אוויה חושפת אסטרטגיית הגעה לשוק חדשה עבור השותפים

האסטרטגיה של החברה מתמקדת בשלושה יסודות מרכזיים: ענן, דגש רב יותר על מכירת פתרונות ואפליקציות, ומספר חידושים שמספקים לשותפים הזדמנויות לצמיחה

אוויה חשפה היום (ד') בכנס השותפים השנתי שלה לאזור אסיה-פסיפיק, שמתקיים בבנגקוק, אסטרטגיות חדשות למכירות ושיווק, שעל פי החברה יעצימו את השותפים ויסייעו לצמיחתם.

האסטרטגיות, שהוצגו בפני נציגי 300 שותפים בולטים של אוויה, מתמקדות בשלושה יסודות מרכזיים: ענן, דגש רב יותר על מכירת פתרונות ואפליקציות, ומספר חידושים שמספקים לשותפים הזדמנויות לצמיחה.

המשלחת שהגיעה לכנס מהארץ, בראשותו של אייל נוח, מנהל השותפים של אוויה בישראל, כללה גם נציגים של שותפים מקומיים של החברה, כמו ענבר שני מטלדור תקשורת; בוריס קוטלרסקי ושי עטיה מ-י.א. מיטווך; עמי פרג' מבזק בינלאומי; ואלי בן סימון מ-ITNavPro.

מימין: בוריס קוטלרסקי מ-י.א. מיטווך; ענבר שני מטלדור תקשורת; אלי בן סימון מ-ITNavPro; עמי פראג' מבזק; אייל נוח מאוויה; ושי עטיה מ-י.א. מיטווך. צילום: פלי הנמר

מימין: בוריס קוטלרסקי מ-י.א. מיטווך; ענבר שני מטלדור תקשורת; אלי בן סימון מ-ITNavPro; עמי פרג' מבזק בינלאומי; אייל נוח מאוויה; ושי עטיה מ-י.א. מיטווך. צילום: פלי הנמר

"הצמיחה של אוויה קשורה באופן מוחלט בצמיחה של השותפים ועל כן, האסטרטגיות שלנו צריכות להתאים לאלה שלהם, על מנת שנצליח להשיג את יעדינו", כך פתח את הכנס פאדי מובראק, סגן נשיא לערוצי הפצה בחברה. לדבריו, "אנחנו מעוניינים שהשותפים שלנו ימשיכו לצמוח – חד וחלק. על כן, השנה אנחנו מקלים על השותפים להציע וליישם פתרונות מגובשים ומובילים – בענן או באתרי הלקוחות. לכל שותף של אוויה תהיה גישה לפתרונות הללו, ללא קשר לדרג שלו במערך השותפים, במטרה להרחיב ולהעצים את הערך הכספי של עסקיהם המבוססים על אוויה".

אוויה וחברים

אחת האסטרטגיות החדשות שהוצגו היא תכנית Avaya & Friends, שמתמודדת עם האתגרים הניצבים בפני השותפים בעת שהם מוכרים טכנולוגיות חדשות ללקוחותיהם. היוזמה משלבת בין קטגוריות שונות של שותפים, שפועלים במסגרת תכניות שותפים שונות, כגון DevConnect או A.I.Connect. המטרה בכך היא להקל על האינטגרציה והפריסה של טכנולוגיות ייעודיות לוורטיקלים שונים בפלטפורמות של אוויה. לחלופין, האקו-סיסטם הפתוח של החברה מאפשר לשותפים לבנות את הפתרונות שלהם מעל פלטפורמות שלה עבור לקוחותיהם, ורבים מהם עשו זאת כבר בהצלחה. אוויה משיקה כלים חדשים ו-APIs שמאפשרים ומעודדים את השותפים להוביל חדשנות בסביבת מוצרי החברה.

אסטרטגיות ההגעה לשוק (Go To Market) החדשות שמות דגש חזק על הקלת הפריסה של מוצרים מבוססי ענן, בעת שאימוץ הענן גובר בקצב מסחרר. ההיצע של אוויה בתחום הפתרונות מבוססי הענן ממשיך להתרחב הן לשוק הביניים והן לשוק הארגוני.

הצעדים הללו, בשילוב עם עדכונים לתוכנית השותפים Avaya Edge, יאפשרו לשותפים נתיב לעבור להצעות מכר מתקדמות יותר. הם יוכלו לעבור בקלות רבה יותר מפתרון של "הנעת קופסאות" למכירת פתרונות, משם לבניית חדשנות ומשם לטרנספורמציה עסקית מלאה.

צמיחה משמעותית בעסקי השותפים

במהלך 2018 רשמה אוויה צמיחה משמעותית בעסקיהם של השותפים. בין 2017 ל-2018, מספר השותפים שקיבלו החזרים כספיים צמח ב-281% ונרשם זינוק של 159% במספרם של אלה שצמחו בשיעור של יותר מ-10%. באוויה אומרים שהאסטרטגיה שלהם ל-2019 תיבנה על בסיס ההישגים הללו.

"בכל הנוגע לערוצים, אנחנו רוצים לבנות על הישגינו עם השותפים ב-2018. הצגנו בה את תוכנית השותפים Avaya Edge, שהציעה תמריצים משופרים, גמישות רבה יותר, מענה לצרכים של שווקים מתעוררים והשקעות גדולות יותר בהדרכת השותפים", אמר מובראק.

במהלך הכנס העניקו בכירי אוויה פרסי הצטיינות לשותפים מובילים שפיתחו והטמיעו פתרונות חדשניים במדינות האזור: אוסטרליה, יפן, דרום קוריאה, מלזיה, הונג קונג וסין.

הכותב הוא אורח החברה בכנס.

בא לבקר במאורת הנמר: איתן קיכלר, נס טכנולוגיות

באחרונה בא לבקר במאורת הנמר איתן קיכלר, שעובד בתחום הסאפ בחברת הביטוח הפניקס – מטעם נס טכנולוגיות.

משרדי אנשים ומחשבים ממוקמים בבניין הפניקס (בית הוורד), ודרכינו הצטלבו באחד הימים במעלית של הבניין הגדול.

קיכלר סיפר על הפגישה ועל עצמו:

"למאורת הנמר הגעתי ממש במקרה. משיחה חטופה במעלית על דלקת ביד של פלי הנמר התברר שאני עובד בשכנות לנמר אמיתי לגמרי, עם מאורה והכל.

