חדש: מיזם WinWork להעסקת אנשים עם מוגבלות

ראשוני המגיעים לכנס ההשקה של WinWork. מימין: ליאור חביב, פלי הנמר ומנחם יעקובוביץ'. צילום: יח

מדובר במיזם עסקי-חברתי, שהוקם על ידי אנשים עם מוגבלות ושמטרתו לקדם את בני אוכלוסייה זו, כמו גם אנשים ללא מוגבלות, בפיתוח קריירה כיזמים ובעלי עסקים ● הנמר ביקר, הנחה והתרשם שוב שהעסקת אנשים עם מוגבלות תורמת להם, לעסקים ולחברה

בתחילת החודש נערך הכנס הראשון של קהילת WinWork, בנוכחות כ-200 בכירים מהתעשייה ונציגי ממשל. את האירוע הנחה פלי הנמר, ממייסדי, יזם ומנהיג אנשים ומחשבים. האירוע המרגש נערך במועדון העסקים של בנק הפועלים באחד ממגדליו ברחוב הנגב בתל אביב, בחסות הבנק ומנכ"לו, אריק פינטו.

WinWork הוא מיזם עסקי-חברתי, שהוקם על ידי אנשים עם מוגבלות ושמטרתו לקדם את בני אוכלוסייה זו, כמו גם אנשים ללא מוגבלות, בפיתוח קריירה כיזמים ובעלי עסקים. מהמיזם נמסר כי "אנחנו מצויים בתהליך בנייה של אקו-סיסטם עסקי, שבלבו קהילת יזמים שתצמח ותפעל במתחמי עבודה משותפים, בהם תירקם מערכת יחסים עסקית וחברתית, שוויונית ומכילה, שתוביל לסינרגיה בין האנשים".

כחלק מהמיזם פועלת תכנית WinWork Academy, שמעניקה כלים וכישורים להקמת עסק, כמו גם ליווי אישי ומקצועי, תוך שילוב של טכנולוגיות מסייעות והתאמות, לאורך תהליך ההקמה ובמקביל לצמיחת העסק.

יעל דרומי, חברת הנהלת בנק הפועלים, עלתה על הבמה כדי לברך את מיזם WinWork בכנס ההשקה. צילום: יח"צ

יעל דרומי, חברת הנהלת בנק הפועלים, עלתה על הבמה כדי לברך את מיזם WinWork בכנס ההשקה. צילום: יח"צ

36% מהמעסיקים: לא נעסיק אנשים עם מוגבלות

שוק התעסוקה בישראל מכיל אלפי דורשי עבודה איכותיים ומוכשרים, חלקם אקדמאים, שמנסים למצוא עבודה ללא הצלחה, ותקרת הזכוכית שמונעת זאת מהם נובעת מעצם היותם אנשים עם מוגבלות או הורים לילדים עם מוגבלות.

לפי סקרים שנערכו בתקופה האחרונה, 67% מהציבור הישראלי לא מאמינים שאדם עם מוגבלות יכול לנהל עסק, 80% מהמעסיקים לא מעסיקים אנשים עם מוגבלות, כאשר 36% מהם מתנגדים להעסקתם, ושלושת רבעי מההורים לילדים עם מוגבלות נפגעים בתחום הקריירה וברמת ההכנסה שלהם.

אולם, בניגוד לסטיגמות השליליות, מתברר שליזם עם מוגבלות יש יכולות גבוהות וחוזקות מעצם היותו מתמודד עם מוגבלותו שלו 24/7, שכן מדובר בהתמודדות יומיומית עם אתגרים, חסמים ושינויים, שמהווה יתרון בעולם העסקי. ליווי מקצועי ואישי של צוות WinWork והטבות המס שהמדינה מעניקה לאנשים עם מוגבלות מעניקים יתרון תחרותי ליזם המתחיל שמצטרף למיזם זה.

