אשוק רדי הוא המנהל הכללי של עסקי המיינפריים ב-CA Technologies. המיינפריים הוא אחד המחשבים הוותיקים ביותר, אבל לא מדובר ב-"דינוזאור", אלא במחשב המתחדש כל הזמן. יבמ (IBM) אף הוציאה לשוק לאחרונה מחשב חדש בסדרת המיינפריים, Z14. כ-80% מהנתונים הארגוניים בעולם עדיין שוכנים על גבי מחשבי מיינפריים, והם משרתים במרבית החברות הגדולות בעולם.
בכנס CA World שנערך לאחרונה בלאס וגאס הכריזה CA על פתרונות חדשים למיינפריים המסייעים לארגונים לחזות ולתקן ביצועים באופן אוטומטי, להגן על פרטיות הלקוחות, להביא לזריזות (אג'יליות) ולצמצם עלויות.
NessPRO, קבוצת מוצרי התוכנה של נס, היא מפיצת מוצרי CA Technologies בישראל.
בראיון לאנשים ומחשבים אומר רדי כי המיינפריים ישרת את החברות הגדולות בעולם עוד שנים רבות ויכולתו הולכת ומתפתחת.
"על פי סקר שעשינו בתחילת השנה, כשני שליש מהלקוחות מדווחים כי הקיבולת של המיינפריים עולה", אמר רדי. "מדובר בחברות מרשימת פורצ'ן 1000 (Fortune 1000) ובהם בנקים, חברות ביטוח, רשתות קמעונאות, חברות תעופה ועוד. הגידול הוא בגלל כמות הנתונים האדירה על גבי המיינפריים. חברות מגיעות למסקנה שמבחינת הסוגיות של אבטחת המידע, טרנזקציות והשהיה (Latency) המיינפריים הוא טוב מאוד, והעובדה היא שאין נפילות של המחשב".
האם ארגונים חדשים היום מעדיפים מיחשוב ענן על פני מיינפריים?
"אני לא חושב שמחשוב ענן יבוא על חשבון מיינפריים ולהיפך", אמר רדי. "אנו נראה יותר ויותר multi hybrid cloud, כאשר ארגונים ישתמשו גם בענן וגם במיינפריים לצורך עיבוד נתונים, אבטחת מידע ועוד. לדברים מסוימים כגון בלוקצ'יין, המיינפריים הוא מצוין. בדברים אחרים אני חושב שנראה תרחיש הבירידי. מיינפריים יכול להיות הפלטפורמה הטובה ביותר ל-workloads ואפליקציות מסוימות".
מהי מפת הדרכים של CA בנוגע למיינפריים?
"הכרזנו על מערכת שמאפשרת ללקוחות לנהל את הקיבולת של המיינפריים וזה מסייע לחסוך בהוצאות", אמר רדי. "אנו גם מסייעים ללקוחות להפוך את פתרונות המיינפריים שלנו לסטנדרט. בנוסף אנו מתמודדים עם בעיית היציאה לגמלאות של מקצועני מיינפריים בארגונים. אנו צריכים להבטיח שהמערכות ימשיכו לתפקד כראוי, וניתן יהיה לבצע שינויים בתוכנה. לשם כך אנו מספקים פתרונות שמתבססים על למידת מכונה ובינה מלאכותית. הפתרונות האלו לומדים את המערכות ויכולים לדוגמה לאתר בעיות עוד לפני שהן מתרחשות, כאשר התגובה לבעיה מתבצעת באופן אוטומטי. המיינפריים למעשה הופך למעין עצמאי, בערך כמו שמכונית אוטונומית יודעת לנסוע בעצמה".
"סוג מוצרים נוסף מיועד למפתחים של אפליקציות מיינפריים שנתפסות כמשהו מסובך. אנו מספקים למפתחים פתרונות שמאפשרים להם לפתח באמצעות כלים שהם רגילים אליהם, כגון כלים המבוססים על קוד פתוח. באמצעות הכלים האלו המפתחים יכולים לפתח, לבדוק, ולפרוס אפליקציות באופן אוטומטי, מבלי להכיר את המיינפריים לעומק. תחום נוסף הוא אבטחת הכמות העצומה של נתונים על גבי המיינפריים. המוצרים שלנו מאפשרים גישה לאנשים הנכונים תוך הגנה על הפרטיות, ותוך התחשבות במשתמשים פריווילגיים. ראוי להדגיש שאנו גם תומכים בשירותי בלוקצ'יין על מיינפריים".
מה לגבי מודרניזציה של המיינפריים?
"אנו מסייעים ללקוחות בשכתוב של אפליקציות וביצוע מודרניזציה שלהן ל-Java לדוגמא, ויש לנו כלים שונים לכך. כך, אם רוצים למשל להתאים אותן גם למובייל, יש לנו כלים שיכולים לעשות זאת".
"אנו בונים חוויית לקוח חדשה שהיא מבוססת דפדפן, והיום ניתן למשל להשתמש ב-iPad וב-iPhone כדי לגשת למיינפריים. יש לציין שגם החומרה כיום היא מודרנית ביותר והעדות הטובה לכך היא המיינפריים החדש של יבמ, z 14, שהוא מהיר יותר וקטן יותר".