אני בענף ה-IT לא מעט שנים. אני מיוצאי טכם, שם התעסקתי בעיקר בפרויקטים שקשורים לסביבת ה-AS/400 של יבמ, בתחומים הפיננסי בכלל והבנקאי בפרט. ב-2001, טכם התמזגה לתוך נס טכנולוגיות ומאז אני עובד נס. גם בתקופה זו עסקתי במגוון רחב של פרויקטים – בתחום האורקל ובתחומים נוספים – מחשוב חדר העסקות של בנק אגוד, מחשוב מערכת בחברת הביטוח הראל, פיתוח CRM עבור Swiss RE ועוד. בעבודתי התעסקתי בכל האספקטים שקיימים ב-IT: בפיתוח, בבדיקות, בניהול צוות ובניהול פרויקטים.

בשנים האחרונות אני עובד בפניקס בתחום הסאפ. פניקס הנה מקום מאתגר מאין כמותו, עם סביבה טכנולוגית מתקדמת ומגוונת, ואינטגרציה מורכבת מאוד בין המערכות בארגון. אני נהנה להרגיש חלק מצוות ה-IT המובחר של החברה, עם ההבנה שאנחנו תורמים רבות לארגון באמצעות מערכות המחשוב שאנחנו מפתחים.

החזון שלי הוא שביום מן הימים (וזה לא יקרה עוד הרבה זמן), המערכות המורכבות שרצות בחברות הביטוח יגיעו לפשטות כזו, עד כדי שהנתונים יועברו לכף היד של כל אחד מאתנו באמצעות אפליקציה לסמארטפון, וכל אחד מאתנו יוכל לראות, במקום אחד ובמבט אחד, את התיק הביטוחי המורכב שלו ולבצע את כל הפעולות שעד היום הוא היה נזקק לסוכן או לאיש ביטוח כדי לעשות אותן. ככה החיים יהיו קלים יותר לכל הצדדים.

בתחום האישי, יש לי משפחה שאני מאוד גאה בה ואוהב אותה, וממנה אני שואב את הכוח – אשתי, אירית, ובנותיי, לירון ועדן.

לסיום, אני מתעסק בקרטה לא מעט שנים (חגורה שחורה), מאז שאחי התאום האהוב, עופר, נפטר. אני מוצא שעיסוק בספורט זה לאחר שעות רבות במשרד משחרר, מניע את הגוף ומביא לריכוז ולשקט נפשי. בקיצור, זה עושה טוב לגוף ולנפש".

בא לבקר במאורת הנמר: אבנר מימון, Saguru

לא מכבר הגיע לביקור במאורת הנמר אבנר מימון, מייסד ומנכ"ל Saguru – חברה מעולם איחוד הנתונים, שפועלת על מנת להביא את הארגונים לקבל החלטות מונחות דטה.

מימון אמר לי ש-"כולם בתעשייה מדברים על טרנספורמציה דיגיטלית ועל פתרונות שיציבו את הלקוח במרכז, אבל למרות המשאבים הרבים שהושקעו בתשתיות וטכנולוגיות חדישות, עולם הנתונים והתהליכים המאפיינים את הטיפול בו לא עברו אותה. התוצאה היא, ברוב הפעמים, ריבוי מערכות ובסיסי נתונים, מערכות BI ואנליטיקה שלא מחזירות את ההשקעה בהן, מידע שלא זורם בזמן אמת למקבלי ההחלטות ולקוח שלא נמצא באמת במרכז".

סדר בבלגן: ממידע על הלקוח בהרבה מערכות – למקום מרכזי אחד

דבר ידוע הוא שעברנו מעולם הנתונים לעולם הלקוח. השאלה היא כיצד ניתן להציב את הלקוח במרכז ולהתמקד בו כשהמידע עליו פרוש על פני כל כך הרבה מערכות שונות? התשובה הפשוטה היא שאי אפשר. הדרך היחידה שבה ניתן להתמקד בלקוח, להציב אותו במרכז ולספק לו את החוויה הטובה ביותר האפשרית היא לאסוף את כל הדטה עליו, מובנה ולא מובנה, במקום מרכזי אחד – ואז לפעול לפיו באופן אוטומטי.

"הבעיה היא שארגונים לא ממהרים לפרויקטים של איחוד מידע, מכיוון שרעיון העברת כל המידע מכל מקורות המידע למקום מרכזי אחד לשימוש בזמן אמת הוא ישן, לעוס היטב ונתפס אצל רבים כאכזבה או לפחות כהבטחה שלא מומשה", אמר מימון.

כאן Saguru נכנסת לתמונה. מימון הקים אותה כדי לשנות את התפיסה הזו, ולסייע לארגונים לאחד את כל הנתונים ולאמץ תרבות מונחית דטה לרוחב כל מחלקות הארגון – לא רק ה-IT. את כל זה הוא מציע לעשות במינימום עלויות, עם זמן הגעה מהיר לשוק והחזר השקעה שאותו הוא מכנה "יוצא דופן".

Saguru מייצגת באופן בלעדי בישראל שתי חברות גלובליות הממנפות את הטכנולוגיה ואת הידע הקיימים בארגון, מפשטות באופן משמעותי את כל האספקטים הקשורים לניהול וגישה לכל הנתונים, ומייצרות דמוקרטיזציה של הדטה לרוחב הארגון.

DOMO

אחת מאותן חברות היא DOMO, שעם יותר מ-550 קונקטורים, מאפשרת ריכוז של כל הדטה העסקי-ארגוני מכל מקורות המידע ב-Data Lake אחד, בענן. מימון ציין ש-"לא מדובר בפתרון BI סטנדרטי, אלא בפלטפורמת ניהול עסקי המאפשרת שיתוף נתונים, מידע וידע, ומספקת, בין השאר, יכולות נרחבות בתחומי האנליטיקה, מדעי הנתונים, ה-ויזואליזציה, הדשבורדים, DW בענן, Embed BI ,Social BI, פיתוח אפליקציות וניהול פרויקטים מבוססי דטה".

על לקוחות החברה נמנים אלפי ארגונים, כמו eBay, סיסקו, מאסטרקארד ונשיונל ג'יאוגרפיק. כמו כן, יש לחברה לקוחות בישראל: B144 של בזקGO, חברת האחסון Infinidat, והפעילות של לוריאל בארץ.

Denodo

החברה השנייה שאותה Saguru מייצגת בישראל היא Denodo, שעוסקת בתחום וירטואליזציית הנתונים. החברה צוינה בדו"ח פורסטר ל-2018 כמובילה בתחום ה-Big Data Fabric, שעוסק בכל האספקטים הקשורים לניהול נתונים בסביבות עתירות דטה.