חברים בהנהלת WinWork מבקרים במאורת הנמר ומתכננים את הכנס הראשון של המיזם. מימין: יובל חדד, מנחם יעקובוביץ', גולן מקס וליאור חביב. צילום: פלי הנמר

חברים בהנהלת WinWork מבקרים במאורת הנמר ומתכננים את הכנס הראשון של המיזם. מימין: יובל חדד, מנחם יעקובוביץ', גולן מקס וליאור חביב. צילום: פלי הנמר

נא להכיר: הדמויות המרכזיות

מנחם יעקובוביץ', יו"ר הדירקטוריון, הוא נכה פוליו שמתנייד בכיסא גלגלים. יעקובוביץ' הוא מהנדס אלקטרוניקה, שעבד בטלרד במשך 20 שנים בתפקידי ניהול בכירים. לפני כעשור הוא הקים את נטפרוטק וכיום עוסק בקידום תעסוקת אנשים עם מוגבלות.

אריק פינטו, מנכ"ל בנק הפועלים, נולד במרוקו ועלה לארץ עם משפחתו ב-1964. בגיל שנה הוא חלה בפוליו ונותר משותק בשתי רגליו. ב-2007 מונה פינטו למאמן נבחרת ישראל בכדורסל בכיסאות גלגלים, במקביל לעבודתו בבנק, שאותה החל ב-1980. פינטו שימש כחבר הנהלת הבנק שש שנים לפני שמונה לתפקיד המנכ"ל. באפריל 2019 הוא הודיע שיסיים את תפקידו בסוף השנה.

ליאור חביב, המנכ"ל, הוא מהנדס כימיה עם התמחות בננו-טכנולוגיה. הוא סיים את לימודי הדוקטורט בביו-פיזיקה, שימש כיועץ בסטארט-אפ בתחום הננו-טכנולוגיה ולחברות שעוסקות בפיתוח מכשירי שיקום וניידות, ופועל לקידום תעסוקת אנשים עם מוגבלות. חביב מתנייד בכיסא גלגלים בעקבות נפילה מאופניים בטיול לפני 13 שנים.

יובל חדד, סמנכ"ל הכספים והתפעול, אוחז בתואר ראשון בכלכלה וחשבונאות ולומד לתואר שני במשפטים. חדד עבד בארנסט אנד יאנג ובאמדוקס במספר תפקידים, בין היתר בביצוע תחזיות פיננסיות, בבנייה ובבקרה תקציבית, הכנת דו"חות כספיים ובהצגת מידע תומך החלטה להנהלה הבכירה. הוא התנדב בבית הגלגלים וכיום מתנייד בעצמו בכיסא גלגלים, לאחר שלפני 4.5 שנים, במהלך האירוע, החליט לקפוץ ראש לבריכה, וביצע קפיצה לא מוצלחת.

גולן לקס, סמנכ"ל השיווק, הוא בעל תואר ראשון במנהל עסקים, עבד כפרסומאי במקאן-אריקסון וכמנהל השיווק בזולו. כמו כן, הוא הקים עסק עצמאי לייבוא ושיווק ציוד שיקום ופנאי, והביא להנגשת מרבית החופים בארץ לאנשים עם מוגבלות. כיום הוא מנהל את נגישות ישראל חדרה ומתנייד בכיסא גלגלים כתוצאה מתאונה שעבר באוסטרליה.

משמאל: דני שמעוני, מנכ"ל הרץ ישראל. צילום: יח"צ

משמאל: דני שמעוני, מנכ"ל הרץ ישראל. צילום: יח"צ

דני שמעוני, מנכ"ל הרץ ישראל, הוא בן 56, נשוי+3 ובעל תואר ראשון בחשבונאות וכלכלה מאוניברסיטת תל אביב. הוא משמש בתפקידו מ-1997 ומנהל במסגרתו חברה שמעסיקה כ-800 עובדים, עם מחזור שנתי של יותר ממיליארד שקלים. שמעוני עסוק בכיבוש יעדים ולמרות הפציעה הקשה שקטעה את שתי רגליו במבצע שלום הגליל, הוא לא נסוג מהמטרות שסימן לעצמו: נישואים והקמת משפחה, ועלייה לתפקיד מנכ"ל של הרץ ישראל ולפסגת הר המאצ'ו פיצ'ו בפרו. "אחרי שעוברים פציעה כמו שלי מקבלים פרופורציות לחיים. הדבר היחיד שיכול להפחיד אותי הוא הבריאות", אמר.

