל של 'להיות יועץ' ותומכים האחד בשני".

עוד ציין טצ'ר ש-"אנחנו חברה שמקדשת את ערך ה-Life. העובדים שלנו שולטים בזמני העבודה שלהם ונותנים עדיפות לבית, למשפחות, לתחביבים ולפיתוח האישי, ואינם שותפים למרוץ המטורף שמאפיין בדרך כלל את עולם ההיי-טק. החברה מתנהלת לפי הערכים החשובים לנו, בשקיפות מוחלטת, כשלאנשים יש AMP – מושג שטבע דניאל פינק בספרו Drive. שיטת הניהול המודרנית מבוססת על יצירת סביבת עבודה המאפשרת לעובדים AMP- Autonomy, Mastery, Purpose (אוטונומיה, מטרה ומומחיות). אנחנו משתדלים להתנהל לפי הגישה הזו ולכל אחד יש את ה-AMP שלו".

"העובדים מחוברים לחזון החברה ולמטרתה – לעזור לארגונים להיות יותר אפקטיביים, יעילים ושמחים", הוסיף. "שיטת העבודה של אג'יילספארקס מאפשרת לכל יועץ לקבל את המיומנויות שהופכות אותו למומחה בתחומו, והוא מתנהל אוטונומית, במקביל להיותו חבר בצוות היועצים של הארגון, כדי להביא את הלקוחות להצלחה. מטרתנו היא לייצר מערכת יחסים ארוכת טווח עם אנשינו, בה הצרכים של כל פרט באים לידי ביטוי ונוצר חיבור ערכי חזק בין העובדים לחברה".

טצ'ר ניצל את ההזדמנות לספר לי על העבודה המתרחבת של אג'יילספרקס בישראל, עם חברות "מסורתיות" כגון גופי IT של חברות פיננסיות, חברות מהמגזר הביטחוני והממשלתי וחברות עם פיתוח מולטי-דיסציפלינארי (כגון חומרה ותוכנה תחת קורת גג אחת). "אלה גופים מורכבים, שלא היו הראשונים לאמץ את הגישות האג'יליות, אך עם התבגרות השיטות והפיכתן למיינסטרים, גם הן מכירות בערך הרב שניתן להפיק משיטות עבודה של אג'ייל, DevOps ו-SAFe (ר"ת Scaled Agile Framework), ונכנסות בגדול לתחום. הידע והניסיון הרב שלנו מאפשר להתמודד עם המערכות המורכבות ולהביא את ההצלחה גם למגזרים אלה".

צרו קשר

הנמר תמיד עונה (גם אם לפעמים זה לוקח יום-יומיים)