"הפתרון של Denodo ייחודי, מקיף ולוקח בחשבון את כל אתגרי הניהול והשימוש בדטה. הוא מאפשר לחסוך זמן וכסף רב בחיבור כל מקורות המידע שבהם נמצאים הנתונים של הלקוח למקום וירטואלי אחד, ללא העברת נתונים, ותוך שימור ושימוש בהשקעות שאותן ביצע הארגון במערכת ה-Datawarehouse הקיימת שלו", ציין מימון. לדבריו, המשמעות העסקית של זה היא "קיצור משמעותי בזמן ההגעה לשוק וחסכון עצום, הנובע מקיצור תהליכיETL מחודשים ושבועות לימים בודדים. כל זאת נעשה ללא העברת נתונים, בלי שכפול סביבות ולצד שיפור באבטחת המידע, ב-Governance , בביצועים, בתקשורת העסקית ועוד".

בין לקוחות החברה נמנות חברות גדולות כמו לוג'יטק, אוטודסק ו-וודפון.

לסיכום, העיד מימון על החברה שהקים כי ״כמי שהוביל עשרות פרויקטים ותהליכים עסקיים להצלחה עם ניסיון רב במערכות IT מורכבות ושיווק דיגיטלי, אני מאמין של-Saguru ולשותפיה הטכנולוגיים והעסקיים יש את הכלים, הידע והניסיון הנדרשים בכדי לקדם תרבות עסקי-ארגונית מונחית דטה, שתייצר חוויית לקוח פרסונלית אמיתית".

בא לבקר במאורת הנמר: יניב ברק, iGroup

באחרונה בא לבקר במאורת הנמר יניב ברק, מנכ"ל קבוצת iGroup.

ברק סיפר לי שקבוצת iGroup מתמחה בהקמה ובניהול של מועדוני לקוחות ותכניות נאמנות דיגיטליות ומותאמות אישית. זאת, כולל מחקר שוק ומיפוי מתחרים בארץ ובעולם, בניית אסטרטגיה, אפיון, פיתוח, תפעול שוטף (סחר, שירות לקוחות, הנהלת חשבונות ושיווק), פיתוח עסקי, BI ואנליזה. בין לקוחות החברה נמנות חברות מתחומים שונים: חברת אשראי, חברת דלק, קבוצת קניונים, קבוצות רכב, קמעונאים, iStudent (מועדון הסטודנטים הגדול ביותר בישראל), איגוד ספורט ועוד.

כמו כן, הוא שיתף אותי בעלייה משמעותית במספר החברות המובילות, בעולם ובישראל, המפעילות תכניות נאמנות כחלק מהאסטרטגיה השיווקית ארוכת הטווח של הארגון.

כפועל יוצא, חברות רבות בישראל החלו בשנים האחרונות לאמץ את מודל הנקודות (Rewards), שנהוג בעולם. ברק אמר כי "כמעט כל אחד מאתנו צובר נקודות ביום יום: בחברות האשראי, ברכישת כרטיסי טיסה, בבתי מלון, בתדלוק, ברכישת פריטי אופנה ועוד. מודל הנקודות הוא מודל שבו לקוח יכול לצבור ערך מסוים – נקודות, כוכבים וכדומה – עבור ביצוע פעולות או קידום ערכים שהחברה המפעילה את התכנית מעוניינת לעודד. בדרך כלל, מבחינת מיתוג, נהוג להצמיד לנקודות של כל חברה ערך ושם. לדוגמה, נקודות הנוסע המתמיד, Bucks Starbucks של רשת סטארבאקס העולמית וכדומה".

"למודל הנקודות יתרונות רבים עבור החברה המפעילה אותם", הוסיף. "בין היתר: לגרום לרוכש לחזור פעם נוספת באמצעות יצירת תמריץ לקנייה הבאה; סבירות היעדר מימוש – Non-show. מחקרים מצביעים על שיעורי Non-show גבוהים מאוד, כאשר הגבוהים ביותר הם בדרך כלל אצל חברות שבהן המוצרים/השירותים יקרים באופן יחסי. לדוגמה, חברות תעופה; שמירה על ערכי המותג – שכן שיווקית עדיף להעניק ערך נצבר של 10% מאשר להוריד בקנייה הנוכחית על מוצר זה 10%".

האם הכל ורוד לחברות המפעילות מודל Rewards?
"לא בדיוק. כאשר צרכן רכש מוצרים וצבר נקודות, מאחורי הקלעים, בספרים החשבונאיים של החברה, נרשמה התחייבות פיננסית בערך מסוים כלפי הצרכן בערך קבוע מראש, שמגלם את העלות של הנקודות עבור החברה. חלק מהחברות מאפשרות לצבור נקודות למשך מספר שנים, אך אנחנו נתקלים באחרונה גם במצבים שבהם הנקודות נמחקות מחשבוננו מהר מאוד. הנחת המוצא היא שמגבלה זו נובעת מהרצון של החברה לייצר ודאות חשבונאית ולתמרץ לקוח לשוב במהרה לביצוע רכישה נוספת. עם זאת, לעתים אנחנו נתקלים במצבים אבסורדיים בהקשר זה – כך, לדוגמה, פז, שמפעילה את תכנית הנאמנות של Yellow, שהושקה באחרונה, מוחקת לחבריה את הנקודות בסוף כל רבעון קלנדרי. משמע, אם במקרה צברתם נקודות ב-31 במרץ, למחרת, ב-1 באפריל, חשבונכם יתאפס ולמעשה הנקודות יהפכו לחסרות ערך לחלוטין".

"בבחינת המגמה בעולם, נראה ללא ספק בשנים הקרובות תכניות נוספות קמות בישראל", סיכם ברק. "הסבירות הגבוהה ביותר היא לתכניות של גופים גדולים או לכאלה שמאגדות מספר גופים ביחד. תכנית נאמנות היא מזמן כבר מעבר לסלוגן, אלא פעילות אסטרטגית, שפירותיה הולכים וגדלים במהלך הזמן".

באו לבקר במאורת הנמר: מייסדי Together

באחרונה באו לבקר במאורת הנמר: אלעד שמש, מנכ"ל Together, שוקי כהן שרת, יו"ר החברה, ולירן פלג, דירקטור בה.

אורחיי סיפרו לי ש-Together הינה פלטפורמת השקעות המונים מבוססות הון, שבאוגוסט האחרון קיבלה את רישיון רשות ניירות ערך לפעול כרכז הצעה. החברה בנתה מודל שמנגיש לציבור השקעות ומצמצם את הסיכון המגולם בתחום.