ח"כ קארין אלהרר (כחול לבן) נולדה וגדלה בחולון למוטי וקולט אלהרר, ילידי מרוקו. היא סיימה תואר ראשון במשפטים במסלול האקדמי המכללה למנהל ותואר שני במשפטים עם התמחות בזכויות אדם בבית הספר למשפטים של אמריקן יוניברסיטי. במהלך לימודי התואר השני היא התמחתה בארגונים אמריקניים שעוסקים בזכויות אנשים עם מוגבלות. אלהרר נבחרה לכנסת בבחירות 2013, במסגרת יש עתיד, ועם איחוד המפלגה בתחילת השנה הנוכחית עם תלם וחוסן לישראל לכחול לבן, היא הוצבה במקום ה-16 ברשימת המפלגה בבחירות האחרונות (וגם הנוכחיות). אלהרר, נשואה ואם לשני ילדים, מתמודדת עם מחלת ניוון שרירים ומתניידת באמצעות כיסא גלגלים.

בירה, בריזה וטריפונס – הכל באשקלון

הנמר והקוסמת התארחו בפסטיבל הבירה שנערך על הדשא שבין מרכז הכנסים הבין לאומי והמכללה האקדמית באשקלון

כ-3,000 חוגגים הגיעו בסוף השבוע שעבר לפסטיבל הבירה שנערך על הדשא שבין מרכז הכנסים הבין לאומי והמכללה האקדמית באשקלון. בין החוגגים נראו גם מנכ"ל המכללה האקדמית, ד"ר פנחס חליוה, ראש עיריית אשקלון, תומר גלאם, נטלי ברקאי, אחראית האירועים בעיריית אשקלון, יוסי דיין, מנכ"ל החברה הכלכלית ובכירי עירייה, יו"ר ראש אגודת הסטודנטים האנרגטית, יפה טבג'ה, מאות סטודנטים ומרצים מהמכללה, בהם ד"ר מירי קריסי, מי שעושה עבודת קודש בשילוב סטודנטים עם מוגבלות. והיו גם אורחי כבוד מיוחדים, דליה אסיא-פלד הקוסמת ופלי הנמר-פלד, הבעלים של חברת אנשים ומחשבים הוותיקה (קרוב ל-40 שנה) והמחדשת, מארגנת הכנסים מספר 1 בהיי-טק בארץ ובחו"ל.

החוגגים נהנו ממיטב הבירות מתוצרת הארץ ומחו"ל, שהובאו על ידי חברת הכרם, וקובי בן שאבו מאדון המשקאות וגם מדוכני מזון רבים. השיא היה ההופעות המלהיבות של הזמר היווני/ישראלי טריפונס ולהקת פול טראנק.

פנחס חליוה, מנכ"ל המכללה, אמר: "אני נהנה מאוד לראות את האנשים החוגגים כאן, נהפוך את זה למסורת ונמשיך גם את מסורת פסטיבל היין שלנו".

יעל אבהר, מנהלת מרכז הכנסים: "אני מודה למנכ"ל המכללה ולאנשי עיריית אשקלון על הסיוע המדהים ועל שיתופי הפעולה. אני בטוחה שיהיו עוד הרבה אירועים מוצלחים כאלו בעתיד. אנשים הבינו שאפשר ליהנות כאן לא פחות מאשר במופעים במרכז הארץ, ואפילו יותר".

אורח הכבוד, פלי הנמר פלד, זכה לתשורה מיוחדת, בדמות טבעת עם הטבעת נמר בתוכה ומגן תואם. הוא מסכם: "נהניתי מאוד מהבריזה, מהאווירה המיוחדת, ומהאנשים המקסימים. אין לי ספק שעוד ניפגש פעמים רבות במכללה המדהימה הזו ובמרכז הכנסים היפהפה, עם המנהלת המיוחדת".

 

באו לבקר במאורת הנמר: מובילי הטכנולוגיה במיזם גיידסטאר במשרד המשפטים

לאחרונה אירחתי במאורת הנמר את המובילים הטכנולוגיים של מיזם גיידסטאר במשרד המשפטים: ששון סופרי, מנמ"ר משרד המשפטים, וחבר בוועדה המייעצת הציבורית למיזם גיידסטאר; יואב דוקטש, מנהל תחום אינטרנט-פורטל באגף מערכות מידע של משרד המשפטים; ושי ולמר, מנכ"ל חברת וובטיפ, שמנהל את מיזם גיידסטאר עבור רשות התאגידים.