Together הוקמה על רקע ההבנה שעולם מימון ההמונים מבוסס ההון לחברות ולמיזמים הוא הערוץ הפיננסי הצומח ביותר בתחום מימון חברות. התחום זכה לתאוצה משמעותית בשנים האחרונות, בין היתר בזכות ההתפתחות הכלכלית והטכנולוגית, מצב מאקרו כלכלי מתמשך בעולם המערבי של ריביות נמוכות ושינויי חקיקה במדינות רבות, המאפשרים למשקיעים קטנים רבים להשקיע במיזמים בתחילת דרכם בתמורה למניות בחברות שקיבלו את כספם.

על מנת להעניק לציבור המשקיעים מידה רבה של ביטחון בהשקעתם, הוחלט ב-Together להקים צוות יועצים בכירים ומנטורים, ולכרות שיתופי פעולה אסטרטגיים עם גופים כמו פירמת הייעוץ הכלכלי דלויט, שתפקידם לייעץ לחלק מהמיזמים המגייסים באמצעות החברה. בחברה מדגישים כי פאנל היועצים לא יבצע בדיקות נאותות אלא יצביע על המיזמים בעלי הפוטנציאל, תוך מתן ליווי וייעוץ.

מי ומי מאחורי החברה?

בין הבכירים שגייסו אנשי Together לפאנל המייעץ: אלוף (מיל') עוזי מוסקוביץ', שכיהן כראש אגף התקשוב בצה"ל; רו"ח איריס שטרק, מבכירות רואות החשבון בישראל, שתשמש גם כדירקטורית עצמאית; פרופ' אהוד רענני, מנהל מערך ניתוחי הלב במרכז הרפואי שיבא בתל השומר; ודורון ליבשטיין, לשעבר סמנכ"ל בכיר במיקרוסופט אירופה. כמו כן, מלווים את החברה עו"ד ד"ר נמרוד קוזלובסקי ועו"ד אפרת צור, שותפים במשרד הרצוג פוקס נאמן.

Together הוקמה על ידי קבוצת יזמים בעלי רקע וניסיון רב בתחומי ההיי-טק, הפיננסים והשיווק: רו"ח כהן שרת, ממייסדי החברה וכאמור, יו"ר הדירקטוריון, מומחה בתחומי הפיננסים וההיי-טק ואף לקח חלק בגיבוש התקנות למימון ההמונים. בעבר ניהל כהן שרת את קבוצת החממות מעיין ונצ'רס, שעסקה בהשקעות בהיי-טק; שמש, המשמש גם כמנכ"ל החברה, הינו מומחה לאסטרטגיה ופיננסים בתחום ההשקעות, שליווה בשנים האחרונות שורה ארוכה של גיוסי הון למיזמים בארץ ובחו"ל; פלג, דירקטור וממייסדי Together, שמנהל את בסט טריידר, שעוסקת בשיווק שירותי מסחר בשוק ההון; וליאור אלקן, מנהל השקעות טכנולוגי בכיר, יוצא קרן הון-הסיכון גלילות קפיטל. כמנהל שיווק ופיתוח עסקי משמש אלון אוסטרוביצקי, שבתפקידו האחרון ניהל מערכי גיוסי הון בעולמות החדשנות והנדל"ן באירופה.

לדברי כהן שרת, "העבודה מול סטארט-אפים במסגרת ניהול קבוצת החממות הטכנולוגיות חשפה בפניי את הקושי האמיתי של החברות, ובכללן חברות מצוינות, לגייס כספים. זאת, למרות היותנו מדינה מובילה בהיי-טק העולמי, ועל אף רצונם של משקיעים רבים לקחת חלק בהצלחת ההיי-טק הישראלי ולהשקיע חלק מכספם בהשקעות אטרקטיביות כאן. עובדה זו הובילה אותי לחקור לעומק את עולם השקעות ההמונים מבוסס ההון, שבשנים האחרונות הציג הצלחה פנומנלית במדינות המערביות המובילות".

שמש הסביר כי החברה שקדה על "פיתוח פלטפורמה מקצועית שמנגישה לציבור השקעות אטרקטיביות שהיו עד היום חסומות בפניו. ההון שבידי הציבור הישראלי גדול יותר מההון של הקרנות. המודל שלנו פותח בפני הציבור אפשרויות ייחודיות להשקעה, ללא צורך בהון רב מאוד, ומנגד מאפשר לחברות פורצות דרך להגשים את חזונן".

חברה המעוניינת לגייס באמצעות Together, לאחר שעברה את וועדת ההשקעות של החברה, נבחנת גם על ידי חבר, אחד או יותר, בפאנל הבכירים שאנשיה הרכיבו. כיום מגייסים באמצעות הפלטפורמה מספר מיזמים, בהם UPnRIDE, שפיתח כיסא גלגלים שמסייע למשותקים ומוגבלי תנועה לנוע בעמידה בכל מקום, ו-CardiacSense – שעון יד חכם, מציל חיים, המספק ניטור רציף של מערכת הלב ולחץ הדם של המשתמש.

באו לבקר במאורת הנמר: פליקס גורפינקל והדס גרשנבל, מר ישראל

באחרונה הגיעו לבקר במאורת הנמר פליקס גורפינקל, סמנכ"ל הפרויקטים של מר ישראל מקבוצת מר, והדס גרשנבל, מנהלת המכירות לערים חכמות במגזר הציבורי במר ישראל.

קבוצת מר היא חברה ותיקה בשוק הישראלי, והיא מתמחה בפרויקטי ערים חכמות ותקשורת. את הפעילות בארץ מנהל ב-2.5 השנים האחרונות משה צמיר, מנכ"ל מר ישראל.

גורפינקל וגרשנבל הגיעו אליי יום אחרי השקת נמל התעופה רמון שבסמוך לאילת – פרויקט שמר לקחה בו חלק. הם סיפרו לי על שורה של פרויקטים שבהם החברה משתתפת, בהם בנמל התעופה החדש ופרויקט העיר החכמה של עיריית תל אביב-יפו.

מה עם ארגונים יותר קטנים, או חברות שרוצות להיכנס לבניין חדש או להקים קמפוס חדש?
גורפינקל: "כשאנחנו מקימים רשתות תקשורת עבור חברות, אנחנו מתבססים על ניסיון, יכולות וטכנולוגיות שהשתמשנו בהם בפרויקטי תקשורת מחוץ למבנים. בין היתר, אנחנו בונים דטה סנטרים ומקימים רשתות תקשורת קוויות, אופטיות ואלחוטיות בתוך קמפוסים ומבנים – מעל או מתחת לאדמה, עבור ארגונים גדולים ובינוניים. לדוגמה, הקמנו, בפרויקט מיוחד, דטה סנטר בחניון בית החולים רמב"ם בחיפה, כדי להגן עליו בזמני חירום. פרויקטים אחרים שביצענו בישראל היו באצטדיון נתניה, שם הקמנו את כל מערכות המתח הנמוך, ובנמל אשדוד, שבו אנחנו משדרגים בעצם ימים אלה את מערכת הניהול".

גרשנבל: "כשחברות או גופים ציבוריים מקימים משרדים או קמפוסים חדשים, הגישה כיום היא שהקמפוס יהיה חכם בכל המובנים. החברות נתקלות בצורך להקים תשתיות תקשורת יציבות ואמינות, שייפרסו בכל רחבי הקמפוס ויאפשרו לחברה להשתמש בהן לצרכי תקשורת, כגון טלפוניה, תקשורת ואינטרנט. אנחנו תופרים לחברה את הפתרון שמותאם לה ספציפית מסך כל החלקים שהיא צריכה. אנחנו יודעים לתכנן, להקים ולפרוס את כל החלקים האלה כדי שיתפקדו בצורה מושלמת, כולל פריסה וניהול של סנסורים ואינטרנט של הדברים בבניינים, דטה סנטרים, פתרונות אבטחת מידע ואבטחה פיזית, ובניינים חכמים, המייצרים חסכון באנרגיה ובהוצאות על אנרגיה".

שאלתי אותם על מערכת ששמעתי עליה מכמה חברים טובים שלי בתעשייה – Smart-M. גורפינקל: "זוהי מערכת לניהול ערים חכמות ובניינים וקמפוסים חכמים. המערכת מאפשרת לצוות הניהול לקבל תובנות תפעוליות לטווח הקצר ולגזור תובנות אסטרטגיות לטווח הארוך בנתוני ביג דטה. בסופו של דבר, לא רק ערים חכמות צריכות ניהול, אלא גם בניינים וקמפוסים חכמים, ובעצם אין הבדל מאוד גדול ביניהם, כי שניהם כוללים מספר גדול מאוד של חלקים ורכיבים שצריכים לתפקד יחד ולספק תובנות ניהוליות ותפעוליות. בבניין חכם יש הרבה חיישנים שניהול חכם שלהם עוזר לייצר חסכון ויעילות, ונותן תובנות לתפעול אפקטיבי של הבניין".

גרשנבל אמר ש-"למשל, אם נציב חיישן בחדר עם מזגן הוא ידאג להתריע למערכת במקרה שהחדר ריק, והמערכת תעצור את אספקת החשמל למזגן ובכך תכבה אותו. כמו כן, התקנת חיישנים תת רצפתיים בבית דיור מוגן על מנת שיתריעו במידה שמישהו נפל ושרוע על הרצפה כדי שצוות המוסד יוכל להגיע לטפל בו. הפרסונליזציה וההתאמה לצרכים של כל בניין ושל כל חברה – זה מה שעושה את ההבדל וזה הערך המוסף של ניהול אפקטיבי של תשתיות תקשורת וביג דטה בתוך מבנים ומחוצה להם, גם בשביל החברה וגם עבור האנשים שנמצאים בבניין", סיכמה גרשנבל.

באו לבקר במאורת הנמר: גבריאלה שלמה ושירי טסמן שרעבי, אלעד מערכות

בשבוע האחרון נהניתי מביקורן במאורת הנמר של שתי סמנכ"ליות מאחת החברות הוותיקות, שבולטות בתחום מעורבות הלקוח בישראל: גבריאלה שלמה, סמנכ"לית מכירות, ושירי טסמן שרעבי, סמנכ"לית שיווק באלעד מערכות.

בעולם שמשתנה בקצב מהיר, המשמעות העסקית של הכרת צרכי הלקוח, שמירה וחיזוק הקשר עם הלקוחות, כמו גם התאמת הצעת ערך פרסונלית, יחד עם היכולת לאפשר ללקוח לפנות לחברות מכל מקום, בכל זמן ובכל ערוץ שיבחרו – כל אלה משנים את כללי המשחק ומשמעותיים להצלחת החברה.

פתרון הוליסטי

השתיים סיפרו לי כי אלעד מערכות בנתה תפיסת פתרון 360 מעלות סביב עולמות מעורבות הלקוח (ה-Customer Engagement), ולדבריהן מציעה ראיית לקוח מלאה והוליסטית, המשלבת כלי CRM, רב ערוציות, דיגיטל, חוויית משתמש (UX), ממשק משתמש (UI) ואי-קומרס.

שלמה ציינה כי "הלקוחות שלנו מעוניינים בתפיסת פתרון מלאה, שמגיעה מהבנת צרכי הלקוחות שלהם ושאינה מוכוונת פתרון טכנולוגי זה או אחר. אנחנו, באלעד, יודעים לנתח מהי חוויית הלקוח האופטימלית שכל ארגון מבקש להעניק ללקוחותיו ובונים עבורו פתרון עסקי בעל ערך, שמותאם לזירה הדיגיטלית בה נמצא הלקוח ולצרכים ולמקום בו נמצאים לקוחותיו".

כשביקשתי מהן לפרט המשיכה שלמה וסיפרה: "ברזומה של אלעד מערכות יש יותר מ-150 פרויקטים מוצלחים בתחום ה-CRM, רובם פרויקטים גדולים ומורכבים בגופים דוגמת כביש 6, ישראכרט, בנק דיסקונט, משרד החינוך ופרטנר. יש לנו 200 מומחי CRM ו-150 מומחי דיגיטל, שיודעים לבנות את תפיסת הפתרון מתוך הצורך של הלקוחות של לקוחותינו, תוך התאמה של חוויית לקוח ייחודית ומותאמת לעולמות הוורטיקליים שבהם אלה פועלים. המומחים שלנו מלווים את הלקוחות בבניית המסע עבור לקוחותיהם: תכנון אסטרטגי, פיתוח פתרון ויישומו בערוצים הדיגיטליים השונים, אפליקציות, אזורים אישיים, אתרי אינטרנט, פורטלים פנימיים ואי-קומרס".

טסמן שרעבי אמרה ש-"במסגרת הניסיון שצברנו בפרויקטים בתחום ה-CRM זיהינו שלושה צרכים עיקריים החוזרים על עצמם בכל פרויקט שכזה: הלקוחות מבקשים להפחית את העומס במוקדי שירות הלקוחות, להעלות את רמת השירות ולספק מענה רציף. על בסיס שלושת הפרמטרים האלה פיתחנו את SimpleChat – מערכת רב ערוצית, המבוססת על גישת רב הערוציות (Omnichannel). גישה זו מאפשרת ללקוחות לפנות לחברות במגוון ערוצים כגון: צ'ט, נציג בוט, נציג לייב, פוסט בפייסבוק, פייסבוק מסנג'ר, סמס, ווטסאפ או באמצעות אתר החברה. הפתרון מאפשר גם להעביר מסמכים וטפסים באופן מקוון ומאובטח, בהתאמה לתקני איכות הגבוהים ביותר, כולל שילוב חתימה דיגיטלית".