מיזם גיידסטאר הינו מאגר המידע המקיף, העדכני והאיכותי ביותר הפועל היום בישראל אודות למעלה מ-40 אלף ארגוני החברה האזרחית, בדגש על כלל העמותות והארגונים ללא כוונת רווח הפעילים בארץ. האתר מרכז מידע רשמי ומקיף מתוך מאגרי רשם העמותות, משרד האוצר ורשות המיסים, ומאפשר לכל גולש, ללא כל עלות, לבצע חיפוש מהיר ולקבל תמונה מקיפה על אופן ההתנהלות של עמותה ספציפית, או מבט רוחבי לפי נושאים ותחומי הפעילות של ארגונים ללא כוונת רווח בישראל.

מיזם גיידסטאר מנוהל במסגרת הפעילות של רשות התאגידים, שבראשה עומד עו"ד אייל גלובוס, והוא הופך כיום עבור יותר ויותר גורמים עסקיים, גופי ממשלה ומקבלי החלטות במגזר הציבורי לכלי משמעותי ובסיס לקבלת החלטות – בין אם מדובר בשת"פ עם עמותה או בהקצאת כספים לטובת עמותה או חברה לתועלת הציבור.

מאגר מידע באתר מתקדם בעל מנוע חיפוש חכם

"גיידסטאר הינו פרויקט טכנולוגי להנגשה, חשיפה ושיקוף מידע ממשלתי מהימן על כל ארגוני המגזר השלישי באתר אחד ובאופן ידידותי למשתמש", אמר לי במפגש ששון סופרי, מנמ"ר משרד המשפטים. סופרי הוסיף כי "גיידסטאר עבר בשנים האחרונות תהליך של טרנספורמציה דיגיטלית מאתר בעל ממשק מיושן, שהציג בעיקר מסמכים ודו"חות סרוקים, לאתר מתקדם בעל מנוע חיפוש חכם, המציג נתונים דיגיטליים ומידע רוחבי על המגזר השלישי. זו דוגמה לאופן בו הטכנולוגיה מסייעת לקדם ערכים של שקיפות בניהול כספי ציבור, להתנהלות נאותה וממשל פתוח".

יואב דוקטש, מנהל תחום אינטרנט-פורטל באגף מערכות מידע של משרד המשפטים, סיפר כי "הפלטפורמה של גיידסטאר הינה יישום ממשלתי ראשון של שירותי ענן מבוססי סיילספורס. האתר פותח בטכנולוגיית Single Page Application, באמצעות Angular 6, והושקעה בו מחשבה רבה בתכנון חוויית המשתמש, להנגשת המידע בממשק ידידותי עם אפשרויות חיפוש וסינונים מתקדמים, בעיצוב מודרני והתאמה לתצוגה במובייל ולתקנות הנגישות".

בסיס לשיתופי פעולה בין מגזריים, מחקרים אקדמאיים ומיזמים עסקיים

שי ולמר, מנהל פרויקט גיידסטאר מטעם רשות התאגידים במשרד המשפטים, סיפר במפגש כי "האתר – שמשקף למשתמשי הקצה תמונה מקיפה ואובייקטיבית על אופי הפעילות הפיננסית וההתנהלות של הארגונים השונים – משמש אמצעי חשוב עבור קרנות, תורמים, בעלי עניין ונציגי ועדות תמיכה במשרדי ממשלה ורשויות מקומיות לקבלת החלטות אפקטיבית בהקצאת משאבים למגזר השלישי, מתן תרומות, תמיכות ומענקים.

מאגר המידע של גיידסטאר נגיש להורדה ומהווה בסיס לשיתופי פעולה בין מגזריים, מחקרים אקדמאיים ומיזמים עסקיים. בנוסף המאגר מאפשר לקבל תמונה מקיפה על היקף כספי הציבור שמנהל המגזר השלישי לפי תחומי פעילות, אזורים ופילוחים רוחביים נוספים".