היא הוסיפה כי "בשעה שארגונים רבים מתמודדים עם אתגר העברת השירותים לזירה הדיגיטלית, בעזרת פתרון SimpleChat אנחנו ערוכים לתת מענה דיגיטלי בזמן קצר מאוד. הלקוחות מאמצים את השירות הדיגיטלי בצורה אינטואיטיבית ומהירה, שחוסכת להם בהוצאות, והתוצאות מדברות בעד עצמן: הסתה משמעותית של תקשורת מסורתית לזירה הדיגיטלית ועלייה מידית ברמת שביעות רצון הלקוחות".

שותפות עם מיקרוסופט

במהלך השיחה הנעימה הזכירה שלמה את השותפות הוותיקה של אלעד עם מיקרוסופט. "אלעד שותפת זהב של מיקרוסופט במשך שבע שנים ומשווקת את Dynamics – פתרון ה-CRM שלה. באחרונה חגגנו את השותפות באירוע מיוחד ליועצי מיקרוסופט ואלעד, המשלבים את הפתרונות שלה במענה ללקוחות".

האורחות שלי ציינו בנוסף שאלעד מרחיבה כל העת את האקו-סיסטם שלה באמצעות שיח עם שותפים חדשים בעולמות ה-UX/UI והאי-קומרס, ומחפשים תחומי פעילות חדשים, שיתרמו לחוויית לקוח טובה יותר. זאת, מתוך ראייה תמידית של צרכי הלקוח והחוויה שהם מבקשים לתת ללקוחותיהם.

בא לבקר במאורת הנמר: יוסי בן אשר

באחרונה בא לבקר במאורת הנמר יוסי בן אשר, בעל ניסיון עשיר בתחומי ההיי-טק, שעוסק כיום בתחומים קצת אחרים ומעניינים במיוחד. הפרטים – בפסקאות הבאות. אבל קודם לכן, הוא סיפר לי כיצד פורטל אנשים ומחשבים ליווה אותו במהלך דרכו המקצועית בעולם המחשוב וההיי-טק – בתקופה שבה ניהל מוצרים ב-TTI Telecom, כשהוביל את מערך השיחות והמבצעים בבזק וכשניהל בסטארט-אפים.

"המילה מחשבים בשם אנשים ומחשבים הייתה מילת הקשר שחיברה אותי לפורטל", אמר. אלא שהפעם, בביקור הנוכחי של בן אשר במאורתי, התמקדנו באנשים ובממשק בין האנשים למחשבים.

הממשק האנושי והרגשי בין האדם לטכנולוגיה

בן אשר הגיע למאורה כדי לשתף אותו בתכנים המעסיקים אותו בשנים האחרונות, ובעיקר הממשק האנושי והרגשי בין האדם לטכנולוגיה. הוא סיפר לי שמחקרים מהשנים האחרונות מראים שדווקא בממשק שבין מנהלים ועובדים למרחב הטכנולוגי קיימת ההזדמנות האישית והאנושית המשליכה על העשייה בארגון. הוא ציטט את החוקר ויקטור פרנקל, שכתב כי "בין הגירוי לתגובה יש מרווח, ובמרווח הזה טמון הכוח שלנו לבחור תגובה. בתגובה שלנו מונחים הצמיחה והחופש שלנו".

לדברי בן אשר, "העובדים בימינו פוגשים עולם עבודה שרובו מבוסס על טכנולוגיות המתפתחות ללא הפסקה. התמה היא: מי שעוצר מפסיד. זה מביא את המנהלים והעובדים לחוות עולם עם מאפיינים של לחץ, עומס וחוסר ודאות. מערכות המחשוב והטכנולוגיה מאיצות בנו, העובדים והמנהלים, להתמודד עם אתגרים שהאנושות לא הכירה". הוא ציטט מחקרים מארצות הברית, שמראים שבעיות בריאות הנפש בעבודה – לחץ, שחיקה, היעדרויות, ימי מחלה, חוסר מחויבות ואבטלה סמויה – עולות לארגונים בין 400 ל-600 מיליארד דולר בשנה. מדובר בנתון גבוה לכל הדעות. עוד נתון מטריד מצוי בסקר של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, שפורסם באחרונה: 47% מהמועסקים בישראל חווים מתח או לחץ נפשי בעבודתם, כאשר מנכ״לים ומנהלים בכלל חשופים לרמות גבוהות יותר של סטרס – 62%.

"כל אלה מעלים את הצורך ביצירת כלים חדשים ומהפכניים לפיתוח של אינטליגנציה רגשית; במיינדפולנס – שיפור היכולת שלנו להיות נוכחים כאן ועכשיו, מה שהוכח בלמעלה מ-4,000 מחקרים מדעיים; במודעות עצמית; בניהול עצמי; ובטיפוח המוטיבציה תוך חיבור לתורות ניהול מתקדמות כמו אג'ייל; וכל זאת, כדי להפוך את מקום העבודה לזירת התרחשות שבה מונחת הזדמנות ליצירה של תשתית רגשית ואנושית של האדם – ה-'אנשים' (עוד לפני היותו מנהל או עובד, שזה ה-'מחשבים'). כלים המסייעים בהפחתה של לחץ ושחיקה, בהתמודדות עם שינויים מהירים ומשימות רבות בו זמנית (מולטי טסקינג), ניהול ישיבות בצורה ממוקדת, שינוי דפוסים אוטומטיים לא מועילים והובלה ממקום אמפתי וחומל, כדי לסייע לכל דרגי הניהול. הדבר יסייע לאנשי הניהול הבכיר להתמודד עם עומס המידע והלחץ ולטפח שיתופי פעולה, למהנדסים הנדרשים לריכוז ממוקד, למנהלים בדרגים השונים שנדרשים לתפקד בסביבה שבה יש מרכיבים רבים, ולאנשי שירות ומכירות המבקשים להתמודד עם לקוחות רבים ולחץ תוך ויסות רגשי", אמר בן אשר.

הוא ציין כי בשנה האחרונה הוא הוכשר ללמד את תכנית הדגל בנושא, שפותחה במעבדות גוגל. "זוהי אחת התכניות המובילות בעולם הניהול. בגוגל הבינו את החשיבות שיש בממשק הזה שבין אנשים למחשבים", ציין.