"גיידסטאר מקל על הנטל הבירוקרטי באמצעות API וממשקים טכנולוגיים", סיכם ששון סופרי, "הממשק מאפשר לכל גורם ציבורי המקדם התקשרות עם החברה האזרחית לקבל מידע עדכני ודו"חות רשמיים של העמותה, המצויים במאגר גיידסטאר, באמצעות ממשק ובהתאם למדיניות הממשלה של – Ask Once. אני מזמין מנמ"רים של עיריות, מועצות מקומיות, ויחידות סמך ממשלתיות אחרות ליצור קשר עם גיידסטאר ולבחון את האפשרויות לשיתוף פעולה. זה יכול להפוך תהליכים רבים שכיום מתנהלים בצורה ידנית ומיושנת למקוונים ודיגיטליים".

הנמר מסייר באלעד מערכות

טובים השנים: יואש טרוקמן, יו

במהלך הביקור סייר פלי הנמר בבית החדש של החברה ברמת החייל בתל אביב והתרשם מהחדשנות שהיא מביאה אתה

לפני ימים אחדים הזדמנתי לאזור ההיי-טק המשגשג ברמת החייל בתל אביב, וניצלתי את ההזדמנות על מנת להגיע לביקור בבניין החדש והמרשים של אלעד מערכות – בית תוכנה לפתרונות קשרי וחוויית לקוח, וכן להתחדשות דיגיטלית ופיתוח פתרונות מתקדמים לייעול מקום העבודה, שמספק גם שירותי מיקור-חוץ.

אלעד מערכות היא חברה ותיקה בשוק – היא נוסדה ב-1982 על ידי שלמה טירן ז"ל, שהיה מחלוצי תחום ה-IT בישראל. לפני שהקים את אלעד, צבר טירן ניסיון עשיר בעולם הטכנולוגי: הוא הקים את אגף המחשוב של רשות השידור, ניהל את אגפי המחשוב של משרד התחבורה וקופת חולים כללית, שימש כמנמ"ר משרד הבינוי והשיכון והיה מנכ"ל חברת המחשוב של סולל בונה.

במהלך 37 שנות קיומה, אלעד גדלה והתפתחה באמצעות רכישת חברות, גיוס מומחים וכניסה לתחומי פעילות חדשים ומגוונים.

כיום, החברה מעסיקה כ-1,000 מומחים ומספקת פתרונות 360 מקיפים לניהול חוויית לקוח, ביניהם כלים לשמירה וחיזוק הקשר עם הלקוח, מבוססי Microsoft Dynamics 365; פתרונות מודרניזציה בסביבת עבודה, שבאלעד אומרים שהם מגדילים את תפוקת העובדים ועוזרים לייעל את פעילות הארגון; עיצוב ואפיון חוויית משתמש (UX/UI) ולימודי אקדמיה; פיתוח ובניית אתרי אי-קומרס; בניית אתרים ופורטלים ארגוניים; פתרונות דיגיטל מתקדמים; פתרונות תשתית ואינטגרציה למערכות מידע; השמת יועצים ומומחים במיקור-חוץ; ועוד. בין לקוחות החברה נמנים משרדי ממשלה, עיריות, בתי חולים, חברות רכב, בנקים ועוד.

מה אומר? היה סיור מרשים ומעניין, שבמהלכו התרשמתי מהחברה ומהחדשנות שהיא מביאה אתה. את רשמיי, כמו תמיד, אני מעדיף להביא בעיקר בתמונות.

הנמר ליד "קיר התהילה" של סטודיו נטקראפט לעיצוב חוויית משתמש מבית אלעד מערכות

הנמר ליד "קיר התהילה" של סטודיו נטקראפט לעיצוב חוויית משתמש מבית אלעד מערכות

הנמר עם לירון, מנהלת פרויקטים בפישה, יחידת האי-קומרס של אלעד

הנמר עם לירון, מנהלת פרויקטים בפישה, יחידת האי-קומרס של אלעד

יהודה נעים, מנהל אגף הדיגיטל של אלעד, בפינת החדשנות של החברה. צילום: פלי הנמר

יהודה נעים, מנהל אגף הדיגיטל של אלעד, בפינת החדשנות של החברה. צילום: פלי הנמר

קיר הפרגונים במשרדי אלעד מערכות. צילום: פלי הנמר

קיר הפרגונים במשרדי אלעד מערכות. צילום: פלי הנמר

קמפיין חבר מביא חבר במשרדי אלעד. צילום: פלי הנמר

קמפיין חבר מביא חבר במשרדי אלעד. צילום: פלי הנמר

במשרדה החדש: שירי טסמן שרעבי, סמנכ"לית השיווק של אלעד. את הקיר עיצבה בתה המעצבת. צילום: פלי הנמר

במשרדה החדש: שירי טסמן שרעבי, סמנכ"לית השיווק של אלעד. את הקיר עיצבה בתה המעצבת. צילום: פלי הנמר

נצפה: אות המצוינות שהעניקה אנשים ומחשבים לאלעד מערכות ב-2018. צילום: פלי הנמר

נצפה: אות המצוינות שהעניקה אנשים ומחשבים לאלעד מערכות ב-2018. צילום: פלי הנמר

גביעים שבהם זכו עובדים ומנהלים באלעד בתחרויות ספורט שבהן הם השתתפו. צילום: פלי הנמר

גביעים שבהם זכו עובדים ומנהלים באלעד בתחרויות ספורט שבהן הם השתתפו. צילום: פלי הנמר

העיצוב החדשני ניכר בכל פינה במשרדים החדשים של אלעד מערכות. צילום: פלי הנמר

העיצוב החדשני ניכר בכל פינה במשרדים החדשים של אלעד מערכות. צילום: פלי הנמר

נצפה מהגג הענק, מעל לקומה השישית בבניינה של אלעד מערכות, הנוף של קו הרקיע של תל אביב והסביבה. צילום: פלי הנמר

נצפה מהגג הענק, מעל לקומה השישית בבניינה של אלעד מערכות, הנוף של קו הרקיע של תל אביב והסביבה. צילום: פלי הנמר

באו לבקר במאורת הנמר: בני משפחת אהרוני

באו לבקר במאורת הנמר: מימין - ניצן, אייל ואשר אהרוני. צילום: פלי הנמר

מאורת הנמר אירחה באחרונה שלושה בני משפחה אחת: אשר אהרוני, ראש אגף מחשוב ומערכות מידע בטכניון, ושניים מבניו, שעוסקים אף הם בתחום ההיי-טק – אייל, סמנכ"ל בחברת אבטחת המידע סימיולייט, וניצן, שהשתחרר לא מכבר מצה"ל. בן נוסף, תומר, שלא הגיע לביקור, הוא מדריך רכיבה טיפולית על סוסים.

השיחה נסבה סביב עניינים שונים שקשורים בענף וסביב תחומי עיסוקיהם של האורחים שלי. אשר עובד בטכניון מזה 16 שנים, לאחר שעבד במשך שנים רבות בחברות היי-טק בינלאומיות בארץ ובארצות הברית. אגף המחשוב של הטכניון אחראי על כל המערכות המרכזיות במוסד האקדמי, שהמרכזית שבהן מבוססת סאפ. בטכניון פועלים מודולים רבים של מערכת סאפ, בתחומי הפיננסים, הלוגיסטיקה, הבקרה התקציבית, ניהול המחקרים, המכירות, משאבי האנוש, מחסני הנתונים ועוד. כמו כן, יש בו עדיין כמה מערכות לגאסי, אבל גם הן בתכנית הגירה למערכת אחודה מבית סאפ.

בימים אלה הטכניון נמצא בתחילתו של פרויקט רחב היקף של החלפת מערכת הליבה: מערכת מנהל התלמידים, שמבוססת על מודול ייעודי לנושא מבית סאפ. לאחר יישומה תפעל בטכניון מערכת אחת אינטגרטיבית. כמו כל פרויקט של החלפת מערכת ליבה, גם הפרויקט בטכניון גדול, מורכב ונוגע בכל אחד מהרבדים השונים בארגון.

ניסיון של יותר מ-15 שנים בעולמות האבטחה והסייבר

אייל עובד, כאמור, כסמנכ"ל בסימיולייט, שמסייעת לחברות בארץ ובעולם לשפר את היכולת שלהן להתמודד עם אירועי אבטחת מידע. הדבר נעשה על ידי זיהוי פערי אבטחה במערך הגנת הסייבר, שיפור המצב הקיים ומזעור רמת החשיפה של החברות למתקפות.