חינוך, חינוך, חינוך

בן אשר סיים את פגישתנו בכמה מילים על עולם החינוך, ששם מונח העתיד של ילדינו: "כמי שהיה בשנים האחרונות חבר הנהלה במכללה הגדולה בישראל להוראה, יזמתי והייתי שותף בהקמה של מרכז פורץ דרך ברמה עולמית, בו שותפים עשרות רבות של מרצים, שמטרתו לשלב מודעות ונוכחות בפדגוגיה ובחינוך, לתת למנהלים ולמורים כלים להתמודד עם 'הרעש', ועם האלימות המילולית והפיזית בבתי הספר. בנוסף, אני משמש כ-Coordinator של קונסורציום מוסדות אקדמיים מובילים בארץ ובחו"ל, המפתחים פרקטיקות של אמפתיה, מנהיגות מודעת ומיינדפולנס למערכות הבריאות והחינוך בארץ ובעולם".

לסיום אמר בן אשר כי "רוב העיסוק שלי כיום הוא לעזור למנהלים ועובדים באמצעות תרגול, הטמעה ותיווך של התיאוריות והמחקרים המדעיים המובילים מעולם מדעי הנוירולוגיה וחקר המוח, כדי לטפח את המחויבות של המנהלים לארגון, להפחית נשירה, לסייע בעבודת צוות ולחזק את יכולת המנהלים להתמודד עם אתגרים, תוך פיתוח חוסן נפשי".

בדרכים עם טום אקסבי, מנכ"ל CloudHealth by VMware

CloudHealth by VMware היא חברת תוכנה, מבוססת פתרון SAAS , הנחשבת על פי אנליסטים לחברה המובילה בשוק פתרונות התוכנה לניהול תשתית הענן, עבור לקוחות הנשענים על תשתיות הענן הציבורי (של שלושת הספקיות העיקריות – AWS של אמזון, AZURE של מיקרוסופט ו GCP של גוגל).

CloudHealth Technologies, שהחלה את דרכה בבוסטון, כסטארט-אפ קטן ב 2012, גייסה במהלך חמש שנות פעילותה העצמאית כ 85 מיליון דולר, בין היתר מקרנות הון סיכון מובילות בעמק הסיליקון (דוגמאת קליינר פרקינס) – נרכשה בשלהי השנה שעברה על ידי VMware, כחלק מהאסטרטגיה של החברה להרחיב את פעילותה סביב תשתיות הענן הציבורי (דוגמאת שיתוף הפעולה המתוקשר לאחרונה סביב VMware on AWS).

ל-CloudHealth למעלה מ 4,000 לקוחות ברחבי העולם והיא מנהלת למעלה מ 5 וחצי מיליארד דולר בשנה, של צריכה בענן הציבורי, עבור לקוחותיה.

CloudHealth פעילה בארץ מזה כשנתיים והסניף המקומי משרת קרוב ל-600 לקוחות בישראל. יואב וילדר, המנהל את פעילות החברה בישראל, מספר שעיקר הכנסות הסניף הישראלי מקורן במערך מפותח של שותפים, הכולל מגוון חברות, מהמובילות בשוק המחשוב בישראל ביניהן: מטריקס, מלם-תים, אמת מחשוב, יעל תוכנה, קבוצת סלע ועוד, כמו גם חברות נישה, המובילות את תחום הענן הציבורי בארץ ובעולם כגון: AllCloud ו-DoIT International.

מימין לשמאל: להב סביר CTO ב-ALLCLOUD, דני לברן, EVP SALES ALLCLOUD, רונית רובין – GM ALLCLOUD, אילן נמני – VP SALES TALDOR צילום: עצמי

מימין לשמאל: להב סביר CTO ב-ALLCLOUD, דני לברן, EVP SALES ALLCLOUD, רונית רובין – GM ALLCLOUD, אילן נמני – VP SALES TALDOR. צילום: עצמי

בשבוע שעבר הגיע ארצה לביקור קצר מבוסטון, טום אקסבי, מנכ"ל החברה, שמצא את הזמן בלוח הזמנים הצפוף שתוכנן לביקורו בישראל, גם להגיע לביקור במאורת הנמר, יחד עם וילדר.

אקסבי סיפר, בהתרגשות רבה יש לציין, על רשמיו מביקורו הראשון אי פעם בישראל, על האנשים, המקומות, התרשמותו ממידת הקדמה של התעשייה המקומית ובעיקר על השותפים של החברה בישראל, שבחכמתם, תעוזתם ויכולתם למתוח את גבולות פתרונות הפלטפורמה עד לקצוות – בעצם מסייעים ביום יום לשיפור ולעיצוב המוצר והשירות.

כמו כן, עוד באותו השבוע הוזמנתי להשתתף כאורח של כבוד בערב הבכירים לשותפי CloudHealth בישראל, שנערך  במתחם "חדר פרטי" בדרום תל אביב. לצד אקסבי, שכיבד את האירוע בנוכחותו, וילדר ניצל את המעמד  להודות לשותפים המקומיים על העשייה בשנה שחלפה ולאחל המשך צמיחה גם בשנת העסקים 2019.

מימין לשמאל: סידני אפנר – מומחה פתרונות CHT בישראל, רן מימין מרואלי – אנליסט ענן ב-DOIT, נעם ארליך – CFO ב-DOIT. צילום: עצמי

מימין לשמאל: סידני אפנר – מומחה פתרונות CHT בישראל, רן מימין מרואלי – אנליסט ענן ב-DOIT, נעם ארליך – CFO ב-DOIT. צילום: עצמי

באירוע נכחו גם נציגים ממטה החברה בלונדון, אליו משתייכת האופרציה הישראלית –אנה ליטנר, מנהלת השיווק לאיזור EMEA וסמיר מהרה, מנהל תחום AZURE בחברה.

בנוסף, נכחו באירוע גם נציגת הסניף הישראלי של VMWare – קארן שליו, המנהלת מישראל את פעילות שותפי הענן בחלקים נרחבים של אירופה ותמר פינקל, האחראית על פעילות ה VMware on AWS בסניף.

באירוע חולקו אותות הוקרה לשותפים, אשר עמדו בסטנדרטים ובמבחני ההסמכה בשנה שחלפה.

את האירוע נעלה הרצאתו המרתקת של לובו וייזנר בנושא חדשנות והקשר שבין טכנולוגיה ועולם הרוקנרול.

Best Digital Awards: ראיון עם רונית פטר סמנכ"לית מימון ישיר

רונית פטר, סמנכ

נפגשנו עם פטר, סמנכ"לית הדיגיטל, הטכנו' ופיתוח המוצרים בחברה, המכהנת כחברה בצוות השיפוט, בכדי לשמוע על התכניות העתידיות של החברה בדיגיטל, לקראת אירוע Best Digital Awards

לקראת אירוע Best Digital Awards שיערך ב-2 באפריל בקמפוס של AWS שבעזריאלי שרונה בתל אביב נפגשתי עם רונית פטר, סמנכ"לית דיגיטל, טכנולוגיות ופיתוח מוצרים במימון ישיר וחברה בצוות השיפוט שבחר את המצטיינים באירוע ביישום טרנספורמציה דיגיטלית פורצת דרך בישראל.