לאייל ניסיון של יותר מ-15 שנים בתחומי אבטחת המידע והסייבר, שבמהלכן עבד במגוון תפקידים בחברות ובארגונים בארץ ובעולם. הוא הצטרף לסימיולייט לפני כשנתיים.

סימיולייט מציינת בימים אלה שלוש שנים להיווסדה, שבמהלכן פיתחה מוצר המאפשר ללקוחותיה לבצע סימולציות של מתקפות סייבר נגד עצמם בכל רגע נתון, עם מגוון רחב של מתקפות וטכניקות שונות. כך הם יכולים לדעת האם החברה שלהם חשופה בפני מתקפות – בין אם הן ממוקדות כלפי הארגון או מתקפות שהן חלק מקמפיין עולמי, דוגמת WannaCry.

הסימולציות מתבצעות על ידי מימוש ומינוף של וקטורי תקיפה שונים, המיושמים יום יום על ידי תוקפים שונים ברחבי העולם, ובשלבים שונים של משטח התקיפה – ניסיונות חדירה דרך שירותי המייל או הגלישה של הארגון, עקיפה של הבקרות השונות האמונות על הגנת שירותים אלה ומשם התקדמות בתוך הרשת. בתום כל בדיקה, הלקוח יכול לצפות בדוחות המציגים את מצב רמת האבטחה של החברה, חשיפות שונות והמלצות לתיקון הפערים.

בימים אלה החברה מתרחבת ופותחת סניפים נוספים בארצות הברית, בנוסף לאלה שכבר פתחה בחודשים האחרונים.

אג'יליות לצד איכות ואבטחה

ניצן השתחרר באחרונה, כאמור, מצה"ל, לאחר כשש שנים בשירות קבע ביחידת שח"ר שבאגף התקשוב. בתפקידו האחרון הוא שימש כקצין פיתוח של מספר מערכות תומכות לחימה, ועמד בראש ארבעה צוותי מפתחים ואנשי תשתיות מחשוב של מערכות שונות.

הוא אמר לי כי "בשנים האחרונות, הצבא ביצע קפיצת מדרגה בעולם ה-IT, ואני שמח על ההזדמנות שניתנה לי לקחת חלק בפעילויות אלה".

בימים אלה עובד ניצן ביחידת ה-IT של בנק הפועלים, בתפקיד Product Owner בפרויקט אוטומציה לבדיקות QA, שמבוצע כחלק מהטרנספורמציה הדיגיטלית המתרחשת בבנק. לדבריו, "אנחנו חיים בעולם אג'ילי ולכן, עלינו להגיב במהירות, אך בו זמנית לדעת שמסרנו מוצר איכותי ובטוח".

בא לבקר במאורת הנמר: צחי וייספלד, אינטל

אל מאורת הנמר הגיע לביקור צחי וייספלד, מנכ"ל איגנייט – האקסלרטור החדש שהשיקה אינטל. צחי וייספלד מצטרף לאינטל אחרי 8 שנים במיקרוסופט, במהלכן ניהל את תכנית הסטארט-אפים הגלובלית של החברה, שמתנהלת בלמעלה מ-110 מדינות, ולאחר שעזר ל-800 סטארט-אפים לגייס מעל ל-4 מיליארד דולר, ול-66 מהם להגיע לשלב האקזיט המיוחל. 

לאחר שהפך את התכנית של מיקרוסופט לתכנית האקסלרטורים השנייה הטובה בעולם, החליט צחי לפרוש, ולאחרונה חבר לאינטל, התאגיד העולמי. זאת לאחר שהחברה הבינה כי היא חייבת לעמוד בחזית שוק היזמות והסטארט-אפים, ובחרה בישראל, אומת הסטארט-אפ, בתור הזירה המתאימה ביותר להקמת האקסלרטור החדש שלה.

תכנית הסטארט-אפים הראשונה מסוגה באינטל

את התכנית השיקה אינטל בחודש יוני האחרון, במסגרת ביקורו של מנכ"ל אינטל העולמית, בוב סוואן בארץ. במהלך ביקורו בישראל, הכריז סוואן על הקמת Ignite – תכנית הסטארט-אפים הראשונה מסוגה באינטל לחברות סטארט-אפ בשלבי ה-early stage seed /pre-seed. התכנית תשים דגש על חברות העוסקות בתחומי הבינה המלאכותית, מערכות אוטונומיות ועוד טכנולוגיות ממוקדות נתונים. במהלך ההכרזה, הדגיש סוואן את המחויבות של אינטל לתכנית, ואמר כי "השקענו בישראל 40 מיליארד דולר לאורך השנים – במחקר ופיתוח, במפעלי ייצור, במובילאיי ובאינטל קפיטל ונמשיך להשקיע".

במהלך הביקור במאורה, צחי חיזק את המילים של סוואן ואמר שהסטארט-אפים ייהנו מכל מה שאינטל יכולה לספק, החל מגישה לאחת מקבוצות ה-AI הגדולות בישראל, המשך באנשי מפתח בתעשייה הגלובלית וכן מתמיכה טכנולוגית, שכן אינטל מספקת היום את התשתית לכל ה-data centric computing.

ברשותו של צחי משאבים וצוות מתוך אינטל, המספקים תשתית, יכולות טכנולוגיות ומומחיות עסקית. לקראת התחלת התכנית, הצפויה להתחיל לרוץ כבר באוקטובר הקרוב, יצטרפו לצחי יועצים ומנטורים מהתעשייה המקומית והגלובלית, שידריכו את החברות בכל התחומים הנדרשים להצלחתו של הסטארט-אפ. בין הנושאים הרבים, התכנית צפויה לתת דגש לנושאי go to market ומכירות.

במהלך ביקורו במאורת הנמר ציין צחי כי המון סטארט-אפיסטים מנסים למכור מהר ובגדול מבלי לבנות את עמודי התווך של הסטארט-אפ – נושא המעמיק את המשבר של היזמים של היום.

הצלחת אינטל

לשאלתי מהי הצלחה ומה זה נותן לאינטל, ענה צחי כי "ההצלחה שלנו היא הצלחת החברות – וזאת לא קלישאה. הרי בסופו של דבר האקסלרטור צפוי לפתוח את אינטל למגמות העולמיות, להכניס מעגלי חדשנות לחברה ולקרב את אינטל לעתיד עולם התעשייה. אינטל אחראית לרוב התשתיות של התעשייה העולמית בתחומים שונים, ומטרתה להיות עשרים צעדים קדימה כדי שהחברה תוכל לתכנן ולייצר את אותן התשתיות שהתעשייה תצטרך בעתיד".

מודל האקסלרטור מבוסס על המודל הקלאסי של אקסלרטורים, רק מעודכן לגרסת 2020. המודל כולל מתודולוגיה לזיהוי התאמת מוצר-שוק, לפיתוח עסקי, Lean startups, המכוון לקצר את מעגלי פיתוח המוצר ולזהות במהירות אם מודל עסקי מוצע הוא בר קיימא. זאת ועוד, המודל יעזור לסטארט-אפים לפתח שיטה נכונה של פריצת שוק. אם תרצו, אפשר לכנות אותו ה"הרווארד של הסטארט-אפים".

לביקור של צחי הצטרפה הקוסמת, דליה אסיא-פלד, וכמובן שהיא הגיעה עם השאלה הרלוונטית ביותר: אז איך בעצם הסטארט-אפים מגיעים לתכנית ומה איגנייט מחפשת? צחי הסביר כי התכנית של איגנייט תימשך 4 חודשים (כ-16 שבועות) ותתקיים ב-WeWork ToHa בתל אביב. בכל מחזור ישתתפו 10 חברות, כאשר ההשתתפות בתכנית אינה כרוכה בתשלום או באקוויטי.

ניתן להירשם לתכנית עד אמצע ספטמבר, באמצעות הלינק למטה.

באשר לשאלה מה Ignite מחפשת ביזמים, ציין צחי כי "אנו מחפשים חברות טכנולוגיות שפונות לשוק גדול, צוות טוב ומאוזן היטב ומנכ"ל שיהיה בר אימון ומימון. Ignite תסייע לחברות לבחור את הכסף הנכון, איך לגייס, איך לייצר בורד, איך לא להוריד הילוך, ועוד".

לפרטים נוספים והרשמה 

צרו קשר

הנמר תמיד עונה (גם אם לפעמים זה לוקח יום-יומיים)