מימון ישיר מעניקה הלוואות ללקוחות פרטיים עבור רכישת רכב, לרכישת מוצרים בבתי עסק, בפריסת תשלומים רחבה וכן למטרות רבות נוספות, בהיקפי פעילות של מיליארדי ₪ בשנה.

אבנר שטראוס, מנכ"ל שטראוס אסטרטגיה/ צילום: יח"צ

אבנר שטראוס, מנכ"ל שטראוס אסטרטגיה/ צילום: יח"צ

כיצד נראה המסע שעברה מימון ישיר בדרך ליישום טרנספורמציה דיגיטלית?

"מימון ישיר היא שחקן דיגיטלי טהור – Native Digital – כבר בהקמת החברה יצרנו תהליכים דיגיטליים פורצי דרך מול השותפים העסקיים שלנו בתהליכי C2B2B. בהמשך פיתחנו שיטות ותהליכים המותאמים להלוואות ישירות מול הלקוח (C2B), ביניהם האפשרות לנטילת הלוואה מקצה לקצה לרבות KYC, חיתום אוטומטי, מהלך מתקדם של Face recognition וחתימה דיגיטלית על הסכמי ההלוואה. כיום מרבית המשאבים מושקעים בהמשך ההאצה דיגיטלית בכל התהליכים בחברה".

מהם הצעדים הבאים הצפויים קדימה?

"העצמת כל הערוצים הדיגיטליים מקצה לקצה, כולל ערוצי גביה ושירות מבוססי בוט, התייעלות תפעולית – באמצעות RPA שכבר הושם בתהליכי בק-אופיס בפרק זמן קצר. אנחנו בעיצומו של מהלך החלפת מערכת הליבה שלנו לפלטפורמת Salesforce כאשר הסנונית הראשונה היא יישום מוצר חדשני ומורכב. עלינו לאוויר לאחרונה גם עם Marketing Cloud תוך בניית מסעות לקוח במטרה לטרגט את הלקוחות בצורה אופטימאלית".

מה היו המפתחות להצלחה בהיבט העסקי, הארגוני, התהליכי, היישומי?

"המפתח להצלחה מתחיל בגישה:  Disruptive Business Approach  כ-360 מעלות – בפיתוח מוצרים, במסע לקוח, בטכנולוגיה, בהתייחסות לעובדים , ניהול סיכוני אשראי ואף בהתנהלות הפיננסית. בפן הטכנולוגי: הקפדה על מעט מערכות, תוך הגדרת מערכת ה-CRM כמערכת הליבה כאשר הלקוח במרכז בצורה טבעית ומשמעותית. לא המערכת הפיננסית מוליכה אלא המערכת התהליכית סביב הקשר עם הלקוח – היא זו הנותנת את הטון. ההובלה של אגף מערכות מידע היא חזקה מאוד גם בהיבט הטכנולוגי וגם בהיבט העסקי, כאשר הנהגת האגף חיה את הביזנס לפרטי פרטים, מה שמאפשר לתרום ואף להניע את הצד העסקי".

היכן נכשלתם ומה למדתם?

"היו פרויקטים שבהם לא בצענו MVP ובוצעה השקעה גדולה מדי מוקדם מידי. למדנו מכך רבות: לחשוב Lean ולחשוב מה ה Minimum Value שבו נכון בכדי להתמקד. להכניס Agile למערכות ליבה הינו אתגר לא פשוט, אולם אין ספק כי לאור העובדה כי כבר אין טעם לבנות תכניות עבודה כפי שבנינו פעם – כי דינן כל הזמן להשתנות – החלטנו לשנות גם את האופן שבו אנו נערכים, מתכננים ומנהלים את תכניות העבודה, הפרויקטים ומהלכי היישום שלנו".

מה האסטרטגיה שלכם / כיצד אתם מנהלים חדשנות ?

"גם בנושא החדשנות מימון ישיר מנהלת תהליך רזה ומהיר ומכניסה בקלות רבה שיתופי פעולה עם חברות סטארטאפ. החברה מבצעת POC’s במגוון טכנולוגיות ומזמינה כל חברה שחושבת שיכולה להשתלב בפעילות שלנו לפנות אלינו. בנוסף, השקענו סכום גדול בקרן ויולה פינטק המשקיעה בסטרטאפים בתחום הפינטק".

מה האסטרטגיה שלכם בנושא הדטה ובינה מלאכותית? האם ניתן לכמת את ה Value לארגון? איך בדיוק?

"נושא המידע בתחום האשראי הינו קריטי ומשליך באופן ישיר על התוצאות העסקיות.
יש לנו באופן טבעי חוסר במידע על הלקוחות לעומת הבנקים, לכן היינו חייבים להשקיע בפיתוח עולמות איסוף וניתוח המידע , כגון: שימוש במידע מהרשת בכלל ורשתות חברתיות בפרט, פיתוח מודל סיכונים מתקדם בשילוב בינה מלאכותית".

במה השתנה המודל העסקי שלכם לאור הכניסה למימוש טרנספורמציה דיגיטלית? תוכלי לתת דוגמא יוצאת דופן למצב שבו המודל העסקי (או התהליך העסקי, או חווית הלקוח/ העובד) השתנה בצורה משמעותית לאור חדשנות טכנולוגית שהחלטתם למנף?

"המודל העסקי המרכזי נותר הכנסות ממכירה ישירה של הלוואות, בעקבות תהליך טרנספורמציה טכנולוגית נפתחה אפשרות למודלים עסקיים חדשים על בסיס Open Platform שפיתחנו לשיתופי פעולה עם גופים פיננסיים וכיום אנו מספקים שרות במספר שיתופי פעולה במתכונת Lending as a Service".

איפה תהיו בעוד שנתיים?

"בעוד שנתיים סל המוצרים של מימון ישיר יהיה עשיר יותר וגמיש לשינויים ושדרוגים. האקוסיסטם יהיה מבוסס Salesforce ועל כן יהיה פתוח לשיתופי פעולה עם עשרות גורמים עסקיים מהבנקאות, מדיה וחברות C2B מובילות במשק".

לפרטים והרשמה לאירוע לחצו כאן 

צרו קשר

הנמר תמיד עונה (גם אם לפעמים זה לוקח יום-יומיים)